reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie wieczorkiem :-) Wisiałam na telefonie i załatwiałam różne sprawy związane z sytuacją w pracy, dlatego tak późno się odzywam....
Melduję posłusznie, że moja pchełka waży prawie 400g i jest prawdopodobie jak sama nazwa wskazuje dziewczynką :-):-) Na usg spała sobie smacznie tyłem i pupą do dołu, na dodatek miała taką pozę, że stopa wisiała między nogami :-D, więc lekarz nieźle się natrudził, żeby coś dojrzeć, szukał ponad 10 min... Najpierw myślał, że to chłopak, ale później uznał, że jednak dziewczyna i tego trzymał się do końca :-) Ale pewności 100% jeszcze nie dał.... w każdym razie mi się sprawdza ze wszystkimi kalendarzami i wróżbami :-):-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie wyników badań, lekarz stwierdził, że wszystko ok.
Dzięki też za słowa wsparcia odnośnie tych gnojków studentów... Po przepłakaniu połowy dnia postanowiłam... nie iść na zwolnienie, załatwiłam sobie zamianę tej jednej godziny z inną koleżanką :-) Nie będę rezygnować z pracy z powodu jakiś trzech łosiów... Tylko moja dyr uzna mnie za kompletną idiotkę- dziś histeryzuję, że idę na zwolnienie, jutro oznajmiam, że pracuję dalej... :sorry2:

MagdaM- witamy nową czerwcówkę
Żytafka- braawo, braawo, bravissimo!!!
Olimpia- zalej suszone śliwki wrzątkiem i następnego dnia wypij ten "kompocik"- zadziała....
Gosia***- gratulacje!!! 700g :szok:- to chyba jak na razie największy bobas na czerwcówkach...:-) No i widzę, że u Ciebie też wstydliwa "chybababka" :-)
sealet- zdrówka da męża
AniaCH- super, że z Filipkiem wszystko ok i, że nie zmienił tożsamości:-)
kpi- dobry pomysł z tym spotkaniem nad morzem :tak: Będziemy myśleć, będziemy myśleć :tak:Gratuluję kopniaczków!!!
Magdalena79- dopiero teraz kupiłaś ciążowe spodnie :-) To długo dałas radę bez... ja wszystkie ciążówki kupiłam używane na allegro albo w lumpach, szkoda mi kasy na te kilka miesięcy ;-)
Kasiek- ło matko, co to za baba ten lekarz :wściekła/y:

Dobranoc

reklama
Witajcie wieczorkiem :-) Wisiałam na telefonie i załatwiałam różne sprawy związane z sytuacją w pracy, dlatego tak późno się odzywam....
Melduję posłusznie, że moja pchełka waży prawie 400g i jest prawdopodobie jak sama nazwa wskazuje dziewczynką :-):-) Na usg spała sobie smacznie tyłem i pupą do dołu, na dodatek miała taką pozę, że stopa wisiała między nogami :-D, więc lekarz nieźle się natrudził, żeby coś dojrzeć, szukał ponad 10 min... Najpierw myślał, że to chłopak, ale później uznał, że jednak dziewczyna i tego trzymał się do końca :-) Ale pewności 100% jeszcze nie dał.... w każdym razie mi się sprawdza ze wszystkimi kalendarzami i wróżbami :-):-)

Dobranoc

a to śpioszek malutki:-) gratuluję małej księżniczki

Co do ruchów to chyba i ja coś zaczęłam W KOŃCU czuć.
Ale to takie delikatne pukanie, czekam na coś mocniejszego:-):-)
A tymczasem uciekam spać:-)
mam nadzieję, że to właśnie są ruchy mojego skarba .... też tak miałaś?
i teraz juz bedzie coraz czescie i coraz mocniej... :) najcudowniejsze to jest:)
kajdusia gratuluje spiocha,moze bedziesz miala takie spokojne nce za kilka miesiecy... :)

Witam z rana:-)
Dziękuję jeszcze raz za rady,jest tego troszki więc napewno coś zadziała;-)
Paula-ja chodzę do dr Dziubińskiej,jestem BD zadowolona.
kpi,zdec-gratki kopniaczków ,to na pewno jest TO:tak:Nie można tego pomylić z niczym.
AniaCh,Gosia-
gratki z super wieści z wizyt.
kajdusia-gratuluję.Wstydliwe maleństwo,ale skoro nie widziała rureczki to raczej bd kolejna babeczka:-DA co do Twojej decyzji o dalszej pracy...jeżeli czujesz się na siłach to jasne,jak najbardziej słuszna.Dobrze ze załatwiłas zastępstwo i nie bd się męczyła z tą trójcą.Szkoda by było tamtych pozostałych uczniów.Znam to z opowieści rodzinnych,moja ciocia uczy studentów i maluchów grania i jak tylko zachoruje to zapiera sie nogami i nie idzie na zwolnienie.Rozumiem Twoje podejście.
wiedzma-ta pierwsza propozycja się nie sprawdza:p
Kasiek-co za babsztyl,masakra:no:
U mnie noc masakra,nie mogłam z nerwów zasnąć,od 6 już się snuję po domu.3majcie kciukasy,o 10.30 USG:tak:Mam nadzieje ze się ładnie ustawi do pozowania i pokażw mamusi i siostrze cio tak ukrywa między nóziami:-D
Miłego dnia Wam zyczę:-)

Ostatnia edycja:
Nie no rozwaliłaś mnie teraz ,masakra.Co to za lekarze.Ciekawe jak u mnie bd bo w tym szpitalu na takim ostrym USG jeszcze nie byłam.Mam nadzieje je podejdą do tego badania na poważnie, jest to badanie prenatalne więc wsio musi być sprawdzone.

Witajcie czerwcoweczki ;-)

Kajdusia gratuluje sporej pchelki, no niech juz ten ptaszek sie nie pokazuje, a skoro taka wstydliwa spiaca krolewna to chyba na pewno dziewczynka :-D:-D
A co do decyzji o prace, to inaczej cie sobie nie wyobrazam :tak: Staraj sie zaoszczedzac sobie stresu, a wtedy wszystko powinno byc dobrze, przeciez z ciebie dzielna babeczka :tak:

Gosia** no rzeczywiscie twoj "maluch" przerosl wszystkie :-D Super wyniki, gratuluje! Wlasnie doczytalam ze rowniez jestes w 23tyg wiec pewnie moja mala tez juz podobne wymiary osiaga...Szok!

AniaCh
rowniez gratulacje!

athena co za lekarz..mnie by pewnie wytracil z rownowagi, ale dobrze ze masz innego w zapasie, i ze z szyjka wszystko ok

kpi to na pewno ruchy! Nie martw sie jesli beda nieregularne, tak jest zawsze na poczatku, ale to na pewno TO :-):-)

hefi moze sprobuj taka salatke a la warzywna zrobic? Majonez, fasolka, gotowany ziemniak, marchewka, jablko, co tam masz pod reka. Na pewno bedzie smaczna

Ostatnia edycja:
athena-może reszta lekarzy jest oki tylko właśnie ten cały ordynator to takie panisko.Trzeba się tego trzymać;) Miejmy nadzieje ze jednak zdążysz do wawki z porodem,ale dobrze ze robisz sobie plecy.Tylko ciekawe jak zobaczą wpisy w k.ciążowej ze do tamtego chodzisz....

Dzien doberek,

u znowu snieg pada..
kpi i zdec -gratuluje pierwszych kopniaczków, teraz bedzie już tylko mocniej i częsciej:tak::tak:
Jak tam czytam o lekarzach Kaski1983 i atheny to normlanie krew się gotuje:wściekła/y::wściekła/y:, co to za konowały:szok:
nemezizaki - pochwal się zakupami:tak:
kajdusia - ogromne gratulacje:-D, piękna córeczka:tak:
Olipmia -trzymam kciuki za dzisiejsze usg, melduj się szybko po;-)

reklama
Witam w snieżny poranek:-)

Kajdusia - gratuluje udanej wizyty no i córeczki:-)

athena83 - to masz tak jak ja, chodze do przychodni do gina bo przynajmniej wszystkie badania w laboratorium mm za darmo a prywatnie do zaufanego lekarza:-) mimo wszystko przynajmniej wiesz ze z amluchem ok i że szyjka w porządku:-)

Olimpia - trzymam kciuki za wizytę

Do góry