reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

dziewczynki ja od rana buszowałam po allegro, chciałam kupić półeczkę dla dziecka taką nad łóżeczka ale nic ciekawego nie wypatrzyłam, a jak są to w kompletach z meblami, nie wiecie gdzie mogłabym coś takiego dostać
może w weekend udała mi sie wybrać do ikei ale nie wiem czy coś tam będzie
coś w tym stylu jak w tych zestawach
NOWOŚĆ KSIĘŻNICZKA MEBLIK DLA DZIECI I MŁODZ. (885492089) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet Safari KLUPŚ Poznań Meble BabyStore (886519981) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Czy któraś z was też bierze "chemię"??

Ja biorę Feminatal 400g, Magnez, Witamina B6, No Spe i APAP bo bardzo dokuczają mi bóle głowy... też mi się wydaje że sporo tego wszystkiego ale skoro takie są zalecenia lekarza to tak widocznie musi być. Musimy dbać o nasze maleństwa i być może nie biorąc tej "chemi" możemy im zaszkodzić... :) Lekarze wiedzą lepiej. Głowa do góry!!! ;-)

A ja miałam dzisiaj nie siedzieć na forum tylko wziąć się za naukę i pisanie pracy. W sobotę następny egzamin:( A potem jeszcze jeden we wtorek....:-(

Tak sobie podczytałam dzisiaj styczeń i sms z porodówek. I tak stwierdziłam że z tymi szpitalami to wszędzie jest cyrk, nie ważne gdzie.

Mam jeszcze pytanie dziewczyny. Czy któraś z was bierze jeszcze duphaston albo luteinę?
Bo ja mam jeszcze 3 opakowania duphastonu do wzięcia, trzy razy dziennie. Oprócz tego biorę rutinoskorbin, no-spę mój lekarz kazał mi odstawić jeżeli nic mnie nie boli, do tego feminatal, żelazo, potas i magnez.
Masakra ile tej chemii i właśnie tego się boję, że odbije się to na niuni:-:)-(
ja dopiero przestała brac duphoston... ale mysle że w twoim orzypasku lepiej go brać...bedzie bezpieczniej...

Kasiulka_1980 nie dostane wolnego na inny dzien niz 15;/ tazke wyjscia nie mam,moze sie uda.a obraz 3d wlaczaja na chwile?czy caly czas jest?

kreatorka jak mnie ostatnio ważyła pani w szpitalu(11 stycznia )to waga nic nie ruszyła...ale teraz pewnie poszła potrójnie hehe
Oj to nie ma się co wagą stresować, na pewno dużo nie przytyjesz :tak:

Mam jeszcze pytanie dziewczyny. Czy któraś z was bierze jeszcze duphaston albo luteinę?
Bo ja mam jeszcze 3 opakowania duphastonu do wzięcia, trzy razy dziennie. Oprócz tego biorę rutinoskorbin, no-spę mój lekarz kazał mi odstawić jeżeli nic mnie nie boli, do tego feminatal, żelazo, potas i magnez.
Masakra ile tej chemii i właśnie tego się boję, że odbije się to na niuni:-:)-(
Ja nadal mam duphaston 2x1, no-spę 3x1 i Prenatal, chociaż w sumie zastanawiam sie czy nie odstawić tej no-spy i duphastonu, bo od kilku dni czuję sie naprawdę baaardzo dobrze :confused:

dzień dobry!
Eagle - nie dziwię się, ze sie wkurzyłaś - i nie martw się, ze ktoś pomyśli, ze jesteś niegościnna - ja też się boję zachorować i mówię otwarcie, ze chorych nie przyjmuję ani nie odwiedzam:szok:
Mam to samo, niby brzuch aż tak bardzo nie urósł ale plecy już bolą nie mówiąc już o tym że schylanie się żeby zawiązać buty zaczyna być problemowe podobnie jak inne drobiazgi :-( Na szczęście mąż mnie pociesza, że jak będzie trzeba to będzie mi nawet kilka razy dziennie buty wiązać :-) tyle że ja zawsze wszystko wolę robić sama :-)
Anecznik - ja niby jeszcze sama zakładam buty, ale jest to coraz trudniejsze:tak: - bardziej się na razie martwię goleniem przed wizytami - po prostu juz nic nie widzę:-(

Kajdusia
- podziwiam za nadrabianie - ja nie mam do tego siły:-( a co do kopania - jakoś wydaje mi się, że potem będzie jeszcze intensywniej:blink::sorry2:

Zdec - ja od ponad tygodnia - dokładnie w sobotę minęło tydzień - nie biorę już duphastonu (myślę, że i Tobie za jakieś 2 tygodnie odstawi lekarz), na początku ciąży (do 12 tygodnia) brałam jeszcze encorton (to lek sterydowy) a nadal biorę euthyrox (na tarczycę - to biorę od 4 lat codziennie) i zastrzyki w brzuch fragmin (to na zespół antyfosfolipidowy - mam brać do końca ciąży) no i kompleks witaminowy - także trochę tej chemii też łykam, ale ufam, ze lekarz wie co robi:tak:
powodzenia na egzaminach:-)

a ja dziś byłam na badaniach i myślałam, że padnę - robiłam test obciążenia glukozą i rozpuściłam ją w domu rano - a pani w laboratorium stwierdziła, że tak nie można, bo ona nie wie czy ja na pewno tam rozpuściłam glukozę i czy tyle ile powinnam, bo ludzie oszukują, ale ponieważ zawsze tam robię badania to mi w drodze wyjątku zrobi:szok: naprawdę nie wierzę, że sa ludzie, którzy okłamywaliby swoje wyniki świadomie i specjalnie nie rozpuszczali tej glukozy:szok: po co wtedy robic takie badanie

dziewczynki ja od rana buszowałam po allegro, chciałam kupić półeczkę dla dziecka taką nad łóżeczka ale nic ciekawego nie wypatrzyłam, a jak są to w kompletach z meblami, nie wiecie gdzie mogłabym coś takiego dostać
może w weekend udała mi sie wybrać do ikei ale nie wiem czy coś tam będzie
coś w tym stylu jak w tych zestawach
NOWOŚĆ KSIĘŻNICZKA MEBLIK DLA DZIECI I MŁODZ. (885492089) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet Safari KLUPŚ Poznań Meble BabyStore (886519981) - Aukcje internetowe Allegro

myślę, że w ikei coś znajdziesz:tak:

Iiwka - wszystkiego najlepszego!

Cobra - ja wiem, ze to nie jest dobre, ale po co robić badanie, jak wynik od razu wiadomo, ze jest niewiarygodny? Myslę, że jednak się każdy przełamuje i wypija jak trzeba

Ostatnia edycja:
Andzia_S o tym ze jest niewiarygodny,wiem tylko ty i ja w takiej sytuacji .moje kolezanki czesto wysylaja na badania siostry np, na kazde badaniia,to dopiero jest pomysl.

reklama
Do góry