reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jeśli o bóle podbrzusza chodzi to mnie boli ciągle:szok:tyle że im bliżej wieczora tym bardziej:-pwieczoremi to nieraz po prostu zwijam się z bólu:eek::shocked2:
Mdłości też mam dość mocno:-(

A pomyśleć że w poprzednich ciążach mialam zero jakichkolwiek objawów...:szok::-D

No to ja już nie wiem co z tą temperaturą...w necie szukalam ale tez różnie piszą:sorry:

reklama
To i ja sie melduje- 28 latek na koncie :)

Z objawów to mdłości właściwie nie mam, piersi bolą znośnie, podbrzusze czasem ciągnie, ale delikatnie raczej, upławów nie mam, ale za to mam mega zaparcia i to jest koszmar :wściekła/y: Ostatni raz porządnie sie załatwiłam w sobote :szok: a mamy czwartek!! Dzisiaj chyba kupie sobie wspomniane juz tutaj przez kogoś śliwki... Oprócz tego jestem ciagle śpiąca (wstaje codziennie o 7) i mega leniwa :cool2: Nic mi sie nie chce. Mogłabym tylko ciągle leżeć...

Moj gin bierze za wizyte 150zł i nie ma w tym usg, ale na szczescie mam pakiet od męża z pracy i nie płace za nic, ani za wizyty, ani za badania ani za usg :tak:

A i jeszcze o ciuchach ciązowych było. Ja nabyłam juz jedne spodnie z mojej ulubionej firmy Happy Mum. Oprócz tego lubie tez oczywiscie H&M,

Ostatnia edycja:
Ja się boję Państwowej służby zdrowia... Robią tak, jakby za karę leczyli... i to nie tylko chodzi o ginekologię ale też o inne specjalizacje.

O jakże się zgadzam!! Czasem to jak na nich patrzę to od razu widzę że to dla nich kara. A swoją drogą jeżeli ktoś nie chce czegoś robić to niech nie robi i tyle. Tylko on się męczy i jego pacjenci.
Cenię lekarzy którzy leczą z powołania, ale przyznam się że mało takich w życiu spotkałam. No chyba że moja okulistka:laugh2:

To i ja sie melduje- 28 latek na koncie :)

Z objawów to mdłości właściwie nie mam, piersi bolą znośnie, podbrzusze czasem ciągnie, ale delikatnie raczej, upławów nie mam, ale za to mam mega zaparcia i to jest koszmar :wściekła/y: Ostatni raz porządnie sie załatwiłam w sobote :szok: a mamy czwartek!! Dzisiaj chyba kupie sobie wspomniane juz tutaj przez kogoś śliwki... Oprócz tego jestem ciagle śpiąca (wstaje codziennie o 7) i mega leniwa :cool2: Nic mi sie nie chce. Mogłabym tylko ciągle leżeć...

Moj gin bierze za wizyte 150zł i nie ma w tym usg, ale na szczescie mam pakiet od męża z pracy i nie płace za nic, ani za wizyty, ani za badania ani za usg :tak:

A i jeszcze o ciuchach ciązowych było. Ja nabyłam juz jedne spodnie z mojej ulubionej firmy Happy Mum. Oprócz tego lubie tez oczywiscie H&M,

Jeśli chodzi o zaparcia to na szczęście nie mam z tym problemów (jeszcze albo w ogóle)

Ja za gina płacę 100zł razem już z USG ;-)

Witajcie Czerwcóweczki!:-D

Tak nie dawno zapisywałam się do Czerwcówek 2009, a tu już Czerwiec 2010!:tak: Życzę Wam wszystkim i Waszym maleństwom duuuużo zdrówka i wytrwałości, no i szczęśliwego i jak najmniej bolesnego rozwiązania. Pozdrawiam Was serdecznie! Czerwcowa mamuśka Karolka!

Ha, melduję, że ja też jestem bezmdłościowa :-)
Dziewczyny, do tej pory byłam pewna siebie, ale teraz już tracę głowę ;-) Otóż, jak w tych naszych suwaczkach jest np. "jestem w 5 tygodniu i 2 dniu ciąży", no to trwa przecież 6. tydzień, prawda?? No bo 5 tygodni już za mną, a teraz 2. dzień szóstego tygodnia, nie?...
Bo już sama się gubię, a coś ginowi trzeba będzie powiedzieć ;-) hehe, tzn. ja mu raczej powiem "dzień dobry, jestem 30 dni po zapłodnieniu" ;-) :-D
agast, też mam trochę zaparcia... :-( Ale nieraz już miewałam wcześniej takie problemy, słabo mi coś jelitka pracują chyba ;-)
A ciuchy ciążowe są super i w super cenach na allegro, popieram :-) Ale najpierw czekam na wizytę u gina, potem można o ciuszkach myśleć ;-)

Na zaparcia najlepsze są suszone śliwki tylko należy je jeść regularnie, najlepiej kilka dziennie dodatkowy plus to że śliwki te mają w sobie sporo żelaza :)
Ja mam mdłości praktycznie cały dzień i zauważyłam że przechodzą lub zmniejszają się kiedy coś jem :) tylko że nie można jeść cały dzień non stop. Widziałam że niektórym dziewczyną na forum pomagają na mdłości cytrusy więc może warto spróbować :)

Od razu się przyznam że nie wytrzymałam i do podwójnej porcji frytek :) wypiłam szklankę coca-coli :( ups :)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj odebrałam wyniki badań i martwi mnie trochę cukier bo norma jest wpisana 70-115, a ja mam 100 mg/dl. A jak jest u was ?
I mocz też mam byle jaki - nabłonki, krwinki białe 3-5, czerwone 0.1, b.liczne bakterie. Chyba pójdę z tym do l.domowego.

annajak a czy wieczorem przed dniem badania nie jadłaś cos slodkiego, bo ja chyba tak zrobilam i wyszlo mi 101 a teraz zrobiłam drugi raz i mam 90. Ja też mam kłopoty z moczem, mam liczne bakerie i duzo leukocytow norma jest 1-5 a ja mam 13-18. Ponieważ nie moze mi dac antybiotyku dostalam urosept ziołowy, jak się nie poprawi za 2 tygodnie to będę miała robiony posiew moczu.

reklama
Jejku dziewczyny, szalejecie. Już tyle badań zdążyłyście zrobić, a ja jeszcze nawet nie dotarłam do lekarza. Dopiero w następny czwartek:-(

Do góry