reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mam ostatnio pecha jeśli chodzi o suszarki do włosów.... Właśnie spaliła mi się kolejna w ciągu kilku miesięcy. Jedną od dobrych 2 miesięcy próbuję reklamować ale z marnym skutkiem.... Tak to jest jak się kupuje coś na promocji w Lidlu :no:
A druga ta dziś unieruchomiona ma już dobre kilka lat więc nie ma mowy o gwarancji.
buuu....:-(

Ostatnia edycja:
reklama
AniaCh83 ja dowiedziała się o ciąży dość szybko bo w drugim tygodniu od poczęcia i akurat w tym czasie miałam imprezę integracyjną (dokładnie imprezę miałam w pierwszym tygodniu od poczecia). Trzy dni picia :zawstydzona/y:. Od tamtej pory, jak dowiedziałam się że podczas ciąży balowałam, mam takie wyrzuty sumienia że żadnego alkoholu nie więłam do ust. Mam nadzieję że nie zaszkodziłam maluszkowi.:-:)-:)-(
Jedynie moimi grzeszkami są lody zabajone i rumowe ale nie wiem czy tam rzeczywiście jest alko :-).

Andzia_S heh,ja nie jestem w stanie tego przelknac,wiec pewnie tez bym probowala sciemniac ;]

ja własnie dostałam skierowanie na badanie poziomu glukozy i coraz bardziej jestem przerażona jak czytam o tym. To na prawdę jest takie okropne??? ?Jak smakuje??? Bardzo jest mdłe, słodkie, nijakie????:confused:

A teraz małż pojechał po komodę do babci, którą będziemy odnawiać i podobnie jak inne mebelki malować i przystosowywać dla naszego bobeczka (bobeczki właściwie;-)). Chcę wykorzystac do tego technikę decoupage i wszystkie mebelki pomalowac na jeden kolor. Nie wiem tylko na co się tak do końca zdecydowac - czy na zieleń trawiastą, czy na kośc słoniową, może lawendowy a może na kolorek taki płócienny jak surowy len:confused: Najbardziej chyba skłaniałabym się ku temu ostatniemu i wtedy decoupage zrobiłabym z kiści jarzębin i innych takich kwiatków i ziółek. Jakoś nie chcę nadawac mebelkom jednolitego charakteru dopasowanego do konkretnej płci, bo przecież 100% pewność będe miała dopiero po porodzie, a wtedy może być już za późno na przemalowywanie ;-) A Wy jakie planujecie kolorki mebelków??

My na początku planujemy aby dzidzia była z nami więc pewnie kolorystycznie mebelki dostosuję do kolorów sypialni. A u nas króluje ciemny fiolet (niektóre ściany i wykładzina) i ecru więc pewnie zdecydujemy się na jasniutkie mebelki czyli łożeczko i komodę a najbardziej podobają mi się takie:
BABY VOX sklep internetowy - meble dziecięce, wózki dla dzieci, dodatki do mebli, meble dla dzieci

kpi23 - a myślisz że można chodzić na wosk??? Ja bym się z chęcią wybrała ale mam obawy czy to jakoś niezaszkodzi, w końcu trochę to boli.

Ostatnia edycja:
jak wam fajnie że możecie sobie na to pozwolić, też bym bardzo chciała tylko jakoś tych dodatkowych pokoi brak:-( ale najważniejsze że choć małe to mamy swoje własne 4 kąty i nie musimy się męczyć z nikim np.teściami a na zmiane na większe przyjdzie jeszcze czas

Ważne, ze macie swoje własne lokum, gdzie nikt wam nie mówi jak macie żyć.
U nas akurat dziadek M. wybudował ogromny dom, gdzie miały mieszkac jego córki z rodzinami, ale niestety córki wyjechały. Została babcia i my.. A dom niestety trzeba utrzymać cały, więc czasami zazdroszczę niektórym ich małych mieszkanek.

Ja od początku ciąży - od 5 tygodnia kiedy o niej wiedziałam nie wypiłam ani jednej kropli alkoholu. Głównie dlatego, że pracuję w szkole z oddziałami integracyjnymi i uczę dzieci z zespołem FAS (Fetal Alcohol Syndrome -Alkoholowy Zespół Płodowy). Czytałam o tym swego czasu bardzo dużo i jestem zdania, że nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży. Bo nigdy nie wiadomo na jaki konkretny moment rozwoju płodu trafiamy a nawet niewielka dawka w nieodpowiednim momencie może być groźna. Nie mówię tu o najbardziej widocznych objawach FAS, ale nawet o tych drobnych zwykle niediagnozowanych jako powiązane z FAS. Mogą do nich należeć np ADHD, trudności z uczeniem się itp.
Postanowiłam, że nie będę ryzykowała i odmawiam nawet przysłowiowej lampki czerwonego wina.
Jest wiele artykułów o FAS, jeden z nich to np.: Misja Nadziei
Jak nie musicie to nie pijcie nic!

O jak dobrze poczytać osobę znająca problem od podszewki. Dzięki za uświadomienie. Ja myślałam, że jakiś tam łyczek alkoholu nie zaszkodzi.:no:

ja własnie dostałam skierowanie na badanie poziomu glukozy i coraz bardziej jestem przerażona jak czytam o tym. To na prawdę jest takie okropne??? ?Jak smakuje??? Bardzo jest mdłe, słodkie, nijakie????:confused:

Wg mnie glukoza nie jest straszna. jest bardzo słodka, tak słodka, ze po jej wypiciu masz ochotę czymś ją zapić, bo "gryzie" w gardło z tej słodkości. Pamiętaj żeby wypić ją od razu i nie robić przerw. Jednym duszkiem .

zdec współczuję wrastającego paznokcia. Miałam kiedyś. Co prawda sama sobie poradziłam , ale długo to trwało. Zanim trafisz do lekarza, to przyłóż sobie chociaż aloes, to odciągnie część ropy.

reklama
czesc dziewczyny ale zasuwacie z tym pisaniem :szok::szok:
kiedy ja Was doczytam:-:)-:)-(

ja bylam dzisiaj na zakupkach przytargałam znowu kilka ciuszkow dla małej he he chociaz sobie humor troszke poprawiłam bo cos mam podły nastrój od wczoraj ale jak malutka kopie intensywnie w brzuszku to od razu mam uśmiech na twarzy:tak::-D:-D:-D

rano widziałam ze któras ma uroszinki chyba
iiwka-STOL LAT Kochana dużo miłości spokojnego rozwiązania spełnienia najskrytszych marzeń zadowolenia z życia i samych radosnych chwil

Do góry