reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

a na ktory patrzę wiek? Bo we wrzesniu (m-c poczecia) mialam 26 lat a za miesiac skonczyłam 27 lat. Jezeli patrze na 26 lat to zgadza się i dziewczynka, jezeli 27 to chłopiec.

Dzieki wielkie dziewczyny:) no własnie chyba strzelał, choc ja niby na tym obrazie 3d wtedy tez widziałąm, że cos wystawało między nogami, ale te narządy chyba w tym okresie są bardzo podobne. Najważniejsze, że zdrowe, tak samo cieszylibysmy sie z chlopca i dziewczynki, jedyne to teraz sie przestawic, dobrze ze mala od niedawno słyszy to juz zdarzało nam się mówic do brzuszka po imieniu:), mam nadzieje, ze wybaczy:)
Czyli się zgadza:)

reklama
gosiagro-Ale też się uśmiałam niezła zamiana ja identycznie miałam z moją Marysią w 22 tyg okazało się że nie synuś tylko córcia dlatego teraz dowiem się dopiero w 20.Ale już duża babka gratuluje!
anecznik -ja tam cały czas na zero od paru lat już się tak prayzwyczaiłam że nie potrafie inaczej a gin nic na to nie mówił.
arla -witaj!
nemezizaki-ja farbuje włoski w ciąży mam nadzieje że to nie zaszkodzi.
Aja zrobiłam sobie całą miche kapusty kiszonej z jabłkiem cebólką i troszke oliwki i zajadam kapuchy było prawie kilo a już niewiele zostało:szok:ale pocieszam się że to nie tuczące hi hi

o jak wesoło dzisiaj na forum:-):-D ja przebimbałam cały dzień, mąż jak wrócił z pracy zjadł obiad i zaraz zabrał Patryka i psa i gdzieś pojechali, jeszcze ich nie ma wiec pewnie świetnie się bawią:-) a ja dziś oddałam się błogiemu lenistwu, wyłączyłam komputer, telefon i po prostu się zrelaksowałam na maxa....muszę tak robić częściej

gosiagro- ale z Ciebie czarodziejka, zrobić z synka córeczkę:-D:-D tylko zmień sobie suwaczek, bo jeszcze się Majeczce odwidzi i znów będzie Wojtusiem:-D:-D

witam nową czerwcową mamusię

gosiagro gratuluję dorodnej i zdrowej córeczki:-)dziękuję za informacje na temet leku na zgagę:tak:

arla śliczny bobasek, teraz napewno większy...:-D

Aż głupio się pytać, ale przed każdą wizytą golicie się na zero (tak jak do porodu) czy tylko tyle na ile żeby z majtek nic nie wystawało?? :zawstydzona/y: Pamiętam że kiedyś ogoliłam się kompletnie na zero(na przedszkolaka :-) ) to mnie ginekolog opieprzył, że te włosy to po coś tam są i tak to łatwiej się jakiegoś zakażenia nabawię.
no ja własnie nigdy do gina nie goliłam się na "łyso" i teraz się będę zastanawiac;-) - ale skoro Ciebie opieprzył to chyba nie ma sensu:zawstydzona/y:
Witam Dziewczyny,
jestem Tu pierwszy raz i mam nadzieję, że mnie przygarniecie:-D,
Jestem w 21 tygodniu ciąży - pierwszej i czekam na mojego cudownego synka :-D
Witaj wśród Czerwcowych Mam:-)
aneczik trafiłas 100%:-D:-D jestem strasznie podekstytowana, bo takie wiesci że:szok::szok:
A więc jestem po badaniu i mój Wojtuś okazał się Majeczką:tak::tak:,
Gosiagro - gratuluję - niezła niespodzianka od Córci:-)

nie wyobrażam sobie inaczej!
a na kiedy plan "wprowadzki'???
A to zależy jak będą postępować prace. Jest jeszcze duużo do roboty, więc konkretnego terminu jeszcze nie ustalaliśmy. Mam nadzieję, że z maluchem pojadę już "na swoje" :tak:

arla witaj :-) gratuluję synka :-D

A mi właśnie kiepsko rosną z czego bardzo się cieszę :tak: i wogóle chyba lepiej wyglądam w ciąży niż normalnie. Cera czyściutka, włośny błyszczącei wogóle się nie przetłuszczają :-):-):-):-)
a mi rosną baardzo szybko :wściekła/y: i golę się na zero :tak: jeszcze mnie nikt nie opiórkował ;-)

gosiagro gratulacje - no ale Wam Maja niespodziankę zrobiła :-)

Jednak jesteś najlepszym dowodem, że w 13tyg lekarz nie jest w stanie określić płci.
Nie dziwię się, w tym tyg narządy obu płci są bardzo podobne. Dla porównania:

to co widzimy w 9 tygodniu:
chłopak:

week9embryo_m.jpg

dziewczynka:
week9embryo_f.jpg

11 tydzień u chłopaka:
week11embryo_m.jpg

i 13 tydzien u dziewczynki:
week13embryo_f.gif

u dziewczynki, tu 17 tydzień:
week17embryo_f.jpg

i 20 tydzien u dziewczynki, juz ładnie widać:
week20embryo_f.jpg

Źródło: Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see.com

A to zależy jak będą postępować prace. Jest jeszcze duużo do roboty, więc konkretnego terminu jeszcze nie ustalaliśmy. Mam nadzieję, że z maluchem pojadę już "na swoje" :tak:

arla witaj :-) gratuluję synka :-D

a mi rosną baardzo szybko :wściekła/y: i golę się na zero :tak: jeszcze mnie nikt nie opiórkował ;-)

gosiagro gratulacje - no ale Wam Maja niespodziankę zrobiła :-)

Nie dziwię się, w tym tyg narządy obu płci są bardzo podobne. Dla porównania:

to co widzimy w 9 tygodniu:
chłopak:

week9embryo_m.jpg

dziewczynka:
week9embryo_f.jpg

11 tydzień u chłopaka:
week11embryo_m.jpg

i 13 tydzien u dziewczynki:
week13embryo_f.gif

u dziewczynki, tu 17 tydzień:
week17embryo_f.jpg

i 20 tydzien u dziewczynki, juz ładnie widać:
week20embryo_f.jpg

Źródło: Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see.com
Fajne te ryciny:)

reklama
Super te zdjęcia.A co do rozpakowanych to juz jest i marcówka tyle że chyba z wielką niespodzianką co do płci chachacha:tak::tak:

Do góry