reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

No i się niestety wyjaśniło:-(
Okazało się że oni nie wypłacają pieniędzy za całe miesiące. Tylko jak np ostatnie zwolnienie kończyło mi się 16.01 - to dostałam świadczenie za okres od 27.12-16.01. Czyli wszystko zaczyna się powoli zgadzać:-( Mam tylko nadzieję że widzą moje następne zwolnienie od 17.01;-)
Dobrze że nie zaczęłam za wczasu szaleć:-D:-D

reklama
Witam koleżanki w ten mroźny poniedziałek:-)

Witaj marzena w naszym gronie!
Mam pytanie jakby ktoś znał odpowiedz czy jak się wróci z wychowawczego do pracy to można iść odrazu na drugi dzień na zwolnienie czy to za szybko?

mozna, u mnie w pray był taki przpadek:-)

Ale powinnam dostać 100% pensji, a to nie jest moja pensja.
Mam coś takiego w opisie:
swiadczenie ZUS 470100U10012273P 100725

zdec- 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy - czyli jeżeli miałaś jakieś dodatkowe wypłaty np premie to one tez w to wchodza wiec w takich wypadkach pensja bywa wyższa:-) ja dzisiaj dostanę pierwszą pensję w ten sposób liczoną i zastanawiam się iel dostanę więcej niz normalnie, bo więcej to napewno:-)

witam nową mamusię:-)
ewuś - wysztkiego najlepszego:-)

ja dzisiaj mam wkońcu werwę:-) tylko jak długo? nie spie o3 rano bo moja córka cos miała dzisiaj ciężką noc i jak do niej wstałam to juz usnać nie mogłam bo synek sobie zrobił w brzuszku dyskotekę:-)

jutro wybieram się na wieś do babci i nie będę miała dostępu do internetu i strach pomyśleć ile będę musiała nadrobić jak w piątek wrócę;-)

Czytałam w prasie ze w szczecinie juz z brzuchami mamy zapisują dzieci do przedszkola :o masakra jakaś,ten nasz system jest chory!!

Kochana mój Patryk poszedł od września do przedszkola jest z rocznika 2006, ale co ja przeżyłam, żeby się dla niego miejsce znalazło:wściekła/y: już prawie się rozwiodłam z mężem,żeby być samotna matką, bo w jednym przedszkolu do którego złożyliśmy podanie na 25 miejsc dla trzy latków były przyjęte tylko dzieci samotnych matek:wściekła/y::wściekła/y: a gdzie miejsce dla dzieci z pełnych rodzin, na szczęście po małej awanturze znalazło się dla niego miejsce

paulka82 niestety żyjemy w takim ponoć "prorodzinnym" kraju że szanse żeby dziecko się dostało do przedszkola jeżeli rodzice są małżeństwem są na prawdę kiepskie. Znam mnóstwo przypadków gdzie rodzice nie biorą ślubu, tylko dlatego żeby dziecko dostało się do przedszkola:wściekła/y: A i tak mieszkają razem i tworzą normalną rodzinę. To jest niesprawiedliwe, że Ci którzy mają ślub mają gorzej. To właśnie ich powinno się pochwalać.

paulka-mojego męża siostra rodzona dwa i pół miesiąca temu urodziła chłopaczka 5 kilo siłami natury i bez cięcia krocza niewiem jak można takie duże dzieci rodzić moje miały 3200 i 2600 i ledwo dałam rade a tu prawie drugie tyle hm!
Oj z przedszkolem u mnie też było ciężko najpierw mojej nie przyjeli ale że znam drektorke obiecała że jak coś się zwolni to mją na to miejsce wsadzi i się udało:tak:

hehehehe zdec ale ubawiła mnie twoja historia...Bo zaczęłam czytac jak jeszcze nie iweidziałas skod masz kasę a skączyłam jak już napisałaś że nic za darmo...A już miałam pisać że się sciesz i leć na pakupki:) ale może dobrze że nie zaczęłas za szybko szleć:) Jak to się mówi:"za darmo to nawet w twrz nikt nie da" :)))

Ja tez myślała o agnieszce i krakowiance...nawet miałam dzis pisac...Dziewczyny napiszcie co się z wami dzieje!!!bo sie martwimy.

Nemezizaki czekamy na wieści po wizycie.

coś jeszcze miałam napisac ale już zapomniałam przez tą historie która przytrafiła się ZDEC:p
a już wiem!! Oczywiście witam nową czerwcóweczkę:) i gratuluje bliźniat w rodzinie:) niedługo i moja bedzie sie cieszyć:)

a teraz lece smażyć pączki bo mi pewnie już uciekły:)

Witajcie

Ewus2090 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, optymizmu, uśmiechu na twarzy i spełnienia wszystkich marzeń. Czytałam o Twojej sytuacji, może daj sobie kilka dni na ochłonięcie i spróbuj na spokojnie porozmawiać z rodzicami. Zobaczysz wszystko się ułoży:-)

Cobra18 - kochana przykro mi z powodu Twojego męża, ale niestety wydaje mi się , że to jest już uzależnienie i trudno mu samemu z tym przestać. Jestem psychologiem, ale na codzień nie pracuję z uzależnionymi, mam koleżankę, która może mieć jakieś informacje na temat uzależnionych od hazardu, jeśli chcesz zorientuję się w temacie i podeślę Tobie wiadomość na priv.

Zdec - ja jestem na zwolnieniu od połowy października i Zus mi już płaci. Oni płacą za okres jaki masz na zwolnieniu np. 27.12 do 16.01. Mają oni 30 dni na wypłatę od momentu złożenia zwolnienia w Zusie. Z reguły płacą parę dni przed końcem tego terminu. Choć raz mi się zdrarzyło, że dwa zwolnienia były zaniesione w jednym czasie i od razu za obydwa wypłacili mi kasę.

Życzę udanych wizyt dzisiejszych i miłego dnia.

reklama
Do góry