reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ech, a ja wpadłam w jakiś nałóg z tym forum i w ogóle z wyszukiwaniem info o ciąży. Muszę chyba przystopować, bo zapomnę o innych aspektach życia.
Teraz np. powinnam pracować (mam zlecenia, pracuję przy komputerze), a ja tu siedzę i siedzę;-) :-D

reklama
Ech, a ja wpadłam w jakiś nałóg z tym forum i w ogóle z wyszukiwaniem info o ciąży. Muszę chyba przystopować, bo zapomnę o innych aspektach życia.
Tak tak ;-) też to znam, zamiast robić co do mnie należy to siedzę na forum nałogowo !

Dla oderwania się od czytelnictwa komputerowego polecam książkę Leszka Talko "Dziecko dla odważnych" - nie jest to typowy poradnik, rady są ukryte w treści opowiadań, można się uśmiać do łez z perypetii bohaterów :-) /pierwotnie były to felietony w miesięczniku Dziecko/

ja w uk mam prowadzona 2 ciaze
na 1 spotkaniu robi testy paskowe-test ciazowy,cukier itp,nie wypytywal mnie o zadne choroby,dopiero przy 2 wizycie z midwife to robia.Ja mam w poniedzialek wizyte z midwife w szpitalu w ktorym bede rodzila chelsea&westminster i tam juz mam wizyty do konca ciazy.Moze ja jestem inaczej traktowana bo 2 poprzednie ciaze na podtrzymaniu i mialam b wysokie cisnienie,ale rodzialm w tym szpitalu poprzednie dziecko i bylam bardzo zadowolona z opieki wiec go polecam:)

Ja takze mam prowadzona druga ciaze:-D.U mnie troche to inaczej wygladalo z Dominikiem.Najpierw poinformowalam lekarza ze jestem w ciazy i on wlasnie umowil mnie z polozna.Pierwsza wizyte mialam u siebie w domu i dopiero wtedy polozna wypytala o historie choroby.nastepne wizyty mialam w klinice a nie w szpitalu jak ty.Za kazdym razem polozna sprawdzala bicie serduszka,poziom cukru,ciesnienie i mierzyla brzuszek:tak:Zobaczymy jak tym razem bedzie.Teraz na dzien dobry zanim poszlam do lekarza musialam dodatkowo dac im mocz na potwierdzenie ciazy.Takze na dziesiejszej wizycie u lekarza wypytal mnie o historie.Zastanawiam sie tylko po co mnie pytal jak wszystko w komputerze mial:wściekła/y:Zauwazylam jednak ze wszystko zapisywal na karcie dla poloznej:tak:Mam tylko nadzieje ze nie bede musiala znowu opowiadac histori choroby poloznej bo troche tego mam:confused2:Ale sie rozpisalam:sorry::cool2:

Dziewczyny z UK a czy tlumacz przysluguje ??
moj angielski jest dobry ale kurcze nie na tyle zebym perfect mogla wytlumaczyc ...

Przysluguje:tak: Na pierwszej wizycie u lekarza powiedz ze chcesz tlumacza jezeli nie czujesz sie pewnie:tak:.Moja kolezanka ktora zero po angielsku na kazdej wizycie z polozna i roznymi wizytami w szpitalu miala tlumacza,wiec nie masz sie co martwic.Zawsze to lepiej jak ci wytlumacza a zwlaszcza jak beda ci proponowac rozne badania itp.

Dobry wieczór Drogie Mamuśki;-)

...nie było mnie tu raptem 2 dni a stron naprodukowałyście prawie 20;-))))...ledwo co przebrnęłam:-)
dziękuję za miłe przyjęcie:tak:ściskam was wszystkie razem i każda z osobna;-)

ja mam 30 lat:-D cały czas jeszcze;-) bo 31 urodziny mam "dopiero" we wtorek 27.10 ;-) i tego dnia idę po raz pierwszy do gina.... Pewnie niczego się nie dowiem, bo to lekarz z luxmedu, wiec zanim dostanę skierowanie na badanie krewi, na usg to dużo wody w Wiśle upłynie ....;-)

A co do mdłości to jeszcze nie mam.. (wg suwaczka to5tydz.i 5 dni) i modlę się, żeby mnie nie dopadły;-)....a w ogóle czy mdloci od 6 tygodnia to taka powiedzmy reguła?????

buziaczki Kochane!

kama83 No to super ,ze przysluguje :-)
Wiesz wlasnie boje sie o badania bede mi sugerowac cos a ja zielona ...
Nie czuje sie pewnie w dziedzinie ciazy z moim angielskim ;-)
Jednak trzeba wszystko rozumiec i umiec powiedziec bo chodzi tu o dziecko ,a nie domyslac sie co lekarz mial na mysli .

reklama
Tak tak ;-) też to znam, zamiast robić co do mnie należy to siedzę na forum nałogowo !

Dla oderwania się od czytelnictwa komputerowego polecam książkę Leszka Talko "Dziecko dla odważnych" - nie jest to typowy poradnik, rady są ukryte w treści opowiadań, można się uśmiać do łez z perypetii bohaterów :-) /pierwotnie były to felietony w miesięczniku Dziecko/
Dopisuje się :-):-):-) ja tez siedze nałogowo tak forum , albo wyszukuje czegos na internecie :-):-)

Do góry