reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

o tak, juz nas coraz wiecej
mysle ze jak juz zrobimy sie znowu mobilne z maluchami i zwitamy do Torunia we wrzesniu to kawka i spacerek murowane

a jak robicie te baby ziemniaczane? nigdy nie jadlam
slyszalam ze je mozna tez odsmazac i juz calkiem zglupialam:sorry2:

o chetnie, spacerek po torunskiej starowce z kilkoma wozkami :tak:
zaraz wrzuce przepis, ja robie wg mojej mamy:-) A odsmazana jest pychaaa, z sosem jogurtowo-czosnkowym na przyklad :-D:-D

reklama
o chetnie, spacerek po torunskiej starowce z kilkoma wozkami :tak:
zaraz wrzuce przepis, ja robie wg mojej mamy:-) A odsmazana jest pychaaa, z sosem jogurtowo-czosnkowym na przyklad :-D:-D

hehe to bedzie widok
5-6 mamus z wozeczkami na Szerokiej (dobrze ze jest szeroka)
zaraz zajrze do przepisu
z sosem jogurtowo- czosnkowym, mniam musi byc pycha

Wróciłam.
Dzięki mamuśki za kciukasy.
Oto szczególowy opis USG.
Kształt czaszki prawidłowy o zachowaniu ciągłości kości pokrywy czaszki.
Zasys twarzoczaszki;usta,nos,oczodoły symetr bez zniekształcen
W obrębie ukł.nerw uwidocznione nieposzerzone komory boczne mózgu oraz niezmienione struktury wzgórza i przegrody przezroczystej,stosowne do wieku ciążowego.W splocie naczyniowym prawej komory bocznej mózgu torbielśr6mm.W tylnym dole czaszki torbiel sr 8mm przesłaniająca robaka mózdzku.
Kręgosłup symetr o zachowanej siągłości
Płuca obustronnie o praw echostr.Przepona o zac ciągłości.
Serce czterojamowe,praw.wielk.Odejscia naczyn gł wid praw.
Czynność serca miarowa
Przednia ściana jamy brzusznej o zach ciągłości.Tkanka podskurna bez cech obrzęku.Zołądek płodu zlokalizowany po tr lewej,pod przeponą,wypełniony przeciętną ilością płynu.Wątroba umiejscowiona prawidłowo o jednorodnej echostrukturze.Pętle jelit nieposzerzone o praw echogeniczności.Nerki płodu widoczne obustronnie praw wielk i lokalizacki o nieposzerzonym układzie kielichowym miedniczkowym.Pęcherz moczowy wypełniony przeciętną ilością płynu.Uwidocznione cztery konczyny o prawidłowym napięciu mięśniowym oraz ruchy płodu.
Łozysko na tylnej ścianie Szyjka dł 32mm.
Maleństwo waży około 453g
Zapytała cy rurka cy dziurka?? Odp hmmmm raczej mi tak jajka się pokazały ale nie jestem pewien więc nie bd gdybał:szok:
Co do tych tentniaków, powiedzial ze mam sie nie martwic:szok:bo się powinny wchłonąć a za 4 tyg na kontrolne USG,ale wez sie nie martw.100 fonów i na jutro mam konsultacje z lekarzem,jak trza bd to mnie do kliniki weżmie na badania dodatkowe.Czytałam tez zaraz w necie i doczytałam się wypowiedzi wielu mam z tym problemem ze wchłaniają się do 30 tyg.Już mi troszki lepiej;))))

Witam nowe mamuśki;-)Czujcie się jak u siebie:tak:

I ja byłam wczorej na wizycie....poszłam do lekarza ze swojego szpitala powiatowego (chce rodzic w W-wie ale na wszelki wypadek i tu wstęp chce mieć) doszłam do wniosku że wizyta na NFZ u ordynatora mi nie zaszkodzi. Ale nie jestem zadowolona, chyba dlatego że jestem przyzwyczajona do innego standardu usług. Tu o wszystko musiałam się prosić, o USG na którym ja nic nie widziałam (kiepskie) lekarz najpierw stwierdził, że to dziewczynka, a dopiero jak powiedziałam że poprzedni lekarz móówił o chłopcu to dopiero zaczął "bardziej" się wpatrywać i stwierdził że to jednak chłopak-dziwne. o badaniej też się musiałam prosić (szyjka podobno OK) wogole jakiś ten lekarz niedbały....dobrze że to tylko dodatek do mojego zaufanego lekarza.

A i rozwaliło mnie pytanie, no to który tydzień ciąży sobie pani wyliczyła? Sam nawet tego nie sprawdził tylko wpisał tak jak powiedziałam.

No nie wytrzymam:szok::wściekła/y:i za co tacy biorą pieniądze?????? Dobrze że masz drogiego lekarza:tak:

Lepiej pozno niz wcale - takze witam Was wszystkie ;) (zgodnie z podpowiedzia na watku obok, nieco wymarłym , melduję sie posłusznie tutaj ;D) Widze , ze sporo sie dzieje - wszystkiego to raczej nie nadrobie .. ale postaram sie byc chociaz "na biezaco" ;) Plec mego maluszka jeszcze nieznana - moze za 3 tygodnie sie okaze ! :) Aktualnie siedze w domku na zwolnieniu - chociaz zawalaja mnie "tematami do dokonczenia" i telefonami z pracy .. Ale "odsiedzenie", a wlasciwie "przelezenie" ma nam pomoc - a za tydzien na kontrole do gina ;)

witam Was:)
jestem tu nową osobą-trochę późno dołączyłam, ale lepiej późno niż wacale:-):-):-)
wszystkich Waszych postów napewno nie będę w stanie przeczytać,ale choć te bieżące będę;-)
spodziewam się synka-Tymonka.
od jakiegoś czasu przebywam na zwolnieniu, początki ciąży były dla mnie straszne-śmiałam się że to będzie pierwsze i ostatnie dziecko bo nie dawałam rady, ale teraz oczywiście zmieniłam zdanie.Mały fika, wierci się, fajnie było Go zobaczyć na usg 4d:tak::tak::tak: aż się łezka zakręciła.jak zeskanuje zdjęcie to postaram się k=wkleić(jak się nauczę:-p)
pozdrawiam Was wszystkie

Witam nowe mamusie:tak:

Dziękuję za wszystkie mile slowa odnośnie mojej wizyty:tak:a także informacje dotyczące ciśnienia. Chyba tez zacznę sobie mierzyć w domu, bo zwykle mam 120/80... też myślę że u gina to z nerwów trochę mi skacze:szok:

Moje szczęście nie trwało zbyt długo...

Wczoraj wieczorem pojechaliśmy z mężem na połówkowe usg- spokojni i szczęśliwi, bo przecież dopiero wyszłam ze szpitala i wszystko jest ok. Usg robił najlepszy radiolog płodu w zachodniopomorskim... I nigdy nie myślałam że usłyszę coś takiego... Dziś powtarzaliśmy badania

Nasz synek ma niedrożny przewód pokarmowy. Mam też dużo wód płodowych, a to połączenie daje ok 50 % szans na dziecko z poważną wadą genetyczną... Jesli w poniedziałek badania sie potwierdzą, we wtorek zrobią mi kordocentrozę...obarczoną ryzykiem poronienia wyższym niż amnipunkcja... Nie potrafię przestać płakać... Dlaczego znowu my... Jakim cudem nikt tego nie zauważył wcześniej? Co 2 tygodnie miałam wizytę lek., chyba z 6 usg juz mi robiono...Nawet w szpitalu nie znaleźli nic złego... Wszyscy wokół każą mieć nadzieję- boje się nawet dotknąć brzucha... nie mam na to wszystko sił.

Olimpia72, kajdusia gratuluje udanych wizyt Olimpia zyczę żeby tentniak poszedł sobie w dal.

Moje szczęście nie trwało zbyt długo...

Wczoraj wieczorem pojechaliśmy z mężem na połówkowe usg- spokojni i szczęśliwi, bo przecież dopiero wyszłam ze szpitala i wszystko jest ok. Usg robił najlepszy radiolog płodu w zachodniopomorskim... I nigdy nie myślałam że usłyszę coś takiego... Dziś powtarzaliśmy badania

Nasz synek ma niedrożny przewód pokarmowy. Mam też dużo wód płodowych, a to połączenie daje ok 50 % szans na dziecko z poważną wadą genetyczną... Jesli w poniedziałek badania sie potwierdzą, we wtorek zrobią mi kordocentrozę...obarczoną ryzykiem poronienia wyższym niż amnipunkcja... Nie potrafię przestać płakać... Dlaczego znowu my... Jakim cudem nikt tego nie zauważył wcześniej? Co 2 tygodnie miałam wizytę lek., chyba z 6 usg juz mi robiono...Nawet w szpitalu nie znaleźli nic złego... Wszyscy wokół każą mieć nadzieję- boje się nawet dotknąć brzucha... nie mam na to wszystko sił.

Nie wiem nawet co napisać...:-(trzymam kciuki z całej siły żeby wszystko się wyjasniło i żeby na następnym badaniu wszystko było dobrze. Trzymaj się dzielnie kochana:tak:

Jeśli się nie mylę to wczoraj miała tez wizyte mama mikołaja?????? Nie ma od niej żadnych wieści, czy gdzies przegapiłam:zawstydzona/y:a może cos pomyliłam:confused:

reklama
Do góry