reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

No i Twój zwrot do dzidziusia"bobek" :-Dto już po prostu hit:-D:-D Ty czujesz że chłopiec a ja że chłopiec i dziewczynka:-D mam nadzieje że nasze przeczucia będą trafne:tak::tak: Ale co by nie było to będzie fajnie aby zdrowe:tak:
Ewuś, ale się rozpisałaś!:szok: Widzę że lecisz w moje ślady:-D:-D:-D Bobek to takie zdrobnienie od bobo oczywiście, nie to że jakiś tam bobek co to komuś spod ogona... i te rzeczy;-);-);-)
A z tym przeczuciem Twoim....może będzie Jaś i Małgosia:-D - Tak jakoś mi się skojarzyło;-), może z racji wiedźmowatości:-D:-D

reklama
Lepiej pozno niz wcale - takze witam Was wszystkie ;) (zgodnie z podpowiedzia na watku obok, nieco wymarłym , melduję sie posłusznie tutaj ;D) Widze , ze sporo sie dzieje - wszystkiego to raczej nie nadrobie .. ale postaram sie byc chociaz "na biezaco" ;) Plec mego maluszka jeszcze nieznana - moze za 3 tygodnie sie okaze ! :) Aktualnie siedze w domku na zwolnieniu - chociaz zawalaja mnie "tematami do dokonczenia" i telefonami z pracy .. Ale "odsiedzenie", a wlasciwie "przelezenie" ma nam pomoc - a za tydzien na kontrole do gina ;)

Cześć Dziewczyny ja dzisiaj pozwoliłam sobie pospać do 11:-)na dworzu słoneczko ale pewnie strasznie zimno

paulka24211 - mnie też cały czas coś boli, to kręgosłupo, to brzuch, to gdzieś w okolicach nerki, jakieś dziwne kłócia:-:)-(

Lepiej pozno niz wcale - takze witam Was wszystkie ;) (zgodnie z podpowiedzia na watku obok, nieco wymarłym , melduję sie posłusznie tutaj ;D) Widze , ze sporo sie dzieje - wszystkiego to raczej nie nadrobie .. ale postaram sie byc chociaz "na biezaco" ;) Plec mego maluszka jeszcze nieznana - moze za 3 tygodnie sie okaze ! :) Aktualnie siedze w domku na zwolnieniu - chociaz zawalaja mnie "tematami do dokonczenia" i telefonami z pracy .. Ale "odsiedzenie", a wlasciwie "przelezenie" ma nam pomoc - a za tydzien na kontrole do gina ;)

Witaj serdecznie :-D

a tak zobaczylam wlasnie kilka postów powyzej :> moja pierwsza córa to Małgosia, tego malca po cichutku prosimy o bycie chlopcem - i sie smiejemy, ze jakby sie udalo, to "Jaś i Małgosia" bedzie jak znalazl ;D

Z mojej strony lekkie opory tylko sa - dziadek ma na imie Jan, a drugi dziadek co - poszkodowany niby ma byc ? :D (no dobra, dziadek od strony taty, jakby to byl moj tato - oporow by nie bylo ;> )

Ostatnia edycja:
Wiesz co nie wiem co maja w sobie Twoje wypowiedzi ale każda z nich doprowadza mnie do śmiechu:-D:-D:-D Chyba jesteś bardzo śmieszną osóbka(tzn z poczuciem humoru żeby nie było:tak: )
A co do Jasia i Małgosi to niestety i jedno i drugie odpada...Małgosia to bedzie jedna z babć moich dzieci(matka ojca dzieci)a Jaś to jest ich pierwszy wnuk...Chrześniak ojca moich dzieci...także Po Jasiu i Małgosi:-D:-D Ale jeśli wyjdą 2 chłopaki to zawsze może był Paweł i Gaweł albo Bolek i Lolek:-D:-D:-D:-D(oczywiście żartuję):-D:-D
...albo Flip i Flap :-D:-D:-D

Witam w zimową i śnieżną środę:))
Szczerze mówiąc przez myśl mi nie przeszło,że możecie tyle tego napisać:szok: przez 2 dni.Żeby się nie pogubić,czytając robiłam notatki na kartce,bo trudno wszystko spamiętać:-).
Ja podobnie jak Olimpia-POWODZENIA, mam też dziś usg na 16.00.Już nie mogę się doczekać,żeby znów zobaczyć swój SKARB:-),no i oczywiście ciekawa jestem czy będziemy w większości dziewczynek,czy może zasilimy szeregi chłopców.Co prawda mój mąż jeszcze nie zdecydował czy chce znać płeć,ja na pewno tak.W pierwszej ciąży mąż dowiedział się na ostatnim usg,że będzie córa,a ja miałam niespodziankę.Teraz wolałabym wiedzieć,bo zostawiam po córci ubranka(przez 6 lat się troszkę tego uzbierało) i co niepotrzebne po prostu usunąć.No ale zobaczymy dziś.Nad imieniem też będę się zastanawiać dopiero po wizycie,żeby wiedzieć dla kogo.Dla córy nie było problemu,bo mieliśmy ustalone na długo przed urodzeniem,ze obojgu podoba się Bogusia,a dla chłopca nie mieliśmy wcale:-).
Troszkę się rozpisałam :-D upss.Mam nadzieję,ze nie pomyślicie,ze wzięłam odwet za to co musiałam nadrobić:-D:-D.
A teraz do rzeczy:
cobra18 współczuję,że w tych chwilach szczęścia musisz być sama.Może szczera rozmowa pomoże Wam spojrzeć na to co za Wami,po co braliście ślub,a najważniejsze czy jeszcze się kochacie i czy można dać szansę tej miłości i dalszej wspólnej drodze.
agast22 dobrze zrobiłaś,że nie ustąpiłaś tej babie,można by pomyśleć,że kobieta kobietę powinna zrozumieć:-(
zyrraffka gratuluję zaliczenia!nieźle się zapowiada sobotnia imprezka:-)
gniesha,Gosia,AniaCh83 gratuluję wspaniałych dzieciaczków:-)
Kasiek1983 brak mi słów:szok:,mam nadzieję,że dziś idziesz do innego lekarza,który okaże się osobą rzetelną i po tym badaniu nabierzesz spokoju
nemezizaki w sklepach jest tyle tego wszystkiego,że człowiek dostaje głupawki i za nim się obejrzy wraca do domu jak wielbłąd,no ale cóż wszystko jest takie piękne,że aż żal nie zaszaleć :-D
hefi dużo masz tej fasolki?może zrób jakąś sałatkę do której zawsze dodajesz ogórka konserwowego,a dla odmiany teraz daj fasolkę,powodzenia;-)
kajdusia widzę,że lubisz swoją pracę i jesteś profesjonalistką.Wiele osób na twoim miejscu spokojnie poszło by na L4 nie myśląc o innych.Mam tylko nadzieję,że twoje zdrowie na tym nie ucierpi.
athena83 wydaje nam się,że im wyżej,to powinno być lepiej,a tu po raz kolejny okazuje się,że tak NIE jest niestety:no:
zdec miło spędzaj czas w gronie rodzinnym:-)
MagdaM,Gryzka witam:-)
Paula24211 co do bólu,to pewnie dzidzia się źle ułożyła i uciskała,a co do osłabienia,to to pewnie wina pogody i niewyspania,mam nadzieję,że dzionek będzie lepszy od nocki:-)

a tak zobaczylam wlasnie kilka postów powyzej :> moja pierwsza córa to Małgosia, tego malca po cichutku prosimy o bycie chlopcem - i sie smiejemy, ze jakby sie udalo, to "Jaś i Małgosia" bedzie jak znalazl ;D

Z mojej strony lekkie opory tylko sa - dziadek ma na imie Jan, a drugi dziadek co - poszkodowany niby ma byc ? :D (no dobra, dziadek od strony taty, jakby to byl moj tato - oporow by nie bylo ;> )
Zawsze możesz drugiemu dziadkowi wytłumaczyc że ten Jan to po Janie Matejko albo Kochanowskim;-);-);-):-D:-D:-D

witam dziewczynki

Gryzka a na kiedy masz termin? fajny pomysl z Jasiem, oba imiona bardzo mi sie podobaja

moj maluch tez juz coraz czesciej daje o sobie znac:-)
jeszcze tak delikatnie i nieregularnie ale codziennie troszke czuje te rybki w brzuszku
moglabym cale dnie czekac tylko na ten moment
C. zaraz podbiega i chwyta za brzuch a maluch sie wtedy uspokaja wiec tatus jeszcze kuksanca nie dostal

no i zapomnialam co jeszcze mialam napisac:zawstydzona/y:
ta skleroza ciazowa:sorry2:

reklama
Hej dziewczynki!
Mi się coś spać chce dziś i usypiam w pracy a na zewnątrz pogoda tragiczna ja też chce już wiosny!
gosia-niezły już klocek z tej twojej córci,co do ciśnienia to na pierwszej wizycie mnie nastraszył miałam130/80kazał mierzyć w domku ale w domu mam zawsze120/70 a przeważnie mniej więc teraz na wizyte zaniosłam kartke z codziennymi zapiskami ciśnienia i powiedział że chyba mam ciśnienie na widok białego fartucha czy jakoś tak się to nazywa bo na wizycie było140/90 ale ostrzegał w razie podwyższenia odrazu dzwonić do niego.
aniach-fajnie że synek zdrowo rośnie!
kasiek-za dużo miała baba pracy to się na tobie wyżyła nie słuchaj jej wcale tylko zmykaj do innego gina!
kpi,zdec-jak już poczułyście pierwsze ruchy to teraz już sięzacznie z dnia na dzień coraz więcej kopniaczków będzie:tak:
kajdusia-gratuluje wielkoustej księżniczki i niech już jej nic między nóżkami nie wyrośnie!
paula-mnie też ostatnio jakoś wieczorem albo w nocy dziwnie się robi a to słabo a to ciężko mi się oddycha mój mąż mówi że sama sobie to wmawiam i się nakręcam i chyba tak jest za dużo się stresuje!
gryzka-witam no i grono Wa-wy się zasila:tak:

Do góry