reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja jestem mamą październikowa 2006, miałam termin na 21 a urodziłam 14.10, a w ciąże zaszłam 1/2.02 a dowiedziałam się na początku marca to był 5tydz.:-)

reklama
Ja mam pytanie trochę dziwne:zawstydzona/y:nieraz mam tak, że dzidzia kopie tak jakby na dole. Normalnie w kroczu czuję jej kopniaki:szok::baffled:nie wiem jak to dokładniej wyjaśnić. To takie naeprzyjemne uczusie:no:takie jakby gilganie, mrowienie... ale mam tez nieraz wrażenie jakby wychodziła:confused:przepraszam za to skojarzenie ale jakoś tak to czuję- dosłownie jakby zaraz coś miało ze mnie "chlupnąć":zawstydzona/y::blink:macie tak? niewiem czy to normalne odczucia?

Ja mam pytanie trochę dziwne:zawstydzona/y:nieraz mam tak, że dzidzia kopie tak jakby na dole. Normalnie w kroczu czuję jej kopniaki:szok::baffled:nie wiem jak to dokładniej wyjaśnić. To takie naeprzyjemne uczusie:no:takie jakby gilganie, mrowienie... ale mam tez nieraz wrażenie jakby wychodziła:confused:przepraszam za to skojarzenie ale jakoś tak to czuję- dosłownie jakby zaraz coś miało ze mnie "chlupnąć":zawstydzona/y::blink:macie tak? niewiem czy to normalne odczucia?
mnie mala czesto kopie w pecherz i tez to troche dziwnie odczuwam, trudno to opisac. rzeczywiscie troche jakby wtedy za blisko wyjscia podchodzila :baffled:

Paulka no to musisz na siebie uwazac, wazne ze z dzidzia wszystko w porzadku, lozysko powinno sie za jakis czas podniesc chociaz one czesto wedruja.. no i trzymam kciuki zeby to byla dziewczynka (bo tego chyba pragniesz?)

Ostatnia edycja:

ja tez to kilka razy tak odczułam, nie wiedzialam czy się martwic, ze tak nisko, trochę mnie pocieszylo to że nie jestem jedyna:tak:

ja bardzo często czuje kopniaki w pachwinach albo "w kroczu" i to jest bardzo dziwne uczucie, to penie jest dlatego,ze dzieci są jeszcze małe i są na dole brzucha a w miarę wzrostu będziemy czuły kopniaki pod żebrami:-)

Ja tez czuje czesto kopniecia nisko przy samej 'niewymownej' ;P Dziewczyny zapytajcie moze o to lekarza jak bedzie na wizycie. Ja za tydzien mam spotkanie,ale z polozna,a ona raczej nie odpowie wiarygodnie na takie pytania,czasem nie wiem,skad ona sie tam wziela... W 12tc wyliczyla mi,ze jestem w17tc...jak jej mowilam,ze to niemozliwe i pokazywalam zdjecie z usg z kilkucentymetrowym dzieciaczkiem, to ona na to,ze sie nie zna na rozmiarach.... takie tu prowadzenie ciazy... i wez sie nie stresuj....

hEJ JA JUZ PO WIZYCIE NIE BYŁAM BADANA TYLKO OD RAZU ZWOLNIENIE L4 BO JESTEM PRZEZIEBIONA ZMIENIŁAM LEKARZA!!!!
Nie rozumiem dlaczego Cię nie zbadał???
Nie udalo się. W niedzielę urodzilam. Za wcześnie. Okazalo się, że mam niewydolności szyjki, której nikt dwa tygodnie temu nie zauważyl. Jedyne objawy, to rano lekko twardy brzuch i zwiększone uplawy. Żadnych skórczy, ani bóli.
Agnieszko tak mi przykro:-:)-:)-:)-:)-( przytulam mocno i zapalam dla Twoich Aniołków[*][*]

Paulka - dobrze, ze z malutką :)-)???) wszystko dobrze a Ty leż i odpoczywaj:tak: ale to nie jest mozliwe, żeby łożysko przeszło z tyłu do przodu - może ostatnio źle spojrzeli:sorry2: ja miałam nisko z przodu i mi lekarz też mówił, że jest szansa na to, ze się podniesie, jak macica pójdzie w górę i od 2 tygodni juz się podniosło - tylko nadal jest na przedniej ścianie:sorry2:

Wlasnie zrobilam ptasie mleczko zainspirowane przepisem Lencji tylko zamiast kefiru dalam mleko skondensowane z puszki plus kakao gorzkie plus zelatyna zamiast galaretki i wyszlo boskieee...:tak::tak:

w weekend robimy ciasto z coli :-p

Andzia bo wizyte miałam tydzień temu a dzisiaj byłam tylko po zwolnienie:)
Kochane powiedzcie mi od którego dnia płaci Zus i czy informuje w jakiś sposób??

reklama
Agnieszko....bardzo mi przykro....przytulam mocno i modlę się za Ciebie

Aż wstyd pisać przy tym o własnych sprawach...ale może trzeba przełamać smutne wieści.....
z 90 % siusiaka mam 100% cipuszkę....hahahhahahaha i u mnie lekarz dał ciała..
Będę miała córcię:-)
jest zdrowiutka, ma 15 cm i waży 250 g...wszystkie pomiary w normie.
Jutro zamieszczę foteczki z usg...

Do góry