reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja Wam powiem, że dla mnie ciąża dzięki forum jest łatwiejsza i nie chodzi tylko o wymianę porad i takie tam....Ja odkąd jesstem w ciązy mogłabym mówić o mojej Kruszence bez przerwy i miałam wrażenie ze osoby z mojego otoczenia były już troche znudzone ciągłymi moimi opowieściami o mdłościach, rosmącym biuście i brzuszku o kolejnych wizytach na USG i niesamowitych fikołakch mojej Poli....A Wam mogę to wszystko napisać i wiem że Wy przeżywacie to razem ze mną bo jesteście dokładnie w takiej samej sytuacji...Dlatego dziękuję Wam dziewczyny że jesteście.....;-)Wspierajmy się jak najdłużej....;-)
A ja od rana mam Wam napisać że wczoraj wieczorem poczuliśmy takie wyraźniejsze kopnięcia naszej Poli...Achhhh jakie to cudowne....Mój P. jak tylko położył rękę na brzuchu mała odrazu leciuko kopnęła (odrazu czułam że to będzie córeczka tatusia)...Kopnęła go chyba ze 3 razy jakby chciała powiedziec Cześć tatusiu, .:-D:-D.:-D...Bardzo to przeżywał....Ja też poczułam wyraźniejsze kopnięcie jak przyłożyłam ręke do brzucha...no ale tylko raz.....:-:)-:)-(

Idę się kąpać ale zaraz do Was wracam.....

miałam podobnie w pierwszej ciąży, jako że w sumie zapoczątkowaliśmy "sezon" na ciąże i dzieci grono znajomych też sie posypało, co niektorzy byli nie w temacie wyprawek, wózków, łóżeczek, ciuszków niemowlęcych itd, a po narodzinach córy było podobnie, dla nas życie towarzyskie i imprezowe zaczęło troszkę inaczej wyglądać, trzeba było się dostosować do dziecka i inaczej wszystko planować,
z biegiem czasu grono zaciążonych i dzieciatych zaczęło się powiększać i wtedy nagle ci znajomi przypominali sobie o nas i szukali kontaktu, dzwonili po rady
to chyba taki etap w życiu każdego
oj kochane ja tez podzielam wasze zdanie to juz jak nałóg, może nie zawsze piszę tyle ile bym chciała jednak inne obowiązki tez są ale dzień czy kilka godzin bez zaglądnięcia czy choćby przeczytania to tragedia
paulka82 akcja niemal jak z filmu, takie nieplanowane wyjścia najlepsze, udanej zabawy

reklama
to ja juz nie rozumie dlaczego nie chce mi zrobic tego badania w piatek, bedzie 21 tydz tylko chce za dwa tygodnie:nerd:

ita85 gratuluje chlopaka
ewelinka Tobie dorodnej coruni, a ze jestesmy suwaczkowo tak samo to mam nadzieje ze moj maluch podobny wagowo

za 2tygodnie bedziesz miala 23 tydzien, no to bedzie w okolicy 22 wiec mysle że będzie ok, przez jeden tydzień wiele się nie zmieni i właśnie będzie to odpowiedni moment:tak::tak:

kreatorka - jak masz takie skurcze to bierzesz magnez?
Nie biorę, bo to dopiero 2 raz tak miałam i jeszcze nawet nie rozmawiałam o tym z lekarzem, jak mi zaleci magnez to będę brać.

Ciekawe jak tam dziewczyny na spotkaniu :-) szkoda, że nie udało mi sie pojechać, ale nie chciałam w ten wiatr ryzykować, że sie kompletnie rozłożę :-(

Twój lekarz ma rację, to za wcześnie. Masz kilka przykladów na forum, że w 22tc nie było widać głowy.

USG 3D robi się między 14 a 17tc a potem dopiero od 26 do 34tc :-)
dzieki Kasiulka, uspokoilas mnie bo juz zaczelam go podejrzewac o to ze nie ma dla mnie czasu
klementinka- ja wybieram się na 4D za 2 tyg,czyli w 23 tyg.To prawda, nie zawsze chcą robić wcześniej bo niewiele widać.

Gosia***- to widzę że obie mamy coś wspólnego z Francją.Mój facet mieszka tam na stałe i pracuje a widzimy się co 2 tyg, albo on przyjeżdża ale ja jadę.Nie jest łatwo, bo nie mieszkamy razem a do tego mieszanie 3 języków.To bywa uciążliwe.Chcemy zamieszkać razem.Jeszcze nie wiemy czy tu czy tam.Najważniejsze,że kochamy się i chcemy być razem.On już nie może doczekać się maluszka.
Najgorsze będzie załatwianie formalności,zbieranie dokumentów do ślubu czy załatwianie obywatelstwa dla dziecka.Sama papierologia:-(
z doswiadczenia powiem Ci ze ta papierologia najgorzej wyglada w PL
kolezanki dzieciaki do dzis nie maja obywatelstwa polskiego a niemieckie od reki dostaly
ja akurat mialam szczescie i umiejscowienie slubu zrobili mi od razu
aha warto brac dokumenty w jez. angielskim tzw europejskie
etedy odpada tlumaczenie a to kupa kasy
za 2tygodnie bedziesz miala 23 tydzien, no to bedzie w okolicy 22 wiec mysle że będzie ok, przez jeden tydzień wiele się nie zmieni i właśnie będzie to odpowiedni moment:tak::tak:
tez tak mysle :tak:tylko strasznie mi sie dluzy to czekanie
te 4 tygodniowe przerwy sa prawie nie do zniesienia a tu jeszcze 2

reklama
Do góry