reklama
A ja mam nadzieję że będę mogła pracować w domu na zlecenie, dzięki czemu nie będę musiała wysyłać dziecka do żłóbka.
Chociaż znając życie moja mama by chętnie pomogła, ale już też ma swoje lata i szkoda mi by jej było gdyby miała codziennie dojeżdżać 35km.:-(
Chociaż znając życie moja mama by chętnie pomogła, ale już też ma swoje lata i szkoda mi by jej było gdyby miała codziennie dojeżdżać 35km.:-(
scorpioniczkaa
Fanka BB :)
askut bardzo chetnie nie chce mi sie od tego wszystkiego nic.ani wstac z lozka,ani sie jakos wypacynkowac, ani isc do pracy.nawet na ludzi nie chce mi sie patrzec. tyle znajomych ma takie szczesliwe malzenstwa,gdzie kurde jedno by za drugim w ogien wskoczylo. i tylko ''kochanie''i ''misiu'' a u mnie lipa
cobra18 żal mi cię dziewczyno. Bo ja miałam tez męża nałogowca, ale u mnei to był alkohol, imprezy, a potem nawet narkotyki juz. Tez z zazdrością patrzyłam na szczęsliwe małżeństwa. A ja byłam zdana sama na siebie.
Nie chce krakać, ale jeśli jeszcze ci zalezy na mężu, to pomóż mu wyjść z nałogu. Ja nie pomogłam, bo nie miałam siły już z tym walczyć, a w pewnym momencie zaczęłam sie brzydzić własnego męża.:-( Myśl o sobie i o dziecku i zrób tak aby awm było dobrze. Wiem, ze to egoistyczne podejście, ale Twój mąz teraz nie myśli o was.
Moja córka miała 57cm i ważyła 4200 g. urodziłam sama i nie wspominam tego porodu jako jakiegoś koszmaru.dziewczyny byłam właśnie na styczniówkach , dziewczynie urodził się dziś synek:
4130g i 60cm-to się nazywa kawał chłopa:-)
Dodam, że ja nie jestem wcale ober baba. Mam 160 cm wzrostu, a do porodu ważyłam 63,5 kg.
uff nadrobiłam co prawda z licznymi przerwami a w między czasie powstawało kilka następnych stron ale dałam radę i teraz postaram się być już na bieżąco
ja od piątku miałam męża w domu i udało mi się przez ten czas bardzo wypocząć, tak że żadne choróbsko się nie rozwinęło na szczęście i jest zdecydowanie lepiej, prawdę mówiąc nawet przez 2 dni to z domu nie wychodziłam bo mój zajął się wszystkim zakupy, spacery z psem i przede wszystkim opieka nad małą
przepraszam że tak tylko o sobie ale mimo że poczytałam wszystko to nie jestem w stanie odpisać na każdy post
gratuluję jednak udanych wizyt, wiecie to juz dla nas prawie połowa ciąży a co niektóre już połowę przekroczyły więc teraz to już mogą być tylko same dobre wiadomości aż do czasu naszych porodów
marzena 25- witam nową mamę
ja od piątku miałam męża w domu i udało mi się przez ten czas bardzo wypocząć, tak że żadne choróbsko się nie rozwinęło na szczęście i jest zdecydowanie lepiej, prawdę mówiąc nawet przez 2 dni to z domu nie wychodziłam bo mój zajął się wszystkim zakupy, spacery z psem i przede wszystkim opieka nad małą
przepraszam że tak tylko o sobie ale mimo że poczytałam wszystko to nie jestem w stanie odpisać na każdy post
gratuluję jednak udanych wizyt, wiecie to juz dla nas prawie połowa ciąży a co niektóre już połowę przekroczyły więc teraz to już mogą być tylko same dobre wiadomości aż do czasu naszych porodów
marzena 25- witam nową mamę
Lencja
:)
U mnie juz ustalone mama będzie pilnować
U mnie tak samo, na samym początku ciąży moja Mama zadeklarowała, że nam pomoże. Będzie to zbawienna pomoc bo po macierzyńskim muszę wrócić do pracy, nie mogę pójść na bezpłatny wychowawczy bo cała moja pensja idzie na spłatę kredytu mieszkaniowego..
Usłyszałam w Dzień Babci w radiu: "Ponieważ Bóg nie może zająć się wszystkimi dziećmi to wymyślił Babcię" i bardzo mi się to spodobało
Idę do kuchni "produkować" bułkę tartą.;-)
Ja nie nadąże z nadrobieniem 3 godzin jak nie zagladam a co dopiero kilku dni
a co do Twojego uśmiechu przez łzy - nie sądzę, byś była nienormalna - w końcu kto powiedział, że mamy być zawsze uśmiechnięte w Twojej sytuacji masz pełne prawo być smutna lub wsciekła
Olimpia - mój M tez jeszcze nie czuje ruchów - ale też jakos trafić w ten moment nie potrafi - jak przykłada sie do brzuszka to maleństwo jest grzeczne:-)
Zdec - może Krakowianka odczyta tę wiadomość i się odezwie właśnie też te wyniki mi chodziły po głowie
Marzena25 - witaj wśród czerwcówek i gratuluję zostania podwójną ciocią
Nemezizaki - i dobrze, ze lekarz tak szczegółowo wszystko bada - mój też za każdym razem mierzy dość dokładnie i sprawdza serduszko (chociaż chyba nie aż tak jak twój lekarz), ale myślę, że to rozwojowe usg bedzie jeszcze dokładniejsze
Scorpioniczka - teraz zauważyłam, że Twoja córcia miała urodzinki niedawno - wszystkiego naj dla Niej:-)
Cobra - być moze są na nk - nie wiem, bo ja się nie wpisałam - jeszcze:-( postaram się to nadrobićAndzia_S nie ma ich na naszej klasie? w naszej paczce?moze tam beda dostepne,albo chociaz wiadomosc by przeczytaly,a moze nr tel jest;p
a co do Twojego uśmiechu przez łzy - nie sądzę, byś była nienormalna - w końcu kto powiedział, że mamy być zawsze uśmiechnięte w Twojej sytuacji masz pełne prawo być smutna lub wsciekła
Olimpia - mój M tez jeszcze nie czuje ruchów - ale też jakos trafić w ten moment nie potrafi - jak przykłada sie do brzuszka to maleństwo jest grzeczne:-)
Zdec - może Krakowianka odczyta tę wiadomość i się odezwie właśnie też te wyniki mi chodziły po głowie
Kasiulka - chyba coś dzidziusiowi nie posmakowałoA wiecie co mi się właśnie zdarzyło?
Zjadłam śniadanko i jak mi się rzygać zachciało, to nie zdążyłam do wc, zarzygałam cały korytarz
Marzena25 - witaj wśród czerwcówek i gratuluję zostania podwójną ciocią
Nemezizaki - i dobrze, ze lekarz tak szczegółowo wszystko bada - mój też za każdym razem mierzy dość dokładnie i sprawdza serduszko (chociaż chyba nie aż tak jak twój lekarz), ale myślę, że to rozwojowe usg bedzie jeszcze dokładniejsze
Scorpioniczka - teraz zauważyłam, że Twoja córcia miała urodzinki niedawno - wszystkiego naj dla Niej:-)
scorpioniczkaa
Dziewczyny wy już myślicie o niani?? ja jeszcze nie myślałam, ale pewnie wynajmę jakąś kobietę. Żłobków u mnie nie ma. Chyba , ze rodzice M. wrócą z zagranicy, to może mama jego zgodzi się popilnować.
reklama
scorpioniczkaa
dziękuję w imieniu Wiktorii :-)Scorpioniczka - teraz zauważyłam, że Twoja córcia miała urodzinki niedawno - wszystkiego naj dla Niej:-)