reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A ja jade do Polski w marcu, będę wtedy na przełomie 26 i 27 tygodnia...To dobry moment na USG 4D????? Bardzo mi na tym zależy ale tylko wtedy mam możliwość zrobienia tego USG.....

Ja jeszcze 20 minut i też zabieram się za obiadek...Dziś kurczaczek...Będzie akurat gotowy jak P. wróci z pracki.....

reklama
My z dziećmi już po obiedzie:tak:małżonek wróci pewnie ok 16. Dziś mielone w sosie koperkowym;-)gdyby nie to, że dzidzia ogranicza pojemność mojego żołądka, to pewnie jeszcze bym jadła:szok::-D

Zdążyłam jeszcze zrobić placek- "murzynka", bo zadzwonil brat małżonka z pytaniem czy mogą (z dziewczyną) wpaść na kawkę pod wieczór. Ten placek to takie moje wyjście awaryjne, jak potrzebuję szybciutko coś słodkiego hihi

Teraz muszę chyba młodego położyć spać:tak:

ja niestety dokładnie się nie orientuję, sama we wtorek muszę zapytać lek.
Z tego co tu dziewczyny mówią to najlepiej do 26 tyg ale czytałam na różnych forach że dziewczyny były tez i w 29 tyg.

my też juz po obiadku, chociaż przyznam że ja objadłam się wczoraj zrobioną sałatką:-p, teraz pora na cos słodkiego;-) i spacerek z psem
Gosia u nas też murzynek i karpatka to takie szybkie i rezerwowe ciasto a w dodatku chyba ulubione mojego małża
a ja miałabym teraz ochotę na szarlotkę z bita śmietaną albo serniczek taki jeszcze cieplutki dopiero co wyciągnięty z piekarnika:tak:

Witajcie w sobotnie popołudnie, przejrzałam nieco to co od wczorajszego popołudnia napisałyście - jak zawsze duużo :)
Widzę, że dziś się troszkę wyjść szykuje - i dobrze trzeba korzystać kiedy tylko można:tak:i póki jeszcze można;-)
kajdusia - no cóż, jedno spotkanie nas ominęło ale mam nadzieję na kolejne :tak: Ja jestem rodowitą torunianką ale nie mam żadnych zastrzeżeń do Bydgoszczy :) Co do czarnej rzepy, o która pytałaś to w smaku można by ją porównać do takie bardzo ostrej rzodkiewki... choć to tylko porównanie. Wrzucę na watek gotujących przepisy :)
dorotka28de - kiedy zapisywałaś się do szkoły rodzenia? Ja tego jeszcze nie zrobiłam i ciekawa jestem czy to nie jest już za późno, czy będą miejsca? Spróbuję w poniedziałek...
ita85 - sporo to usg kosztuje, ja się nad nim wciąż jeszcze zastanawiam...
Póki co czekam na połówkowe usg we wtorek - z wielką niecierpliwością.
W ogóle to coś mam dziś nastrój nie halo, sama nie wiem czemu albo krzyczę albo płaczę... :baffled: Normalnie bez kija nie podchodź.. Chyba zrobię jakieś ciacho, może babkę herbacianą, być może nastrój się nieco poprawi..:confused:

A ja jade do Polski w marcu, będę wtedy na przełomie 26 i 27 tygodnia...To dobry moment na USG 4D????? Bardzo mi na tym zależy ale tylko wtedy mam możliwość zrobienia tego USG.....

To jest bardzo dobry moment ;-)

Jak mi to lekarz tłumaczył, w 21tc twarz była przyklejona do łożyska i nie było widać twarzy, w 26tc byłoby ją widać, nawet gdyby była tak samo przyklejona - dlaczego to nie pytajcie bo nie pamiętam :-D

Przekopiuje Wam informacje ze strony USG 3D - Specjalistyczne Centrum Zdrowia Kobiety

Badanie miedzy 14-17 oraz 26-34 tygodniem ciąży

hEJ Kochane witam Was w to sobotnie popołudnie:)Ja już po pracy właśnie farbuję włosy ciekawe co wyjdzie:)

To jest bardzo dobry moment ;-)

Jak mi to lekarz tłumaczył, w 21tc twarz była przyklejona do łożyska i nie było widać twarzy, w 26tc byłoby ją widać, nawet gdyby była tak samo przyklejona - dlaczego to nie pytajcie bo nie pamiętam :-D

Przekopiuje Wam informacje ze strony USG 3D - Specjalistyczne Centrum Zdrowia Kobiety

Badanie miedzy 14-17 oraz 26-34 tygodniem ciąży

Dzięki serdeczne, super....

My już po obiadku kurczaczek wyszedł pycha....Trochę się bałam bo na początku ciązy coś złego działo się z moim smakiem....Dodoawałam tyle przypraw do wszystkiego że nie dało się jeść....Ale dziś już jest ok.....Mniam mniam

Witajcie,
Widzę że humor na forum większości dopisuje:-)
Ja za to mam ciężki dzień, coś mi brzuch zaczął twardnieć i boli ale tym razem bardziej na górze. Do tego wszystkiego straszna zgaga mnie męczy, a migdały zostały w domu, podobnie zresztą jak no-spa.:-:)-(

reklama
Witajcie w sobotnie popołudnie, przejrzałam nieco to co od wczorajszego popołudnia napisałyście - jak zawsze duużo :)
Widzę, że dziś się troszkę wyjść szykuje - i dobrze trzeba korzystać kiedy tylko można:tak:i póki jeszcze można;-)
kajdusia - no cóż, jedno spotkanie nas ominęło ale mam nadzieję na kolejne :tak: Ja jestem rodowitą torunianką ale nie mam żadnych zastrzeżeń do Bydgoszczy :) Co do czarnej rzepy, o która pytałaś to w smaku można by ją porównać do takie bardzo ostrej rzodkiewki... choć to tylko porównanie. Wrzucę na watek gotujących przepisy :)
dorotka28de - kiedy zapisywałaś się do szkoły rodzenia? Ja tego jeszcze nie zrobiłam i ciekawa jestem czy to nie jest już za późno, czy będą miejsca? Spróbuję w poniedziałek...
ita85 - sporo to usg kosztuje, ja się nad nim wciąż jeszcze zastanawiam...
Póki co czekam na połówkowe usg we wtorek - z wielką niecierpliwością.
W ogóle to coś mam dziś nastrój nie halo, sama nie wiem czemu albo krzyczę albo płaczę... :baffled: Normalnie bez kija nie podchodź.. Chyba zrobię jakieś ciacho, może babkę herbacianą, być może nastrój się nieco poprawi..:confused:

Lencja- zapisała nas koleżanka bo mamy jeden dzień różnicy w terminach porodu a ona chodziła do tej szkoły już przy pierwszej ciąży. Z tego co pamiętam był to początek stycznia. Nie mam pojęcia czy sa jeszcze wolne terminy ale warto zadzownić i się dowiedzieć

Do góry