reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Anecznik, no własnie dzisiaj od rana cały czas już myslę o tym żeby się do roboty wziąć a to już coś bo póki co to odganiałam tego typu mysli:-D A Ty do kiedy planujesz skończyć te dwa rozdziały?? Może ustanowimy sobie ten sam deadline i jakoś to wtedy pójdzie przy wzajemnej mobilizacji i ciągłym upierdliwym przypominaniu :-D:-D:-D

Mój mąż stwierdził że on mnie zmobilizuje i oznajmił że 8 lutego wziął sobie urlop żeby mnie do promotora zawieść i jest to ostateczny termin; więc do tego czasu muszę już coś napisać aby nie jechać z pustymi rękami :-(
Może ustalmy sobie termin na ostateczne napisanie pracy w 100% ta która się nie wyrobi wysyła drugiej czekoladę lub śpioszki :-D :-D Gorzej będzie z tym upierdliwym przypominaniem bo to się wiąże z wchodzeniem na forum co się równa minimum godzina w plecy :-D Co Ty na to??

reklama
Witam :-)
Witam się wieczorową porą:-) jak wyszłam o 10:30 z domu to dopiero teraz dotarłam:-) a padnięta jestem jak nie wiem co. najpierw konkurs tańca małej, poźniej obiad na mieście zakupy i herbatka u znajomych:-) tylko przepieszczanie się po trójmieście w taką pogodę = sport ekstramalny:-)

konkurs tańca udany :-) i medal w domu :-)

a oto moja Wiktoria (pierwsza z prawej) z koleżankami z zerówki z medalami i pucharem:-)

Zobacz załącznik 201360

Gratulacje dla córy :-D

Witam.
Zdec- dużo zdrówka Wam życzę i spełniania marzeń.
Ja po USG 3D. Potwierdziło się na 100% ,że będzie synuś. Chłop jak dąb- 498 gram.
Wszystko by było ok , ale lekarz znalazł w serduszku zwapnienie i musimy iśc do kardiologa.
Czy już któraś nie miała takiej sytuacji?
Zdjęcie dam jutro, bo musze dojśc do siebie. Jestem przerażona.
Gratuluję i trzymam kciuki żeby z serduszkiem było wszystko ok.

Ja też niestety na no-spie. Dodatkowo magnez biorę na te moje spięcia brzucha ;-)

Witam Wszystkich :)

W piątek nareszcie się dowiedziałam że będe miała synusia, i co najważniejsze jest zdrowiutki !!!!!!!!
gratuluję zdrowego synka :-)

Zwłaszcza ze starszym który już jakiś czas temu zakomunikował nam że lepiej by było gdybym urodziła chłopca bo on dziewczyn nie lubi zwłaszcza jak się na niego patrzą...:biggrin2:.Ach te dzieci.....:biggrin2:
to się trochę rozczaruje, ale Pola będzie miała świetnych obrońców :tak:

magdalena gratuluję chłopaka :-)

Jest w tym coś prawdy. USG 3D najlepiej wykonać między 14 a 17 tyg a potem między 26 a 34 tygodniem.

Ja byłam w 21tc i faktycznie nie było widać twarzy i jak pamiętacie u Gosi też nie było widać a była w tym samym okresie :-)
O dobrze wiedzieć bo chyba się zdecydujemy zrobić to 3D. Czyli czekamy przynajmniej do 26 tyg :tak:

karo trzymam kciuki za wizytę u gin

ewelinka gratulacje dla koleżanki :tak:

ale za to kupiłam płytę indukcyjną do kuchni i łóżko do sypialni ... tak więc weekend uważam za udany :-)
Super, pokaż jaką? a podobno do płyty indukcyjnej trzeba kupić specjalne garnki, takie zwykłe się nie nadają. Słyszałaś coś o tym?

Czy Was też tak strasznie bolą piersi????? Dokładnie brodawki:szok:skłonna jestem wyć z bólu:szok:
Gosia bolały do niedawna ale całe, teraz jakoś przeszło

gosiagro u mnie waga +3,5kg

sealet gratuluję córeczki :-)

Sluchajcie, ktora z was bedzie chodzila do szkoly rodzenia? Ja pod koniec lutego zaczynam joge dla ciezarnych polaczona ze spotkaniami z poloznymi i wykladami, ale jestem ciekawa waszych wrazen bo jednak w Polsce to jakos inaczej do tego podchodza :-D
Moze bedziemy sie dzielily zdobytymi informacjami na osobnym watku? Kwietniowki maja cos podobnego i bardzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec..

Co wy na to?
ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i teraz też nie będę ale pomysł z wątkiem fajny, będę podczytywać - może się coś przyda :tak:

ja dzisiaj na obaidek chyba spaghetii zrobie jakos tak mam ochote :-)
oj chodzi za mną spagettiod dawna, muszę w tym tyg wreszcie zrobić

krakowianka - wzruszyło mnie to co piszesz, masz dużo miłosci w sobie i ona doda ci sił:tak:
o tak, dobrze napisane :tak:

Co do ubranek, ja nie prałam żadnych przed założeniem. Miałam to szczęście, że Olgę nic nie uczulało. Przeważnie body i koszulki mam polskiej produkcji.

A mnie jakieś choróbsko chyba bierze. Jest mi zimno, gardło boli. Macie jakieś dobre domowe sposoby żeby się nie rozwinęło??
Zostałabym w domu pod kocem ale muszę Olgę odebrać z przedszkola.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję pozytywnych wyników na egzaminach tym które zdawały :-)

Ja się chyba zacznę ulatniać,bo moje mieszkanie prosi o sprzątnięcie wkońcu go bo jakoś od rana to tylko pranie powiesiłam:-D:-D:-D:-D Kacpero usypia,więc spokój niby,a miałam odkurzać:-D

Witam wszystkie mamuśki :-)

Ja chyba się przestawiłam bo w nocy nie mogę spać a póżniej odsypiam to do 11.
Weekand minął bardzo szybko i wesoło. Wczoraj gościłam mojego siostrzeńca który ma 1,5 roku. Ależ on ma energii. Ja myślałam że trochę moje psiaki mi pomogą przy dzidzi ale chyba nie dadzą rady bo po 3 godzinach zabawy z siostrzeńcem już nie miały siły :-):-):-) do teraz to chyba odsypiają bo rano są zawsze aktywne a dziś nawet za bardzo mnie nie witały jak wstałam.

sealet gratuluję udanej wizyty. Ale te nasze dzidzie szybko rosną ;-)

zdec, paulka24211-gratuluję egzaminów :tak:

krakowianka - matczyna miłość nie zna granic i to jest piękne. Dziękuję Ci za to.

A z tymi ciuszkami to w szoku jestem. Myslałam że wszystkie rzeczy dla maluchów przechodzą specjalne testy i muszą spełniać pewne normy. A jednak trzeba uważać. Z drugiej strony zastanawiam się co nie jest made in china?????

gosiagro ta waga coraz bardziej mnie przeraża. W ciągu tygodnia przytyłam 1kg a wcale tak się nie obżerałam. Bilna na dzień dzisiejszy to +7 :-(

Ostatnia edycja:
Witam w nowym tyg :)

Nie było mnie tylko 1,5 dnia, a tutaj tyle do nadrobienia :) No, ale dałam rade :)

Gratuluje wam zdanych egzaminów :)

Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia, to juz sie zapisałam i zaczynamy w marcu. Koszt nie jest taki duży, a mam nadzieje, że powiedzą troche o opiekowaniu sie dzieckiem, bo na razie nie mam pojecia co zrobić jak już przyjdzie na swiat :) (lektury i filmiki bede ogladac dopiero marzec/kwiecen, zeby nie zapomniec).
Poza tym bede chodzic do takiej przy szpitalnej szkoły rodzenia, gdzie bedziemy tez zwiedzać porodówke, a później licze, że bede miała jakies tam chody u tych pielęgniarek :)

Anecznik, ja planuję skończyć przed Wielkanocą czyli to jakoś będzie przełom marca i kwietnia i naprawdę mam nadzieję że to będzie termin ostateczny. Jeśli Ty też się piszesz na ten termin to witaj w klubie!:-D Co dwie głwy to nie jedna, zawsze to razem raźniej;-). Pomysł ze śpiszkami bardzo mi się podoba, bardziej ze śpiszkami niż z czekoladą bo czekolady nie lubię niestety:no: (tak, tak wiem, dziwna jakas jestem;-)).
Wchodzenie na forum tak czy inaczej będzie nieuniknione choćby jako przerywnik :-D(kurczę, kiedyś w tym celu służyła mi fajeczka...:baffled::sorry2:). No to ja zaczynam od jutra bo dzisiaj ten dzień taki jakiś już mam rozwalnony przez te zakupy:sorry2: A Ty jak? już zaczęłaś?? A w ogóle to jaki masz temat??

Anecznik, ja planuję skończyć przed Wielkanocą czyli to jakoś będzie przełom marca i kwietnia i naprawdę mam nadzieję że to będzie termin ostateczny. Jeśli Ty też się piszesz na ten termin to witaj w klubie!:-D Co dwie głwy to nie jedna, zawsze to razem raźniej;-). Pomysł ze śpiszkami bardzo mi się podoba, bardziej ze śpiszkami niż z czekoladą bo czekolady nie lubię niestety:no: (tak, tak wiem, dziwna jakas jestem;-)).
Wchodzenie na forum tak czy inaczej będzie nieuniknione choćby jako przerywnik :-D(kurczę, kiedyś w tym celu służyła mi fajeczka...:baffled::sorry2:). No to ja zaczynam od jutra bo dzisiaj ten dzień taki jakiś już mam rozwalnony przez te zakupy:sorry2: A Ty jak? już zaczęłaś?? A w ogóle to jaki masz temat??

Dla mnie też Wielkanoc to już termin ostateczny. To umawiamy się zaraz po świętach się meldujemy z naszym osiągnięciem :-) Mój temat polityczny "Próby rozbrojenia Europy po II wojnie światowej" Wydawał się prosty kilka umów itp ale jak się w to wgłębiłam to masakra jakaś :-)A u Ciebie?? Sobie pomyślałam, że napisanie pracy to pół drogi u mnie pozostanie jeszcze egzamin ach. Pocieszam się tym że nie słyszałam żeby jakoś masowo oblewali na obronach :-)

Dziewczyny Wam też czasami twardnieje górna część brzucha, powyżej pępka??

Tak sobie pomyślałam że mam znajomą z BB która jest 5 tygodni za mną w ciąży i ma termin na lipiec - sierpień. Dziewczyny może nie warto tyle ciuszków kupować. Może lepiej swoje oddać po prostu dalej i podobnie postarać się aby otrzymać od kogoś z "wcześniej" takie ciuszki.

Anecznik, najpierw odnośnie brzucha to mi twardnieje a i owszem, ta częśc nad pępkiem i to w sumie dość często. najczęściej jednak przyczyną tego są w moim przypadku wzdęcia. Czasem też twardnieje mi cały brzuch, ale jak się tylko wysikam to znów jest miękki;-)
A odnośnie pracy to jestesmy umówione w takim razie:tak:. Ja piszę o Wiedźmach polskich, i tez myslałam że temacik przyjemny i miły ale niestety nieco się przeliczyłam, bo może i przyjemny ale bardzo rozległy.:baffled: tak czy ineczej umowa stoi! Zatem życzę miłej pracy Szanownej Pani;-):-D

Zdec z ciuszkami to dokładnie mam taki plan. Na allegro jest masa aukcji gdzie za całą prawie nową wyprawkę płaci się grosze. A mi szkoda kasę (i to niemałą) wydawać na ciuszki w których Jaga pochodzi może z miesiąc, góra dwa.

Ostatnia edycja:
reklama
KLEMENTINKA - to własnie to to twoje dziecko w brzuszku się porusza ;) piękne prawda.

Gosiagro i wszystkie dziewczyny - dziękuję za miłe słowa i wsparcie.

NAPEWNO BĘDĘ 04.02 POTRZEBOWAŁA WASZEGO WSPARCIA i KCIUKÓW. jADĘ O 8:30 NA BADANIA.

ja za wasze maluchy również trzymałam kciuki mimo tego wszystkiego. :-)

Ostatnia edycja:
Do góry