reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

wlasnie przyszla do mnie paczka z hm
bardzo sie ciesze i maja niezle wyczucie czasu bo juz zastanawialam sieco mam ubrac na siebie, bo nie chce mi sie nic prasowac a moim codziennym strojem jest dres i podkoszulka

reklama
Pochwalcie się linkami swoich rogali bo ja mam dylemat:)
ja taki sam jak askut tylko różowy:tak::tak::tak:

a co do witaminek to ja od poczatku brłam feminatal lekarz zalecił najpierw 800 a teraz ten feminatal 400 +DHA i nie mam problemów zeby łykac je choc sa duze ;-)

a ja usmażyłam ziemniaczki w plasterki i pożaerłam dwa talerze mężowi tylko troche zostawilam he he ale ja nienajedzona jestem:-D:-D:-D:-D

Witam. Ja sobie dzisiaj pozwoliłam ze spaniem do 10.30 , zrobiłam śniadanko i zaglądam do Was. Widzę ,że panuje temat "rogala". Ja raczej nie zamierzam go kupować. Ale chodzi za mną Park Wodny we Wrocławiu, tylko trochę się boje, że podczas harców z córką może stać mi sie krzywda.A któraś z Was chodzi na basen?

Ja chodzę na basen, tyle że taki zwykły. Fajna sprawa się odprężyć można, lekarz stwierdził że ciąża się prawidłowo rozwija więc niema żadnych przeciwwskazań a nawet jest wskazane. Jedynie można użyć tamponu żeby dodatkowo zmniejszyć ryzyko zakażenia czymś itp.

Co do witamin to tak jak pisałam mi lekarz powiedział że to chemia. W zasadzie nie zabrania mi brać, ale skoro mam dobre wyniki to wystarczy prawidłowe odżywianie.

Właśnie przeglądam sobie rodzaje materacy do łóżeczka, tak z czystej ciekawości :-D to jakaś masakra ile ich jest i co opinia który najlepszy to inna.

Ostatnia edycja:
hej
wpadam na chwilke.;-)
jestem po usg jest wszystko w porzadku lecz dzidzia nie pokazała płci heh, ułożenie miednicowe i musimy czekac na nastepne usg. moze przekręci sie do góry nogami i pokaże co ma :tak: :-D
pozdrawiam

reklama
Nawet nie próbowałam nadrabiać tylu stron czytania :zawstydzona/y:

Zaczełam od witaminek czytać.
Ja biorę Falvit mama jedna dziennie, magnezin 3 razy i no-spę 3 razy po 40 mg.
Ola-fasola to dziwne , ze lekarz nie zaproponował ci żadnych witamin. Mnie na każdej wizycie pyta co biorę i ile (a potem patrzy w kartę i mnie sprawdza, czy napewno tak kazał przyjmować) i pyta czy coś wypisać jeśli się kończy jakiś specyfik. Jeśli z wrażenia zapominasz, to sobie zapisz na jakiejś kartce, i wsadź w kartę ciąży.

Elizko może będzie dziewczynka - taka wstydliwa :-)

Anecznik ja dla córki miałam materac kokosowy. Trudno mi powiedzieć czy dobry był, bo mała nie kożystała z łóżeczka i z materaca. Ale miałam wrażenie, z ejest twardy. Podobno są piankowo-kokosowe i te chyba sa ciut miększe.

Wczoraj robiłam cukier ponownie, bo wczesniej po 50 g glukozy wyszedł 173. Teraz wyszedł 144. Zobaczymy co powie we wtorek gin. Pewnie każe zrezygnować ze słodyczy, z których juz zrezygnowałam

Ostatnia edycja:
Do góry