reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie dziewczynki, ale sobie pospałam, mój kochany mąż odwiózł Patryka do przedszkola i pojechał na przegląd samochodu do mechanika, zabrał tez swoja córkę,żebym mogła sobie dłużej pospać i odpocząć:-):-)
Nie wiem czy czytałyście, ale pojawił się fajny artykuł w internecie na temat wyboru imienia dla dziecka i wiecie, co po przeczytaniu tego już sama nie wiem jakie imię wybrać :-D
Onet.pl Blog
Poczytajce sobie, może to komuś pomoże w wyborze imienia:-)

kajdusia-gratuluje "całuśnej" córeczki
Olimpia72-trzymam kciuki za USG, a o tej lekarce też słyszałam wiele dobrych opinii:-) i cieszę się,że obie trafiłyśmy w dobre ręce:-)
athena83- podziwiam Cię za plan awaryjny, ja bym na to nie wpadła, ale w Szczecinie na szczęście można sobie wybrać dowolny szpital, nawet jeśli nie pracuje tam lekarz prowadzący

reklama
Witam i ja,
Gosiu u mnie nie pada;-)
Co do lekarzy - to nic więcej się po nich nie spodziewam, tylko zainkasowania kasy i dowidzenia. Niestety te konowały są już tak nauczone:-(
W dodatku mój mąż się rozchorował, chyba jakieś przeziębienie, po swoich szaleństwach na desce. Musimy teraz uważać żeby nas nie zaraził, chociaż coś czuję że to nie będzie możliwe.:-(
Zaraz jedziemy do rodziców, więc pozdrawiam was. Postaram się do was jakoś w międzyczasie zaglądać:-):-):-)
Papa:-)

zdec- niestety są lekarze i lekarze, obyś nigdy już nie trafiła na takich bezdusznych, życzę zdrówka dla męża i oczywiście dla Ciebie, odpoczywaj dużo u rodziców:-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny ale mam dzisiaj podly nastrój od 2 w nocy nie mogłam spać nie wiem co sie dzieje bolało mnie cos w pachwinie czułam jakby mala mi tam nogi wsadziła do tego bół pleców z lewej strony taki jakbym miała okres :szok::szok::szok::szok: dwa razy w nocy wstawałam o 2 wziełam nospe ale zasnełam po 3 i potem po 5 znowu to samo jak poszłam do łazienki to miałam mroczki jakies i tak mi sie słabo zrobiło:no::no::no::no: nie wiem czy to normalne? miala tak któras z Was?odpiszcie bo strasznie sie martwie:-:)-:)-:)-(

A u mnie cały czas pada i chyba przez noc też padał bo sporo śniegu przybyło:happy2:Ale ja to lubię! Góry bez śniegu w ziemie to jak kożuch bez kwiatka;-);-);-)

Witam Was dziewuszki!:-)

Kajdusia - no moje wielkie gratki z okazji udanej wizyty i "prawiestuprocentowejcóry";-):-D A decyzję odnośnie pracy też popieram w całej rozciągłości. Nie ma to jak złoty środek!;-)
Athena, Tobie także gratuluję pomyślnych wieści bo najważniejsze że maleństwo zdrowe! Szkoda tylko że lekarz taki cymbał. Ale z ordynatorami to ponoć tak często - osiadają na laurach chłopaki i już im się nic nie chce:baffled:
Olimpia, już zaczynam kciuki trzymać!!!:tak:
Paulka, a ten artykuł świetny! Najbardziej podobał mi się Nataniel Nawalaniec :-D:-D:-D Jednak jeśli chodzi o imoina to chyba nie ma co się sugerować modą tylko tym co się komu faktycznie podoba i czy będzie pasowało do dziecka i nazwiska. Bo pamiętam na przykład że jak chodziłam do podstawówki to byłam jedyną Mają na całą szkołę, (zresztą w liceum też) i wszyscy nauczyciele się dziwili że mam takie oryginalne imię. A teraz.... po oryginalności tego imienia zostało jedynie wspomnienie, bo coraz więcej Mai się pojawia wśród maluchów. Może tak samo tez będzie i z moją Jagną:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny ale mam dzisiaj podly nastrój od 2 w nocy nie mogłam spać nie wiem co sie dzieje bolało mnie cos w pachwinie czułam jakby mala mi tam nogi wsadziła do tego bół pleców z lewej strony taki jakbym miała okres :szok::szok::szok::szok: dwa razy w nocy wstawałam o 2 wziełam nospe ale zasnełam po 3 i potem po 5 znowu to samo jak poszłam do łazienki to miałam mroczki jakies i tak mi sie słabo zrobiło:no::no::no::no: nie wiem czy to normalne? miala tak któras z Was?odpiszcie bo strasznie sie martwie:-:)-:)-:)-(

mroczki mogłaś mieć od niewyspania i osłabienia, pij dużo wody, ja jak odkąd pije nie mam problemów z ciśnieniem i osłabieniem,a co do bóli to myślę,że to nic groźnego, bo mnie często też boli w pachwinach,szczególnie po lewej stronie, bo mi sie w tych okolicach często dziecko układa, o kręgosłupie już nie wspomnę, pytałam o to lekarza, mówił,że jeśli to ból jednorazowy co jakiś czas to ok, a jeśli powtarza się codziennie to należy to skonsultować z lekarzem

Ostatnia edycja:
kpi - gratulacje z powodu ruchów córeczki! :-):-) Mi moja wczoraj nie dała spać przez dwie godziny :-D:-D tak mnie kopała, że w żadnej pozycji zasnąć nie mogłam
kajdusia - super ma usteczka Twoja malutka :-D:-D hihi już widziałam :-p:-p gratuluję tego małego wielkiego szczęścia!
athena- o matko :szok::szok: co za lekarz normalnie szkoda słów... ale najważniejsze, że masz swojego zaufanego :tak::tak:
Olimpia - właśnie jesteś na wizycie, wiec trzymam kciuki :-D:-D

U nas ślicznie śnieg pada, a ja w końcu czuję się trochę lepiej niż wczoraj :-) mam nadzieję, że taki stan rzeczy się utrzyma :-D

mroczki mogłaś mieć od niewyspania i osłabienia, pij dużo wody, ja jak odkąd pije nie mam problemów z ciśnieniem i osłabieniem,a co do bóli to myślę,że to nic groźnego, bo mnie często też boli w pachwinach,szczególnie po lewej stronie, bo mi sie w tych okolicach często dziecko układa, o kręgosłupie już nie wspomnę, pytałam o to lekarza, mówił,że jeśli to ból jednorazowy co jakiś czas to ok, a jeśli powtarza się codziennie to należy to skonsultować z lekarzem

Dziekuje Kochana troche sie uspokoiłam :tak: ale noc była straszna ale widze jak mała sie wierci to jestem spokojniejsza;-)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt a Tobie zdec i kpi- pierwszych ruchów

a wiecie co od jakis 3 dni na parapet przylatuje do nas kos i sobie chlebek podjada i tak kilka godzin sobie siedzi is kupbie i jest codzinnie chyba wie ze chlebek na niego czeka i dlatego nas odwiedza:-D:-D:-D

a u nas sypie śnieg cała noc sypał i teraz tez sypie znowu napada sniegu:szok::szok:
:szok:
nie nawidze zimy niech juz sie skonczy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja biore sie za naukena zaległyegaminek
zycze Wam udanych wizyt dzisiejszych i udanego dnia
:-):-):-)

reklama
Dzieńdoberek w ten śniżny dzień.
Czy Wy też macie dość juz tej zimy tak jak ja???
Zdecydowanie jestm ciepłolubnym stworzeniem :tak:.

athena, anik - ja dokładnie robię tak samo. Mam dwóch lekarzy jeden prywatnie drugi z przychodni. Zawsze to "co dwie głowy to nie jedna". A poza tym tak co trzy tygodnie mam wizyty więc częściej mogę popatrzeć sobie na malucha i na to jak się rozwija.
U mnie akurat lekarze się uzupełniają :-). Ten co chodzę prywatnie robi mi tylko USG ale ma rewelacyjny sprzęt do tego. Poza tym jest ordynatorem oddziału w szpitalu w którym chce rodzić.
Drugi lekarz z przychodni ma dużo gorsze USG zato zawsze mnie bada no i daje skierowania na badania ;-)

Olimpia - trzymam kciuki za wizytę :tak:

Kajdusia - ja również gratuluję dobrych wiadomości :-)

Do góry