reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie dziewczynki, ale sobie pospałam, mój kochany mąż odwiózł Patryka do przedszkola i pojechał na przegląd samochodu do mechanika, zabrał tez swoja córkę,żebym mogła sobie dłużej pospać i odpocząć:-):-)
Nie wiem czy czytałyście, ale pojawił się fajny artykuł w internecie na temat wyboru imienia dla dziecka i wiecie, co po przeczytaniu tego już sama nie wiem jakie imię wybrać :-D
Onet.pl Blog
Poczytajce sobie, może to komuś pomoże w wyborze imienia:-)

kajdusia-gratuluje "całuśnej" córeczki
Olimpia72-trzymam kciuki za USG, a o tej lekarce też słyszałam wiele dobrych opinii:-) i cieszę się,że obie trafiłyśmy w dobre ręce:-)
athena83- podziwiam Cię za plan awaryjny, ja bym na to nie wpadła, ale w Szczecinie na szczęście można sobie wybrać dowolny szpital, nawet jeśli nie pracuje tam lekarz prowadzący

reklama
Witam i ja,
Gosiu u mnie nie pada;-)
Co do lekarzy - to nic więcej się po nich nie spodziewam, tylko zainkasowania kasy i dowidzenia. Niestety te konowały są już tak nauczone:-(
W dodatku mój mąż się rozchorował, chyba jakieś przeziębienie, po swoich szaleństwach na desce. Musimy teraz uważać żeby nas nie zaraził, chociaż coś czuję że to nie będzie możliwe.:-(
Zaraz jedziemy do rodziców, więc pozdrawiam was. Postaram się do was jakoś w międzyczasie zaglądać:-):-):-)
Papa:-)

zdec- niestety są lekarze i lekarze, obyś nigdy już nie trafiła na takich bezdusznych, życzę zdrówka dla męża i oczywiście dla Ciebie, odpoczywaj dużo u rodziców:-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny ale mam dzisiaj podly nastrój od 2 w nocy nie mogłam spać nie wiem co sie dzieje bolało mnie cos w pachwinie czułam jakby mala mi tam nogi wsadziła do tego bół pleców z lewej strony taki jakbym miała okres :szok::szok::szok::szok: dwa razy w nocy wstawałam o 2 wziełam nospe ale zasnełam po 3 i potem po 5 znowu to samo jak poszłam do łazienki to miałam mroczki jakies i tak mi sie słabo zrobiło:no::no::no::no: nie wiem czy to normalne? miala tak któras z Was?odpiszcie bo strasznie sie martwie:-:)-:)-:)-(

A u mnie cały czas pada i chyba przez noc też padał bo sporo śniegu przybyło:happy2:Ale ja to lubię! Góry bez śniegu w ziemie to jak kożuch bez kwiatka;-);-);-)

Witam Was dziewuszki!:-)

Kajdusia - no moje wielkie gratki z okazji udanej wizyty i "prawiestuprocentowejcóry";-):-D A decyzję odnośnie pracy też popieram w całej rozciągłości. Nie ma to jak złoty środek!;-)
Athena, Tobie także gratuluję pomyślnych wieści bo najważniejsze że maleństwo zdrowe! Szkoda tylko że lekarz taki cymbał. Ale z ordynatorami to ponoć tak często - osiadają na laurach chłopaki i już im się nic nie chce:baffled:
Olimpia, już zaczynam kciuki trzymać!!!:tak:
Paulka, a ten artykuł świetny! Najbardziej podobał mi się Nataniel Nawalaniec :-D:-D:-D Jednak jeśli chodzi o imoina to chyba nie ma co się sugerować modą tylko tym co się komu faktycznie podoba i czy będzie pasowało do dziecka i nazwiska. Bo pamiętam na przykład że jak chodziłam do podstawówki to byłam jedyną Mają na całą szkołę, (zresztą w liceum też) i wszyscy nauczyciele się dziwili że mam takie oryginalne imię. A teraz.... po oryginalności tego imienia zostało jedynie wspomnienie, bo coraz więcej Mai się pojawia wśród maluchów. Może tak samo tez będzie i z moją Jagną:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny ale mam dzisiaj podly nastrój od 2 w nocy nie mogłam spać nie wiem co sie dzieje bolało mnie cos w pachwinie czułam jakby mala mi tam nogi wsadziła do tego bół pleców z lewej strony taki jakbym miała okres :szok::szok::szok::szok: dwa razy w nocy wstawałam o 2 wziełam nospe ale zasnełam po 3 i potem po 5 znowu to samo jak poszłam do łazienki to miałam mroczki jakies i tak mi sie słabo zrobiło:no::no::no::no: nie wiem czy to normalne? miala tak któras z Was?odpiszcie bo strasznie sie martwie:-:)-:)-:)-(

mroczki mogłaś mieć od niewyspania i osłabienia, pij dużo wody, ja jak odkąd pije nie mam problemów z ciśnieniem i osłabieniem,a co do bóli to myślę,że to nic groźnego, bo mnie często też boli w pachwinach,szczególnie po lewej stronie, bo mi sie w tych okolicach często dziecko układa, o kręgosłupie już nie wspomnę, pytałam o to lekarza, mówił,że jeśli to ból jednorazowy co jakiś czas to ok, a jeśli powtarza się codziennie to należy to skonsultować z lekarzem

Ostatnia edycja:
kpi - gratulacje z powodu ruchów córeczki! :-):-) Mi moja wczoraj nie dała spać przez dwie godziny :-D:-D tak mnie kopała, że w żadnej pozycji zasnąć nie mogłam
kajdusia - super ma usteczka Twoja malutka :-D:-D hihi już widziałam :-p:-p gratuluję tego małego wielkiego szczęścia!
athena- o matko :szok::szok: co za lekarz normalnie szkoda słów... ale najważniejsze, że masz swojego zaufanego :tak::tak:
Olimpia - właśnie jesteś na wizycie, wiec trzymam kciuki :-D:-D

U nas ślicznie śnieg pada, a ja w końcu czuję się trochę lepiej niż wczoraj :-) mam nadzieję, że taki stan rzeczy się utrzyma :-D

mroczki mogłaś mieć od niewyspania i osłabienia, pij dużo wody, ja jak odkąd pije nie mam problemów z ciśnieniem i osłabieniem,a co do bóli to myślę,że to nic groźnego, bo mnie często też boli w pachwinach,szczególnie po lewej stronie, bo mi sie w tych okolicach często dziecko układa, o kręgosłupie już nie wspomnę, pytałam o to lekarza, mówił,że jeśli to ból jednorazowy co jakiś czas to ok, a jeśli powtarza się codziennie to należy to skonsultować z lekarzem

Dziekuje Kochana troche sie uspokoiłam :tak: ale noc była straszna ale widze jak mała sie wierci to jestem spokojniejsza;-)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt a Tobie zdec i kpi- pierwszych ruchów

a wiecie co od jakis 3 dni na parapet przylatuje do nas kos i sobie chlebek podjada i tak kilka godzin sobie siedzi is kupbie i jest codzinnie chyba wie ze chlebek na niego czeka i dlatego nas odwiedza:-D:-D:-D

a u nas sypie śnieg cała noc sypał i teraz tez sypie znowu napada sniegu:szok::szok:
:szok:
nie nawidze zimy niech juz sie skonczy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja biore sie za naukena zaległyegaminek
zycze Wam udanych wizyt dzisiejszych i udanego dnia
:-):-):-)

reklama
Dzieńdoberek w ten śniżny dzień.
Czy Wy też macie dość juz tej zimy tak jak ja???
Zdecydowanie jestm ciepłolubnym stworzeniem :tak:.

athena, anik - ja dokładnie robię tak samo. Mam dwóch lekarzy jeden prywatnie drugi z przychodni. Zawsze to "co dwie głowy to nie jedna". A poza tym tak co trzy tygodnie mam wizyty więc częściej mogę popatrzeć sobie na malucha i na to jak się rozwija.
U mnie akurat lekarze się uzupełniają :-). Ten co chodzę prywatnie robi mi tylko USG ale ma rewelacyjny sprzęt do tego. Poza tym jest ordynatorem oddziału w szpitalu w którym chce rodzić.
Drugi lekarz z przychodni ma dużo gorsze USG zato zawsze mnie bada no i daje skierowania na badania ;-)

Olimpia - trzymam kciuki za wizytę :tak:

Kajdusia - ja również gratuluję dobrych wiadomości :-)

Do góry