reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczyny ale mam dzisiaj podly nastrój od 2 w nocy nie mogłam spać nie wiem co sie dzieje bolało mnie cos w pachwinie czułam jakby mala mi tam nogi wsadziła do tego bół pleców z lewej strony taki jakbym miała okres :szok::szok::szok::szok: dwa razy w nocy wstawałam o 2 wziełam nospe ale zasnełam po 3 i potem po 5 znowu to samo jak poszłam do łazienki to miałam mroczki jakies i tak mi sie słabo zrobiło:no::no::no::no: nie wiem czy to normalne? miala tak któras z Was?odpiszcie bo strasznie sie martwie:-:)-:)-:)-(

Też mi się zdarza jeśli zbyt szybko wstanę z łóżka, jest to chwilowe a ciśnienie jest ok więc staram się nie przejmować :-)

Z mojej strony lekkie opory tylko sa - dziadek ma na imie Jan, a drugi dziadek co - poszkodowany niby ma byc ? :D (no dobra, dziadek od strony taty, jakby to byl moj tato - oporow by nie bylo ;> )

To może dać chłopcu dwa imiona Jan i drugie po drugim dziadku, wtedy nie będzie pokrzywdzonych a i tak pewnie się wszyscy domyślą czemu pierwszy Jan :-D

moj maluch tez juz coraz czesciej daje o sobie znac:-)
jeszcze tak delikatnie i nieregularnie ale codziennie troszke czuje te rybki w brzuszku
moglabym cale dnie czekac tylko na ten moment
C. zaraz podbiega i chwyta za brzuch a maluch sie wtedy uspokaja wiec tatus jeszcze kuksanca nie dostal

To tylko kwestia dni, moja mała już potrafi tak kopnąć że :szok: i nie zawsze jest to przyjemne. Nawet mój mąż wieczorem jak poczuł z jaką siłą mała kopie to jej "nagadał" żeby dała już mamie spokój i też poszła spać itp :-) :-)

Coś mnie wzięło dziś na słodkie i wydoiłam pół tubki mleka zagęszczonego i mam za swoje, mała dostała dosłownie białej gorączki zaraz to mi chyba z brzucha wyskoczy tak jak te stworki w obcym :-) tyle że będzie słodsza :-D

reklama
Witam :-)

gniesha to dobrze, że już wszystko dobrze. Ależ się musiałaś nasresować. Gratuluję synka :-)

cobra nie wiem co mam Ci napisać - przykre to bardzo, że mąż się Wami nie interesuje :-(

Witam dziewczynki! Mam takie pytanko, w którym miejscu odczuwacie ruchy dzidziusia? Ja najczęściej w okolicy pępka ale czasami te ruchy są odczuwalne bardzo nisko, tam gdzie włoski łonowe... :confused: wydaje mi się to podejrzane... Jeszcze jedno, bardzo ważne... jak odczuwa się skurcze macicy? Odczuwam dziś takie dziwne kłucie i od czasu do czasu czuje jak mi tam coś pulsuje... boję się... umówiłam się z lekarzem na 19:00 ale nie ze swoim bo jest na zwolnieniu do końca marca!!!!! :szok:
Kasiek ja też bardzo nisko czuję małą. Powiedziałam to gin na ostatniej wizycie i jak przyłożyła głowicę USG do tego miejsca to się okazało, że mała właśnie tam się usadowiła :tak:

Wiesz co... też mam czasami taki twardy brzuch...nawet dosyć często, lekarz który robił mi ostatnio USG kazał się skierować do mojego lekarza z tym a puki co brać magnez i witaminę b6... a powiedz mi, co w Twoim przypadku mówi Twój lekarz???
ja na twardnienie brzucha mam no-spe 3x1 i magnez 3x1

Musze jechac po Haneczke do przedszkola, wiec doczytam i odpowiem po powrocie. Teraz chcialam Wam tylko opowiedziec co mnie przed chwila spotkalo w Auchan. Ide sobie do kasy dla ciężarnych (jest bardzo dobrze oznaczona- wielka czerwona tablica na wysokosci oczu z napisem kasa dla kobiet w ciazy) z koszykiem a w nim trzy rzeczy na krzyz a tu mi jakas stara baba czmych przede mnie z calym wozkiem zakupow. Wiec mowie do niej ze przepraszam bardzo ale to jest kasa dla kobiet w ciazy a ta do mnie ze ją moja ciąża nie obchodzi i zebym sobie stanęła za nią :szok: Wiec ja do niej spokojnym tonem ze po to jest ta kasa zebym ja stanela przed nia a nie za nia. A ta ze nie! I dawaj drze sie na mnie ze teraz to sie tak te młode nauczyly wykorzystywac, ze ciąża nie ciąża... Dopiero przyszedl ktos z obslugi i jej kazali sie wynosic z tej kasy. Tak sie wkurzylam ze az sie poryczalam jak wsiadlam do auta :wściekła/y:
niezła baba, trzebabyło zapytać w którym miesiącu ciąży jest jak staje do takiej kasy :wściekła/y:

Mi z tego kalendarza na brzuszkach wychodzi dziewczynka więc się zgadza z USG, ale według tego kalendarza Olga powinna być chłopcem :-D, he he no mój mąż się śmieje, że ona to taki chłopak "kucany" ;-)

Dziewczyny dostałam maila od promotorki, zew praca przyjęta, zatwierdzona i mam tylko zawieźć na płytce wraz z indeksem do wpisu, jestem taka szczęśliwa:-):-):-):-):-):-) ogromny kamień z serca mi spadł,
życzę wszystkim piszącym szybkiego końca:-)pisania oczywiście
BRAWO :-D

Gosia super, że z maluchem ok,700 gram :szok: o, to sporo

MagdaM, Gryzka witajcie na forum :-)

A więc, jak już pisałam, umówiłam się z lekarzem zastępczym na wizytę bo mój jest na zwolnieniu... wchodzę do gabinetu, a pani doktor: "O Jezu... ja już jestem wykończona a pani jeszcze do mnie na wizytę? przecież ja już chyba 20 kobiet dziś przyjęłam..." :wściekła/y:a ja od razu zrobiłam się czerwona aż mi para uszami wychodziła bo nigdy się z takim czymś nie spotkałam. Jej się chyba trochę głupio zrobiło i kazała mi usiąść... i pyta jak się czuję. Ja mówię że boli mnie często i mam od czasu do czasu twardawy brzuszek. Nic więcej nie zdążyłam powiedzieć. Ona na to (dosłownie): "Kobieto, to ja muszę panią do szpitala skierować? Kto to słyszał żeby w ciąży aż tak bolał brzuch i do tego twardniał..." Ja zgłupiałam... :szok: otworzyłam buzię i nie wiedziałam co powiedzieć... przecież mnie nawet nie badała! Nawet mnie nie dotknęła!!! Po chwili, powiedziała że mam się zgłosić do niej do szpitala w czwartek i jak będzie taka potrzeba to będzie mnie musiała potrzymać i porobić różne badania... Jest to dla mnie szokujące i bardzo dziwne! Jak ona może cokolwiek stwierdzić w ogóle mnie nie badając??? :confused: Podejrzewam że wszystko będzie dobrze... ale mnie bardzo wystraszyła i moim zdaniem bardzo nieprofesjonalnie podeszła do mnie, ciężarnej kobiety, zwłaszcza że jest to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe i to co lekarz powie jest święte... :-(
Po prostu Cię olała, nie chciało jej się już - straszne to :wściekła/y: A byłaś prywatnie?

kajdusia gratuluję dziewczynki :-)

dziś kartacze(regionalna potrawa więc pewnie niektóre nawet nie wiedzą co to jest:-D:-D)Proszę powstrzymać się od pisania do mojego powrotu z kuchni!!:-D:-D;-)
na przykład ja ;-) co to takiego????

Świetny ten artykuł o imionach :tak:

A do wiosny zostało:

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Idę pichcić obiad. Kupiłam chlebki pitta i robię kebaby, mniaaaaaaaaam.

witam Was:)
jestem tu nową osobą-trochę późno dołączyłam, ale lepiej późno niż wacale:-):-):-)
wszystkich Waszych postów napewno nie będę w stanie przeczytać,ale choć te bieżące będę;-)
spodziewam się synka-Tymonka.
od jakiegoś czasu przebywam na zwolnieniu, początki ciąży były dla mnie straszne-śmiałam się że to będzie pierwsze i ostatnie dziecko bo nie dawałam rady, ale teraz oczywiście zmieniłam zdanie.Mały fika, wierci się, fajnie było Go zobaczyć na usg 4d:tak::tak::tak: aż się łezka zakręciła.jak zeskanuje zdjęcie to postaram się k=wkleić(jak się nauczę:-p)
pozdrawiam Was wszystkie

witam Was:)
jestem tu nową osobą-trochę późno dołączyłam, ale lepiej późno niż wacale:-):-):-)
wszystkich Waszych postów napewno nie będę w stanie przeczytać,ale choć te bieżące będę;-)
spodziewam się synka-Tymonka.
od jakiegoś czasu przebywam na zwolnieniu, początki ciąży były dla mnie straszne-śmiałam się że to będzie pierwsze i ostatnie dziecko bo nie dawałam rady, ale teraz oczywiście zmieniłam zdanie.Mały fika, wierci się, fajnie było Go zobaczyć na usg 4d:tak::tak::tak: aż się łezka zakręciła.jak zeskanuje zdjęcie to postaram się k=wkleić(jak się nauczę:-p)
pozdrawiam Was wszystkie
witaj :-) gratuluję synka :-)

zdec - milego wypoczynku u rodzicow :tak:

paula - nie martw sie. Jesli bole nadal beda trwac to wtedy skonsultuj to z lekarzem. Mi czesto boli brzuch i plecy. Budze sie nieraz z tegobolu. Dzis w nocy tez zle spalam i obudzilam sie z bolem plecow,ogromnym. I juz caly dzien taki bedzie. miejsca sobie znalezc nie moge:dry: Chyba zaczynaja dopadac mnie jakies kolki, wczoraj pol dnia cierpilam i wyginalam sie jak wariatka, taki mialam bol pod prawa piersia,w zebrach,ehh ciezko:dry:
nemezizaki - niezle sobie wymyslilas z tymi dwoma lekarzami,a jeszcze lepiej,ze tak ci sie strafia,ze sie rewelacyjnie uzupelniaja. Ja nie mam niestety takiego szczescia :/
Olimpia - trzymam kciuki za wizytę :tak:
anecznik - moj Filip tez czasem niezle wali! najfajniej jak w dwoch miejscach jednoczesnie,glowa i nozkami chyba. Pewnie cwiczy takie figury jak wczoraj na usg:blink:
Takiej ochoty na to slodkie,geste mleko mi narobilas,ze jak nie znajde dzis takiego nigdzie to chyba oszaleje!!

ita85 - witam. gratuluje syneczka. ladne imie -Tymonek

Ja jakbym spodziewala sie blizniakow to nazwalabym je wlasnie tak... w stylu Jacek i Agatka, No moze Bolek i Lolek to nie,ale Jas i Magosia, albo Oliwier i Oliwka, Wiktor i Wiktoria, Patryk-Patrycja, tylko na dwoch chlopakow jakos pomyslow mi braknie..:)

ita85-witaj!
nietka-kebab:-p już mi chęci narobiłaś ciekawe co mój mężóś dziś przygotuje ach te zachcianki wczoraj wieczorem zachciało mi się kiełbaski z grilla i pieczarek do tego no i mój chciał nie chciał poleciał do sklepu wyciągnął grilla elektrycznego i dawaj grillować a ja zjadłam i mówie że jednak to nie to ja chce kiełbaski na węglu drzewnym(chyba na śniegu)

witaj ita, i pisz smialo! rzeczywiscie bedzie z kim w Toruniu kawke wypic :-D:-D
Na kiedy masz termin?

Mi sie zachcialo babki ziemniaczanej, tylko nie chce sie trzec ziemniakow...

o tak, juz nas coraz wiecej
mysle ze jak juz zrobimy sie znowu mobilne z maluchami i zwitamy do Torunia we wrzesniu to kawka i spacerek murowane

a jak robicie te baby ziemniaczane? nigdy nie jadlam
slyszalam ze je mozna tez odsmazac i juz calkiem zglupialam:sorry2:

reklama
czyli jest nas więcej z Torunia:-)? to miło
termin mam na 1 czerwca, właśnie próbuję jakiegoś suwaczka wkleić do mojego profilu ale nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić :-(

Do góry