reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

no właśnie, tego chciałbym się ustrzec- nadmiaru ubranek których nie wykorzystam
tak naprawdę i tak do końca się tego nie uniknie

reklama
Ewelinka! Super wieści!:-) Gratuluję dziewuszki. Faktycznie silna babska grupa pod wezwaniem szykuje się u Was w domu:-D

A ja obkąpana, ufarbowana, brwi zrobione, brzuch i cycole nasmarowane, przyodziane w koszulkę zatem wszystko wskazuje na to że pora zanurzyć się w "przedsennej" lekturze:-)
Do widzenia się z Wami jutro, Kochane!

od wczoraj mam problemy z internetem, chwilę mam, potem jakiś czas nie mam:( zgłaszałam do dostawcy,ale oni twierdzą że to wina mojego routera:wściekła/y:tak więc dopiero teraz mogęcoś napisać:tak:

Na żwirki i wigury więc to jest chyba ta przyszpitalna. Zaczynam 10 marca.
Ja mieszkam na Prądzyńskiego

tak to ta ze szpitala;-)
to ogólnie jesteśmy sąsiadkami:-)ja mieszkam na Targowej:-)

ja chodzę w pon i czwart, płacę 70 zł/m-c.

dzięki za odpowiedź dotyczcą fitnesu

witam się porannie:-)

pamiętam, że jedna z was chciała abym powiedziała jak dojdzie do mnie paczka z ciuszkami dla ciężarówek od tego użytkownika:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

super przyszły! świetne dzinsy i bluzeczki., Owszem drogo ale materiały i wygląd super;-)

ceny takie sobie, ale przystępne, a ciuszki naprawdę fajne u tego allegrowicza:-D

już nie mogę doczekać się wtorku, idę po odbiór wyników testu potrójnego z poradni genetycznej i przy okazji usg,
może dowiem się jaka płeć
a w czwartek przyjeżdża mój mężczyzna, już nie mogę się doczekać:-)
miałaś jakieś problemy czy sama chciałaś iść do tej poradni genetycznej?ja też byłam pod opieką por.gen. w Bydgoszczy, bo miałam NT za wysokie:no::no::no:miałam test podwójny,miałam nawet termin amniopunkcji wyznaczony, bo ryzyko ZD miałam podwyższone,ale bałam się, że mogą być powikłąnia, nie była to prosta decyzja ale miałam i mam nadal nadzieję że wszystko będzie dobrze,ale co ma być to będzie i się z tym pogodzę.podobno test potrójny jest mniej wiarygodny niż podwójny-tak mi powiedziała pani dr w por.gen.
ale życzę Tobie powodzenia,napewno wszystko będzie dobrze:tak::tak:

a wogóle to dziś byłam u lekarza.potwierdził 100%chłopaka, dał dowód w postaci zdjęcia rozchylonych nóżek z ptaszkiem:-p:-p:-p. ogólnie wszystko wporządku,ale z związku z skaczącym ciśnieniem między 100/60 a 140/95 mam "leżeć i pachnieć", oczywiście nie dokońca, ale powiedział że sprzątać ma mąż:-):-)ale jest uradowany, gotować to też za wiele nie powinnam,a najlepiej jak będę całymi dniami odpoczywać, bo każda aktywność i choć niewielkie zdenerwowanie może powodować skoki ciśnienia,co może być niebezpieczne dla Dzidziusia,a na obniżenie nie może nic mi dać bo czasem mam wystarczająco niskie...:baffled: i być tu mądrym. oczywiście nie mam zamiaru leżeć i pachnieć ale o fitnesie dla ciężarnych to raczej mogę zapomnieć:no::-:)no:najgorsze jest to że nic wielkiego mi nie dolega, z szyjką OK, łożysko wporządku tylko za duże skoki ciśnienia,no ale dam radę.

Powodzenia dziewczynom jutro ślubującym:-)

ja tez jeździłam do Bydgoszczy. Do tej pory nic się nie działo, test podwójny wyszedł prawidł, usg też jest dobre ale tak dodatkowo mi zrobili. Nie będę miała amnipunkcji, bo do tej pory nie było wskazań.
Zostałam skierowana przez mojego ginekologa z powodu obciążonego wywiadu. Nie wiedziałam że jestem w ciąży i na początku zaszczepiłam się p/grypie i pneumokokom.Do tego pracowałam w poradni pediatrycznej i miałam w tym czasie kontakt z wieloma dziećmi chorymi na choroby zakaźne i szereg infekcji wirusowych oraz dostałam opryszczki wargowej( mam ją od dziecka,tym razem na szczęście).
Każdy z tych czynników osobno nie jest jakimś zagrożeniem ale wszystko na raz to trochę za duży mix, więc poszłam.
We wtorek mam ostatnia wizytę, usg połówkowe. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.Myslę pozytywnie

ja tez jeździłam do Bydgoszczy. Do tej pory nic się nie działo, test podwójny wyszedł prawidł, usg też jest dobre ale tak dodatkowo mi zrobili. Nie będę miała amnipunkcji, bo do tej pory nie było wskazań.
Zostałam skierowana przez mojego ginekologa z powodu obciążonego wywiadu. Nie wiedziałam że jestem w ciąży i na początku zaszczepiłam się p/grypie i pneumokokom.Do tego pracowałam w poradni pediatrycznej i miałam w tym czasie kontakt z wieloma dziećmi chorymi na choroby zakaźne i szereg infekcji wirusowych oraz dostałam opryszczki wargowej( mam ją od dziecka,tym razem na szczęście).
Każdy z tych czynników osobno nie jest jakimś zagrożeniem ale wszystko na raz to trochę za duży mix, więc poszłam.
We wtorek mam ostatnia wizytę, usg połówkowe. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.Myslę pozytywnie

to trzymam kciuki za pozytywne wyniki:tak:ale faktycznie sporo miałaś tych czynników na raz i to na początku ciąży:/
u mnie na połowkowym nic nie wyszło,a miałam u dwóch lekarzy,więc mam nadzieję że nic poważnego nie będzie.mój lekarz mówi że nie zawsze podwyższona przezierność musi świadczyć o jakiejś wadzie,więc wierzę że nas to ominie!
a jeśli mogę wiedzieć do jakiego chodzisz gin?

no muszę powiedzieć że się nieźle stresowałam, wszystko w ciągu pierwszych 5 tyg.Najważniejszy czas.Ale na szczęście i dzięki Bogu na chwilę obecną nie ma nic niepokojącego i wierzę że tak zostanie.
Podwyższone NT nie musi nic oznaczać.Znam kilka dziewczyn, które miały sporo podwyższone a urodziły zdrowe dzieci. Trzeba byc dobrej myśli.
Ja chodzę do Kipigrocha na Łazienną. a Ty?

Jak się zdenerwuję to i owszem. a od chodzenia póki co to tylko kręgosłup daje o sobie znać.

Kurcze, skończyłam te cholerne przypisy i tym samym rozdział pierwszy mam zamknięty:-)

A jutro urodziny teściowej i "rodzinny obiadek":dry: i żeby nie wyglądac jak ostatni chlor spod sklepu to chciałam jeszcze dzisiaj ufarbować sobie włosy i zrobić brwi....Panie Boże daj mi sił!!!:huh:

gratuluję pierwszego rozdziału!

A podobno gazowanego nie powinno sie w ciąży pić, bo dziecko potem ma kolke :-p ile w tym prawdy to nie wiem, ale udało mi sie colę ograniczyć z 4 litrów dziennie przed ciążą do litra w ciąży i jestem z siebie dumna :-D
:happy2::happy2:

wow, ja też lubię colę ale tym to mnie pobiłaś na maxxxxa ...

No i wróciłam z usg4d!dzidziulka zdrowiutka jak rybka serduszko mózg wymiary wszystko w jak najlepszym porządku!:-)
Waży 360g czyli jak na swój wiek sporo wychodzi starsza o tydzień.
No i teraz posłuchajcie najlepszej nowiny zasilam szeregi DZIEWCZYNEK!
Jest trzecia babka niezłe jaja!
.

gratuluję zdrowej córci;)
masz ten sam suwaczek więc moja maleńka też pewnie podobnie waży ... ja mam za półtora tygodnia połówkowe ;)

przegladnełam wybiórczo forum przy okazji dodawania do forum zamknietego - dla bezpieczeństwa sprawdzam aktywność na tym forum każdej nowo dodawanej osoby. A swoją droga to podawałybyście tam jakieś swoje fotki a nie tylko zgilotynowane korpusy na otwartym.

ja chętnie ale nie umiem na zamkniętym dodawać fotek ;(, szkoda że nie można tak po prostu wklejać ...

:tak:

a wogóle to dziś byłam u lekarza.potwierdził 100%chłopaka, dał dowód w postaci zdjęcia rozchylonych nóżek z ptaszkiem:-p:-p:-p. ogólnie wszystko wporządku,ale z związku z skaczącym ciśnieniem między 100/60 a 140/95 mam "leżeć i pachnieć", oczywiście nie dokońca, ale powiedział że sprzątać ma mąż:-):-)ale jest uradowany, gotować to też za wiele nie powinnam,a najlepiej jak będę całymi dniami odpoczywać, bo każda aktywność i choć niewielkie zdenerwowanie może powodować skoki ciśnienia,co może być niebezpieczne dla Dzidziusia,a na obniżenie nie może nic mi dać bo czasem mam wystarczająco niskie...:baffled: i być tu mądrym. oczywiście nie mam zamiaru leżeć i pachnieć ale o fitnesie dla ciężarnych to raczej mogę zapomnieć:no::-:)no:najgorsze jest to że nic wielkiego mi nie dolega, z szyjką OK, łożysko wporządku tylko za duże skoki ciśnienia,no ale dam radę.

Powodzenia dziewczynom jutro ślubującym:-)

gratuluję chłopczyka !!!!

reklama
neti79 ja chodzę do Skopa na Tuwima, tam chyba tez Kipigroch przyjmuje, ale nie jestem pewna,a w zeszłym tygodniu byłam na Laziennej u Migdy na 4d

Do góry