reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja tez to biore i tez z dha stad mam do Was pytanie
czy Wy mozecie przelknac ta zolta kapsulke?
dla mnie jest za duza i ja przegryzam a w srodku jest smierdzacy tran:baffled:
u mnie to caly zabieg bo zawsze musze miec cos na zagryche

dodatkowo biore zelazo

mi nawet idzie łatwo z tą zółta tabletką, ale to moze dlatego, że po szpitalu przepisali mi Magnez chyba Magnesin sie nazywał czy jakoś tak i to były ogromne tablety:szok::szok:, boze jaki ja przezywałam koszmar jak miałam je połknąc:szok::szok:, wole sobie nie przypominac, teraz mam magnez w normalnych wielkosciach, wiec po tym magnezie ta zólta przechodzi mozną powiedzieć gładko, też wczesniej brałam zelazo, ale wyniki sie poprawiły i już go nie biore

reklama
cześć dziewczyny

Nawiązując do Waszych rozmów na temat obiadków, witaminek i rogala to powiem Wam tak.

Na obiadek dziś serwuję rybkę, surówkę z pekińskiej i frytki:-).

Witaminy biorę od początku ciąży Prenatal Classic - takie podłużne długie, gdy miałam mdłości to nie mogłam ich przełknąć i musiałam łamać je na pół, teraz jest już zdecydowanie lepiej. A od drugiego trymestru biorę Prenatal DHA - takie żółte podłuzne. Biorę jeszcze żelazo dla kobiet w ciąży Bioferfolic, bo mam słabe wyniki, nawet jak na kobietę w ciązy tak mówi lekarz. dziś odebrałam wyniki i ta krew czy też poziom żelaza podskoczył o jakieś 1% po 30 tabletkach. A itak to wynik poniżej normy. Jutro mam wizytę więc się dopytam czy mam brać nadal. No i wszytskie te tabletki biorę krótko przed obiadem, żeby je później zagłuszyć czymś pysznym:-D

ja też zamóiwlam rogala, ale czekam na niego jeszcze. Hm piszecie, że tak trudno na początku się spi na nim...., a ja myslalam ze to bedzie latwa sprawa no nic trzeba bedzie probowac.

Ja biore Feminatal z DHA od 13-ego tygodnia , dodatkowo urosept na pęcherz i magnez rozpuszczalny.
Klementinka, ja od zawsze mam problem z łykaniem tabletek, więc zawsze się dławie 9 nawet nospą)

A bierzecie jakieś witaminki???Ja teraz zaczełam brać feminatal 400+dha

Ja nie biore żadnych witamin, lekarz mi nie mówił nigdy żebym zaczeła jakies brac a jak jestem na wizycie to z wrażenia zawsze zapominam zapytać :-(
Wam lekarz kazał brac? ja słyszałam ze od witamin sie tyje a jak jest dobra morfologia to nie trzeba, ja tyje i bez witamin ;-)

Ja nie biore żadnych witamin, lekarz mi nie mówił nigdy żebym zaczeła jakies brac a jak jestem na wizycie to z wrażenia zawsze zapominam zapytać :-(
Wam lekarz kazał brac? ja słyszałam ze od witamin sie tyje a jak jest dobra morfologia to nie trzeba, ja tyje i bez witamin ;-)

Ja jestem za braniem witamin...szczególnie, że moja dotychczasowa dieta ciążowa pozostawia wiele do życzenia ;)

reklama
Do góry