nietka
Zaciekawiona BB
Pędzicie z tymi stronami ;-) i jak tu odpowiedzieć na wszystkie posty??
Ja jeszcze nic nie kupowałam - mam tylko kilka rzeczy po starszaku.
Fajnie macie wrocławianki z tym spotkaniem - bawcie się dobrze :-)
Witam nowe czerwcóweczki
Mamo Mikołaja ja te Twoje bóle? Przeszły? Mam nadzieję.
Ola_fasola dobrze, że to się okazało tylko uczulenie.
ja już mam
gosiagro byłaś juz u dentysty? ja się cały czas wybieram i dojść nie mogę
Gratulacje :-)
ale faktycznie dużo tego
Nie nadrobiłam wszystkiego może później się uda - lecę teraz gotować obiad ;-)
no właśnie dziewczyny pierwsze dziecię mam z grudnia więc wiadomo trzeba ciepło ubrać a to teraz w czerwcu będzie - jakie bodziaki kupujecie? z długim czy z krótkim rękawem? W upał to wiadomo z krótkim, a jak chłodniej to tylko bodziak z długim? czy może bodziak z krótkim i na to coś?z ciuszkow mam wszystko juz,
Ja jeszcze nic nie kupowałam - mam tylko kilka rzeczy po starszaku.
Kasiulka brzuszek jak najbardziej odpowiedni do wieku ciążyDziewczyny, wkleiłam w "nasze brzuszki" swój brzusio, ocencie czy nie jest za mały bo ja jak zawsze wiksy mam, że coś jest nie tak
Fajnie macie wrocławianki z tym spotkaniem - bawcie się dobrze :-)
Witam nowe czerwcóweczki
Mamo Mikołaja ja te Twoje bóle? Przeszły? Mam nadzieję.
Ola_fasola dobrze, że to się okazało tylko uczulenie.
Ooo to są jakieś dalsze losy? A jaki tytuł książki?Biała Masajka super - a czytałaś dalsze jej losy? Ja przeczytałam wszystkie
Właśnie ja tak samo się spotkałam z liczeniem tygodni - wtedy wychodzi równo 9 miesięcyodnośnie liczenia miesięcy ciąży to ja mniej więcej sugeruje się tym:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
A to zależy jak dużo masz miejsca w domu. My na razie mieszkamy w jednym pokoju i taka szuflada to bardzo fajna sprawa bo mieściła początkowo ciuszki i pościel Olgi a teraz jej kartki do malowania, papier kolorowy, kredki i inne takie szpargały które by się poniewierały po całym pokoju. Ale faktycznie pod szufladą gromadzi się kurz - tylko z drugiej strony łóżeczko nie jest ciężkie i można go przesunąć żeby ten kurz odkurzyćno tak wlasnie sie zastanawiałam to fajnie by było tylko zastanawiam sie nad szuflada czy brac z nią czy bez? nie mozemy sie zdecydowac
Faktycznie spory chłopak super, że wszystko w porządku :-)a to wymiary syneczka:
BPD wymiar dwuciemieniowy główki - 53,58mm
HC - obwód główki - 200,03mm
AC - obwód brzyszka - 165,79mm
FL - dł. kości udowej - 37,87mm
długi - 22 cm
waga - 460
Dołączam do jednopokojowych "wygód". Pozbyliśmy się biurka pod kompa (obecnie stoi na szafce a ja siedzę na podłodze żeby normalnie pisać na klawiaturze) a TV zainstalowaliśmy na półce nad drzwiami do pokoju bo inaczej to byśmy nie mieli wogóle.magdalena79 - niestety my tez mamy tylko jeden pokoik i nietstey zeby zmiescić łóżeczko musimy pozbyć sie biurka i męża komputeraz bo inaczej tez kiepsko by było
Ja na razie na zwolnieniu ale mam nadzieję, że choć na chwilę wrócę do pracy , choć nie wiem czy mnie gin puści, a wstaję i tak koło 7 bo muszę starsze wyprawić do przedszkola i potem ten dzień taaaaaki dłuuuuugi ;-)Ja też od świąt poszłam na zwolnienie i nie wyobrażam sobie teraz powrotu do pracy. Dopiero po macierzyńskim
Chyba najtrudniej byłoby mi wstawać na 7 do pracy:-(
Ania ja mam tak samo, czasem czuję ruchy długo i dość intensywnie a czasem długo, długo nic - chyba to dlatego, że maluch ma jeszcze duużo miejsca i nie wszystko jest wyczuwalne. Jak małe podrośnie to będziesz błagała o chwilę "spokoju" ;-)Wczoraj rano nawet poczulam je reka i od poludnia mniej wiecej, do teraz,nie czuje praktycznie zadnych ruchow...:-(Dlaczego..?!to normalne. od zeszlego czwartku moj synus prawie wciaz sie ruszal,a teraz tyle przerwy..hmm Jak jest u Was? Prosze powiedzcie,bo juz zaczynam sie denerwowac.
ja też już się zastanawiam co z maluchem. Z Olga do 3 lat siedziała teściowa ale teraz inna wnuczka ją "przejęła":-(. Jest jeszcze taka opcja, że na czas wychowawczego można wrócić na pół etatu do pracy. Zobaczymy.musimy liczyc na siebie, wiec do roku bede z Maluchem a potem zlobki, przedszkola i babysitter (komu ja zostawie moje dziecko?)
Gratuluję dziewczynki :-)Ja już też po wizycie, oczywiście wszystko ok, dzidzia waży ok 400 gram no i na 95% jednak jest dziewczynką
To już dziś - trzymam kciuki &&&A ja mam wizyte w piatek w dzień dziadka
ja szukam jakiegos fajnego szlafroka ale nic ciekawegomacie już pidźamki do szpitala??
ja już mam
super, gratuluję synka :-)Ja się melduje po wczorajeszej wizycie. Wczorej nie miałam czasu wpaść.... Wszystko jest w porządku, gin potwierdził, że to chłopiec. Niestety jakiś był wstydliwy bo za nic nie chciał pokazać twarzyczki do zdjęcia.
ja ostatnio kupiłam spodnie na allegro, ciążowe ale niezadowolona jestem. Po kilku praniach strasznie się rozciągnęły - po następne idę do sklepuathena- gratuluje dobrych wiesci z wizyty Super ze synuś
Zwazylam sie... mam 5 kilo na plusie załamka
Wczoraj przyszla paczka ze spodniami, ktore kupilam na allegro >LOLA<MAMA LICIOUS CARLA 29 S A L E! GRATIS (890417193) - Aukcje internetowe Allegro są po prostu re-we-la-cyj-ne! Wogole polecam tego sprzedawce! Wysyłka zawsze jest gratis i bardzo fajne rzeczy ma
Jakbyś mogła przy okazji - dzięki :-)A co do tego aparatu TENS tutaj w Holandii jest oferowany standardowo przez polozne, popytam jesli chcecie wiedziec jak to sie sprawdza w praktyce z usmierzaniem bolu
Przytulam Cie mocno - nic więcej nie potrafię :-(Za kilka dni dzien dziadka a mój właśnie umiera;( czekamy juz w sumie tylko na telefon ze szpitala... I zamiast jak co roku świętować dzień dziadka to będziemy płakać w ten dzień...;( I nasuwa mi się taka myśl...Jedni muszą odejść żeby na ich miejsce mogli narodzić się nowi...Ale takie jest życie i trzeba sie z tym pogodzić....Trochę przykre że nie doczekał 3 i 4 prawnuka...;(
gosiagro byłaś juz u dentysty? ja się cały czas wybieram i dojść nie mogę
ja bym chyba zemdlałaJa też nie, ale na początku ciązy przeżyłam rozcinanie skalpelem dziąsła i czyszczenie kanalów
zdec nie przesadzaj z pracą - maluch teraz najważniejszyPowiem wam że wzięłam się trochę za pracę i po dwóch godzinach siedzenia nad papierami czuję się wykończona:-( Rozłożę sobie pracę na 2-3 dni, a teraz się położę, bo dzisiaj czuję jakby ze mnie więcej leciało tej "brązowej krwi" niż do tej pory:-(
Połowkowe USG mam za miesiąc. Dowiedzieliśmy się wczoraj najwazniejszego :-) na 95% będzie dziewczynka. Strasznie się cieszę, tak naprawde przeczuwałam to i w moim przypadku kalendarz chinski sie sprawdził:-)
Gratulacje :-)
Lencja ja mam takie ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK VII SOSNA+SZUF+MAT G-P-K (885779449) - Aukcje internetowe AllegroCzy macie już łóżeczka? Kupione lub wybrane? Ja właśnie siedzę przy necie i szukam, oglądam - ale tego jest... Wiem, że chciałabym takie z szufladą pod spodem. Wydaje mi się, ze się sprawdzi - zwłaszcza kiedy każdy kawałek miejsca się liczy.
ale faktycznie dużo tego
Nie nadrobiłam wszystkiego może później się uda - lecę teraz gotować obiad ;-)