reklama
czarna wiedzma
Skromna i Gospodarna ;-)
Bezwzględnie tez będę trzymać! Ale w lutym :-)NAPEWNO BĘDĘ 28.01 POTRZEBOWAŁA WASZEGO WSPARCIA i KCIUKÓW. jADĘ O 8:30 NA BADANIA.
witam
wreszcie się jakoś ogarnęłam od rana, ja podobnie miałam dziś potworne problemy ze spaniem, obudziłam się o 3 i do prawie 5 męczyłam się żeby usnąć ponownie
teraz tradycyjnie kaweczka ciasteczko i BB
paula, karo, lencja i wszystkie które mają dziś wizyty powodzenia
sealet gratuluję już po, córcia spora, to juz prawie pół kilograma (pół torebki cukru:-))
zdec, paulka gratulacje zdanych egzaminów i zaliczonych sesji
koriander- świetny pomysł z tym wątkiem. Ja w pierwszej ciąży nie chodziłam niestety. miałam zamiar zapisać się na zajęcia do szkoły w szpitalu w którym rodziłam ale w czasie wakacji była przerwa i zajęcia się nie odbywały a nowa tura miała początek ok 10 września a dla mnie to juz było za późno bo termin porodu miałam na październik i i tak nie zdążyłabym kursu ukończyć. z drugiej strony nie żałuję aż tak bardzo bo nie wiem czy w czymś by mi pomógł.
Teraz też się nie zapisuję, chyba już wiem co nieco na ten temat i czego się spodziewać ale chętnie będę czytać jak wasze postępy w nauce, może akurat dowiem się czegos nowego;-)
anecznik- ogromne szanse na bycie lipcówka mam ja:-) , tp jak na razie to 29.06, a moja córcia też nie spieszyła się na świat i urodziła sie dzień przed terminem, spodziewam się że teraz bedzie podobnie
wreszcie się jakoś ogarnęłam od rana, ja podobnie miałam dziś potworne problemy ze spaniem, obudziłam się o 3 i do prawie 5 męczyłam się żeby usnąć ponownie
teraz tradycyjnie kaweczka ciasteczko i BB
paula, karo, lencja i wszystkie które mają dziś wizyty powodzenia
sealet gratuluję już po, córcia spora, to juz prawie pół kilograma (pół torebki cukru:-))
zdec, paulka gratulacje zdanych egzaminów i zaliczonych sesji
koriander- świetny pomysł z tym wątkiem. Ja w pierwszej ciąży nie chodziłam niestety. miałam zamiar zapisać się na zajęcia do szkoły w szpitalu w którym rodziłam ale w czasie wakacji była przerwa i zajęcia się nie odbywały a nowa tura miała początek ok 10 września a dla mnie to juz było za późno bo termin porodu miałam na październik i i tak nie zdążyłabym kursu ukończyć. z drugiej strony nie żałuję aż tak bardzo bo nie wiem czy w czymś by mi pomógł.
Teraz też się nie zapisuję, chyba już wiem co nieco na ten temat i czego się spodziewać ale chętnie będę czytać jak wasze postępy w nauce, może akurat dowiem się czegos nowego;-)
anecznik- ogromne szanse na bycie lipcówka mam ja:-) , tp jak na razie to 29.06, a moja córcia też nie spieszyła się na świat i urodziła sie dzień przed terminem, spodziewam się że teraz bedzie podobnie
P
paula24211
Gość
Krakowianka- piekne slowa ja również będę trzymala kciuki za pomyślne badania;-);-);-)
dziewczyny a co do szkoly rodzenia to my tez planujemy sie zapisac tak po 26 tygodniu, bo mąż chce być przy porodzie a w kolobrzegu do porodu rodzinnego wymagaja aby facet miał zaświadczenie o skończeniu kursu
my akurat mamy w szpitalu szkołe rodzenia wiec bliziutko tylko nie pamietam jaki koszt cos okolo 200 zł chyba za miesiac tak mi sie wydaje dwa razy w tygodniu zajęcia, musze sie jeszcze podpytac kuzynki ktora tam chodzila zapytam jak jej wrażenia
ja juz chodze jak na szpilkach juz 13 jeszcze 3 godzinki i jedziemychyba sie kimne zeby szybciej czas zlecial hehe;-)
dziewczyny a co do szkoly rodzenia to my tez planujemy sie zapisac tak po 26 tygodniu, bo mąż chce być przy porodzie a w kolobrzegu do porodu rodzinnego wymagaja aby facet miał zaświadczenie o skończeniu kursu
my akurat mamy w szpitalu szkołe rodzenia wiec bliziutko tylko nie pamietam jaki koszt cos okolo 200 zł chyba za miesiac tak mi sie wydaje dwa razy w tygodniu zajęcia, musze sie jeszcze podpytac kuzynki ktora tam chodzila zapytam jak jej wrażenia
ja juz chodze jak na szpilkach juz 13 jeszcze 3 godzinki i jedziemychyba sie kimne zeby szybciej czas zlecial hehe;-)
podpisze się pod tym co pisały dziewczyny to piekne jak w słowach które piszesz przemawia ogromna miłość do maluszkaNAPEWNO BĘDĘ 28.01 POTRZEBOWAŁA WASZEGO WSPARCIA i KCIUKÓW. jADĘ O 8:30 NA BADANIA.
oczywiście że będziemy trzymać kciuki obowiązkowo
krakowianka79 - pięknie napisałaś a kciuki 28.02 będziemy trzymać z całych sił!!!
gosiagro - ja z wagą jestem +1 w stosunku do wagi przed ciążą, a niestety do najszczuplejszych nie należę.
czarna wiedźma - wow! ale temat ... Dobrze przeczytałam, że przed ciążą pykałaś fajeczkę?;-)Mój dziadek palił fajkę i moja mama do tej pory pamięta zapach tego tytoniu.
nemezizaki - jakie masz psiaki? ja mam 9-miesięczną sunię beagle - niestety strasznie rozpuszczona trochę się obawiam jak to będzie, kiedy maleńka będzie na świecie.
Dzisiaj po wizycie mam jakiś dobry humor i sporo energii Nawet w końcu zagniotłam ciasto na faworki, a z pozostałych białek chce zrobić bezy - mam nadzieję, że się nie rozwalą
gosiagro - ja z wagą jestem +1 w stosunku do wagi przed ciążą, a niestety do najszczuplejszych nie należę.
czarna wiedźma - wow! ale temat ... Dobrze przeczytałam, że przed ciążą pykałaś fajeczkę?;-)Mój dziadek palił fajkę i moja mama do tej pory pamięta zapach tego tytoniu.
nemezizaki - jakie masz psiaki? ja mam 9-miesięczną sunię beagle - niestety strasznie rozpuszczona trochę się obawiam jak to będzie, kiedy maleńka będzie na świecie.
Dzisiaj po wizycie mam jakiś dobry humor i sporo energii Nawet w końcu zagniotłam ciasto na faworki, a z pozostałych białek chce zrobić bezy - mam nadzieję, że się nie rozwalą
I
iiwka
Gość
Ja wszystkie ubranka po Kacprze dałam siostrze i jakbym miała dziewczynkę to ona mi da;-)Tak sobie pomyślałam że mam znajomą z BB która jest 5 tygodni za mną w ciąży i ma termin na lipiec - sierpień. Dziewczyny może nie warto tyle ciuszków kupować. Może lepiej swoje oddać po prostu dalej i podobnie postarać się aby otrzymać od kogoś z "wcześniej" takie ciuszki.
Taka wymian jest fajna,bo nasze dzieciaczki będą szybko rosły i te ciuszki założą ze 3 razy a jak się urodzą to jeszcze od rodzinki dostaną. Więc ja nie zamierzam szaleć aż tak;-)Napisałam sobie listę co będzie mi potrzebne na 100%,bez czego można się obejść,co można kupić używanego To jest pomocne przy robieniu zakupów bo pod wpływem uroku tych malutkich ubranek,zabawek,smoczków itd można wydać fortunę a połowy nie będzie się używać
A jednak kasa jak np w moim przypadku odgrywa bardzo istotną sprawę i muszę na to patrzeć
czarna wiedzma
Skromna i Gospodarna ;-)
Sealet, pisząc "fajeczkę" miałam na myśli raczej papieroski, które to niestety przed ciążą pykałam i to w niemałej ilości
ewelinka307
Fanka BB :)
kreatorka-a gdzie byłaś na usg ja ide na Floriańską6 w piątek i też 250 byłam tam w poprzedniej ciąży wtedy jeszcze mieli klinike na starówce a teraz się przenieśli i byłam bardzo zadowolona:-)
krakowianka-zaglądaj do nas częściej tak jak kiedyś!
krakowianka-zaglądaj do nas częściej tak jak kiedyś!
reklama
a już miałam wizję etnografki siedzącej na łące przed starym domem z kozami, zajadającą się kozim serem z żurawiną i pykająca fajeczkę:-) Jeszcze tylko wiedźmy na tle księżyca brakowało ;-)Sealet, pisząc "fajeczkę" miałam na myśli raczej papieroski, które to niestety przed ciążą pykałam i to w niemałej ilości