reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zazdroszcze :-D Ja swojego promotora spróbuje jutro złapać żeby mu oddać to co naskrobałam, mam nadzieję że dużo do poprawy mieć nie będę :-p

Już widziałam i brzmi pysznie :tak: może się skuszę któregoś pięknego dnia na zrobienie jej...

Słuchajcie macie może pomysł co można zrobić z fasolki szparagowej konserwowej?
Sałatkę:)

reklama
Olimpia72 masz ten sam problem co ja:-( na mnie już tez nic nie działa :-( męcze się z tym bardzo :-( taka widac moja uroda - piję dużo, jem dużo owoców i warzyw i dalej nic. Słyszałam jeszcze że brokuły mają dużo błonnika więc często je jem - zresztą bardzo lubię - ale czy tak rewelacyjnie działają to ja nie wiem.

Olimpia72 masz ten sam problem co ja:-( na mnie już tez nic nie działa :-( męcze się z tym bardzo :-( taka widac moja uroda - piję dużo, jem dużo owoców i warzyw i dalej nic. Słyszałam jeszcze że brokuły mają dużo błonnika więc często je jem - zresztą bardzo lubię - ale czy tak rewelacyjnie działają to ja nie wiem.
Dziewczyny moja koleżanka zaleciła zwykły ugotowany ryż to działa:)

klementinka - na szczęście nie mam obrony, tylko musiałąm napisać pracę

koriander - w sobotę będzie podwójne świętowanie - imprezka z okazji urodzin i skończenia studiów,
to tym bardziej gratuluje!!!
studia skonczone:-D:-D:-D
Słuchajcie macie może pomysł co można zrobić z fasolki szparagowej konserwowej?
dodac do salatki

slub bierze Anecznik ale tez jeszcze ktos
rany musze zaczac prowadzic notatnik bo wszystko mi sie kicka

Ostatnia edycja:
Witajcie

Olimpia72 ja też biorę żelazo i prawdopodobnie już do końca ciąży będę je brała, bo wyniki mam niskie. Nie mam na szczęście problemów z zaparciami, ale dobrym sposobem jest odrzucenie białego pieczywa, a jedzenie np. chleba orkiszowego.

hej kochane:)

Właśnie wróciłam ze szpitala. Trafiłam do niego w sobotę z silnymi bólami podbrzusza... Cały czas miałam w pamięci że skraca mi się szyjka i bałam się najgorszego... Okazało się jednak że to skutek niedoleczonego zapalenia pęcherza... Zrobiono mi milion badań i co najważniejsze- usg na którym oceniono że szyjka ma.... 45 mm !!!!!!! Nie wiem skad wczesniejsza ocena- 25 mm... W każdym razie zajmowano się mną baaaardzo troskliwie. Co 3 godziny mierzono tętno dziecku, 2 razy zrobiono mi usg, badano mnie 3 razy... Zrobili badania, wymazy, posiewy... Ból na szczęście ustąpił a ja jestem dużo spokojniejsza... Nie rozumiem tylko wcześniejszego straszenia mojego lekarza... Niepotrzebnie tak bardzo się stresowałam.

Chciałam Wam bardzo podziękować za pamięć i troskę...szczególnie sealet i paulce82. Dzięki dziewczyny- miło że ktoś o nas myśli...

Podczas pobytu dowiedzieliśmy się że będziemy mięli synusia:)

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i jeszcze raz dziękuję

Przykro mi że musialas być w szpitalu, ale bardzo się cieszę że tak dobrze się Tobą zajęli:tak:Dobrze że się uspokoilaś:tak:No i gratuluję synusia oczywiście:-)

zanotowane :tak::tak:
O ile dobrze pamietam to ktoooooooos bedzie tez w ten dzien slubowal??:-D:-D:-) hmmm tylko kto....?

Tego dnia ślubuje też chyba magdalena79:tak: (jeśli się pomyliłam to przepraszam:zawstydzona/y:)

krakowianka życzę zdrówka duuuuużo:tak:jak ja mialam katar to nie kładlam się bez wody morskiej koło łóżka:tak:kiedy budziłam się z zatkanym nosem to była prawdziwym zbawieniem:-)

cobra współczuję sytuacji z mężem...jakiś niereformowalny typ:-(szkoda że musisz przez to przechodzić. I jeszcze ten kolega... oj skomplikowane te Twoje sprawy...:shocked2::baffled:

A ja moje kochane po wizycie już:tak:Pierwsze bardzo ważne pani doktor stwierdziła że w badaniu ginekologicznym "wszystko idealnie":-D:-)Szyjka ok a bardzo się o nią bałam:szok: Ciśnienie trochę mnie niepokoi, bo od początku ciąży mam 140/80 i dziś było najpierw 150/80 a za moment juz 140/80. Ale powiedziałam że to napewno przez moje przejścia na drodze:szok::-D (jakie Wy macie ciśnienie???) Poza tym musze jeszcze w tym tyg. zrobic badanie na przeciwciała, bo to musi być na już:tak:
Widziałam moje maleństwo na usg:-)CUDO!!!!!!!:-D Wszystko w normie serduszko ladnie bije, wszystkie organy jak należy:tak:i te stópki słodkie:sorry2::-D Jeśli chodzi o płeć, to nie bardzo było widać:no:moja ginka mówila że jeśli mialaby sugerować coś, to jej to wygląda na dziewczynkę:tak::-)bo siusiaka to ona tam nie widzi:-D ale 100% pewności nie daje:no:. Dokladnych wymiarów dzidzi nie będę tu podawać, napiszę tylko że waży już ok 700g:szok::szok::szok::-D Tyle szczęścia w moim brzuchu:-)

A teraz uciekam nadrobić domowe zaległości:tak:Jak pozostałe dzisiejsze wizytówki???

witajcie dziewczyny, nadążyć za wami jak się pracuje to nie lada wyczyn, ja dopiero obiad zjadłam i mam chwile czasu, powiem wam że coś nie tak się ze mną dzieje, chyba za duże obroty od 6 rano codziennie na nogach. Od wczoraj mnie strasznie brzuch ciągnie w dół i czuje taki dyskomfort, spięcie połączone z bólem. Niewiem może to stres...

Apropo soboty to ja tez będe ślubować, tylko butów jeszcze nie mam, nie wiem co szukać czy jakieś czułenka czy kozaczki:baffled:

a teraz poczytam was troche;-)

reklama
Gosiu gratuluje takiego wielkiego maleństwa, wow:szok::szok: 700 gr:szok::szok:, czym ty je karmisz??:-D:-D
jezeli chodzi o cisnienie to zawsze u lekarza mam srednio 140/90, raz mialam prawie 160 jak gin to zobaczyl to od razu mowi ze z takim cisnieniem do szpitala, ale tylko u niego tak mam, w domu w normie:tak:

Do góry