reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wogóle mi tak raźniej z wami dziewczyny!!!!!!!! niby tyle kilometrow nas dzieli, nie znami się nie widziałysmy, ale jakas wiez zawsze sie rodzi :-DWiec DZIEKI ze jestescie!! :-):-):-):-)

A pomyślcie ile nasze dzieciaczki będą miały przyszywanych ciotek hihi:-D Sama przyjemność!

A ja mam pytanie odnośnie temperatury. Jaka jest u was? Czy nadal około 37 ??? Ja do niedawna tak miałam, a teraz 36,6 lub 36,4 :szok: ostatnie 3 dni czułam się tak okropnie i nie ukrywam, że trochę się martwię...

reklama
A ja mam pytanie odnośnie temperatury. Jaka jest u was? Czy nadal około 37 ??? Ja do niedawna tak miałam, a teraz 36,6 lub 36,4 :szok: ostatnie 3 dni czułam się tak okropnie i nie ukrywam, że trochę się martwię...

Ja mam teraz 37,2.

Właśnie nie wiem jak to jest z tą temperaturą. Czy ona cały czas będzie podwyższona?

Kobietki też macie takie napadowe bóle w podbrzuszu?? Nie żeby były bardzo silne ale wystarczająco żeby było o czym myśleć :(

U mnie mdłości to też jakoś od 6 tygodnia się zaczęły i pomyśleć że wcześniej się martwiłam że ich nie mam :)
mnie mecza cały czas i to taki głupie uczucei jest, ze czasami to mam dosć , ciekawa jestem do kiedy wystepuja takie skurcze, no i u mnei szczegolnei wieczorem, ale nie jest to regóła, dzis jak się obudziłam to miałam uczucie takiego ciagniecia w podbrzuszu,
a dziewczyny ostatnio na jakiejs stronie przeczytałam ze jak ma sie młdłości to ze to podobno dobrze dla dziecka jest ( takie małe pocieszenie ) ,ja mam jeszcze czas, mdli mnie tylko jak czegos nie zjem , np. od dłuzszego czasu mam tak ze budze sie 5.30 albo 6 musze wstac zrobic siusiu, pozniej do kuchni , herbata, musli, troche poogladam tv i łapie mnei straszny sen , budze sie 10-11! śmiesznie tak i to codziennie :-D

mnie mecza cały czas i to taki głupie uczucei jest, ze czasami to mam dosć , ciekawa jestem do kiedy wystepuja takie skurcze, no i u mnei szczegolnei wieczorem, ale nie jest to regóła, dzis jak się obudziłam to miałam uczucie takiego ciagniecia w podbrzuszu,
a dziewczyny ostatnio na jakiejs stronie przeczytałam ze jak ma sie młdłości to ze to podobno dobrze dla dziecka jest ( takie małe pocieszenie ) ,ja mam jeszcze czas, mdli mnie tylko jak czegos nie zjem , np. od dłuzszego czasu mam tak ze budze sie 5.30 albo 6 musze wstac zrobic siusiu, pozniej do kuchni , herbata, musli, troche poogladam tv i łapie mnei straszny sen , budze sie 10-11! śmiesznie tak i to codziennie :-D

Ja codziennie wstaję tak o 11:00 wcześniej nawet jak wstanę to jestem niewyspana jak nie wiem co bym w nocy robiła :tak:

Ja też słyszałam, że mdłości i wymioty to dobry objaw (ciekawe kto to wymyślił, pewnie jakiś facet tak samo jak co mięsięczne menstruacje) :szok:

Co do ciuchów - ja ma już jedne spodnie ciążowe z H&M i super się noszą, zamówiłam sobie też sukienkę tuniczkę i leginsy ciążowe z allegro NOWOŚĆ ! Ciepła i wygodna sukienka ciążowa... (770811640) - Aukcje internetowe Allegro :-)

Co do mdłości - najpierw miałam odruch wymiotny jak otworzyłam lodówkę, na obecnym etapie mam odruch gdy widzę lodówkę :-(

Ja też mam problemy z kręgosłupem od lat (dyskopatia, poszerzony kanał, przepukliny, ucisk na worek oponowy, protruzje itd.), sama nie wiem co z tym będzie, bo po tym jak zaproponowano mi operację przestałam chodzić do państwowych lekarzy i znalazłam prywatnie rehabilitanta który mnie postawił na nogi, aczkolwiek zmiany w kręgosłupie będą już do końca życia i mogą się jedynie pogłębiać. No i właśnie od 3 lat nie chodzę już z tym do lekarza i nie wiem co teraz. Boję się rodzić naturalnie. Do tego mam systematycznie pogarszający się wzrok. Chyba będę musiała gina zapytać przy najbliższej wizycie - na razie ten na NFZ nie pytał mnie w ogóle o żadne choroby :-(

Dzisiaj odebrałam wyniki badań i martwi mnie trochę cukier bo norma jest wpisana 70-115, a ja mam 100 mg/dl. A jak jest u was ?
I mocz też mam byle jaki - nabłonki, krwinki białe 3-5, czerwone 0.1, b.liczne bakterie. Chyba pójdę z tym do l.domowego.

Dzisiaj odebrałam wyniki badań i martwi mnie trochę cukier bo norma jest wpisana 70-115, a ja mam 100 mg/dl. A jak jest u was ?
I mocz też mam byle jaki - nabłonki, krwinki białe 3-5, czerwone 0.1, b.liczne bakterie. Chyba pójdę z tym do l.domowego.

Ja też mam wysoki cukier: 109 mg/dl

Zobaczymy co gin powie za tydzień bo idę.

Jak masz bakterie w moczu to leć do lekarza

Ja właśnie zmierzyłam i mam 36,7 ale jak mierzyłam przez pierwsze 4 tygodnie od poczęcia to miałam podwyższoną do ok 37,0.

reklama
witajcie dziewczyny nowo zafaslokowane :-);-):tak::-D !!!
moge zadac pytanie do zafasolkowanych?? ile macie lat ?? bo ja chyba najstarsza tutaj a tak z ciekawosci pytam moze jest jeszcze mamusia po 30 ?!:tak::tak:

melduję się - równo 30 latek :tak:

temp zmierzona przed chwilką - 37,4
- ale to się chyba nie liczy, bo powinna być mierzona w spoczynku chyba co najmniej pół godzinnym

Ostatnia edycja:
Do góry