reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Widziałam moje maleństwo na usg:-)CUDO!!!!!!!:-D Wszystko w normie serduszko ladnie bije, wszystkie organy jak należy:tak:i te stópki słodkie:sorry2::-D Jeśli chodzi o płeć, to nie bardzo było widać:no:moja ginka mówila że jeśli mialaby sugerować coś, to jej to wygląda na dziewczynkę:tak::-)bo siusiaka to ona tam nie widzi:-D ale 100% pewności nie daje:no:. Dokladnych wymiarów dzidzi nie będę tu podawać, napiszę tylko że waży już ok 700g:szok::szok::szok::-D Tyle szczęścia w moim brzuchu:-)
Grartuluje!! Super,ale jaka on jest juz duza... chyba szykuje sie jakies 4,5kg,co?? hehe,zartuje;-)zreszta niewazne,wazne by byla najzdrowsza na swiecie!! :blink:

Aniu, piekny opis figli! Fantastycznie że Filipek fikał i że wszystko jest jak byc powinno:-D Tylko faktycznie dziwne podejście maja tamtejsi lekarze:confused: To nawet mój konował nie podchodzi tak bardzo na luzie do mmojej ciązy.

No to jeszcze czekamy na Mamę Mikołaja i Kajdusię.:happy2:

O matko dziewczyny ale Wy produkujecie stron!!!!:-):-)
Nie było mnie dwa dni na forum a tu aż tyle do nadrobienia!:-):-) Nawet nie próbuje czytać wszystkiego:-D:-D bo i tak się pogubię po drodze:-):-) Przeczytałam tylko kilka stron z dziś tak wyrywkowo.
Mąż na urlopie dlatego rzadko zaglądam, jest tez u Nas jego córka Natalka i staram się robić z nią dużo rzeczy,żeby się nie nudziła :-):-)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i oczywiście trzymam kciuki za kolejne, no i tym wszystkim Mamusią, które znają już płeć swoich dzieci GRATULUJĘ!!!!
gniesha- cieszę się,że już wszystko ok, Twój post utwierdził mnie w decyzji co do miejsca porodu, teraz już wiem napewno,ze w Zdrojach jest świetna opieka!!!:-):-)
Olimpia72- ja też chodzę do Domu Lekarskiego na Słonecznym, a do kogo chodzisz? Ja do Dr Sulisza, super facet i lekarz:-):-)

U mnie wszystko w porządku, leżę, odpoczywam, mąż mi dużo pomaga, w czwartek mam USG 3D i lekarz ma dokładnie obejrzeć łożysko i jego umiejscowienie i mam nadzieję,że moja niespodzianka w brzuszku nareszcie się pokaże w całej okazałości, bo mnie ciekawi kto tam siedzi:-):-D

AniaCh - gratuluję dobrych wieści :-D Miło wiedzieć, że Filip to na pewno Filip :-):-) i co najważniejsze zdrowiutki maluch :tak:
Z tych co podałaś wymiarów to ja znam tylko te, ale pewnie już wszystkie odnalazłaś :-D:-D
BPD - wymiar dwuciemieniowy
HC - obwód główki
TCD - poprzeczny wymiar móżdżku
AC - obwód brzucha
FL - długość kosciu udowej

Czekamy na pozostałe dziewczyny :tak::tak:

Witam,
Mam już synka w czerwcu skończy 5 lat. Teraz czekamy na drugiego urwiska termin mam na 8.06. I już nie mogę się doczekać. :-)
Witam nową mamusie, która dodatkowo zasili wrocławianki
.
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see.com

Ja juz po wizycie. Ptaszek nie odlecial. Moj Filip pozostal Filipem,nie zmienil sie w Filipinke :) Ciesze sie,bo wszystko ok,choc tu za wiele nie mowia, tylko,ze dobrze jest i tako. Musze teraz rozgryzc to co dtslalam napisane na kartce,te wszystkie pomiary... Chyba kiedys widzialam,jak ktoras z Was pisala wyniki tymi skrotami np. BPD, HC, TCD, Va/H, Vp/H, AC, FL, HC/AC...napisalam wszystkie. Jak wiecie to dajcie znac,ja bede szukala tego w necie. Poza tym nic mi nie zrobili,nawet nie bylo wazenia,ani mierzenia cisnienia...Jak zapytalam o szyjke macicy to pani zrobila wielkie oczy,mowiac,ze tego sie nie bada jak ciaz nie jest zagrozona,ani nie przebywalam zadnych operacji... heh Nikt mnie tu jeszcze nie zbadal ginekologicznie. Ostatnie badanie mialam jak stwierdzano mi ciaze...Nie podoba mi sie to,ale nie bede martwic sie na zapas. Filipek jest cudowny. Lapal raczkami za stopki i sobie podskakiwal. Wazy 364gramy i mierzy ponad18cm.Juz kocham go nad zycie :tak:
Gratuluje dobrych wieści, i synusia.

reklama
AniaCh- super wieści, tylko dziwi mnie ta opinia lekarza na temat badania ginekologicznego:baffled:
Tutaj przez cala cia\ze nie masz spotkania z ginekologiem i zadnego badania. Tylko krew, mocz-za kazdym razem jak spotykasz sie z polozna a to jest mniej wiecej co 1,5miesiaca. No i z polozna rozmaiwasz, mowisz jej co sie dzieje,moze jakby cos ja niepokoilo to by dala wtedy na jakies badania... nie wiem.
Aniu, piekny opis figli! Fantastycznie że Filipek fikał i że wszystko jest jak byc powinno:-D Tylko faktycznie dziwne podejście maja tamtejsi lekarze:confused: To nawet mój konował nie podchodzi tak bardzo na luzie do mmojej ciązy.

No to jeszcze czekamy na Mamę Mikołaja i Kajdusię.:happy2:
oo, to dzis wiecej wizyt, nie wiedzialam nawet bo ostatnio nie jestm nabiezaco :sorry2:3mam kciuki laseczki!:happy2:

Ja też jestem w szoku, jak wracam do was po chwilowej nieobecności ile mam do nadrobienia:-)
AniaCh jeżeli chodzi o skróty www.MamyDziecko.pl - Jak odczytać skróty na wyniku badania USG
Dzieki wielkie, juz wiem co znaczy wiekoszosc z tych tamjemniczych skrotow:blink:

Poznej zeskanuje fotki i wkleje!

Do góry