reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
kama83 ooooo widze ,ze z UK jestes :-)
Ja tez mieszkam w uk i tam bede miala prowadzona ciaze .
Powiec mi jak to tam wyglada bo narazie jestem na urlopie w PL do 8 listopada wiec tutaj sie dowiedzialam o ciazy . Gdzie mam sie udac po powrocie do gp najpierw??

Najpierw sie wybierz do Gb,ale pewnie wczesniej z recepcji wysla cie na badanie moczu czy sobie ciazy nie wmawiasz:-p.Lekarz zrobi z toba wywiad(choroby w rodzinie)zmierzy cisnienie,zwazy,zmierzy i dopiero pozniej wysle papiery do poloznej ktora ustali termin na spotkanie:tak:
zdec-juz dolaczylam do spolecznosci:-D

No a mi sie od rana zbierało, aż się zebrało i... mam OGROMNĄ MIGRENĘ:szok::no::wściekła/y::eek:juz nie wiem co robić:no:masakra. I jak na złość mój Wojtuś który z reguły po południu śpi 3 godz, pospał dziś...15 minut... wykończę się:-(

Najpierw sie wybierz do Gb,ale pewnie wczesniej z recepcji wysla cie na badanie moczu czy sobie ciazy nie wmawiasz:-p.Lekarz zrobi z toba wywiad(choroby w rodzinie)zmierzy cisnienie,zwazy,zmierzy i dopiero pozniej wysle papiery do poloznej ktora ustali termin na spotkanie:tak:
zdec-juz dolaczylam do spolecznosci:-D

ja w uk mam prowadzona 2 ciaze
na 1 spotkaniu robi testy paskowe-test ciazowy,cukier itp,nie wypytywal mnie o zadne choroby,dopiero przy 2 wizycie z midwife to robia.Ja mam w poniedzialek wizyte z midwife w szpitalu w ktorym bede rodzila chelsea&westminster i tam juz mam wizyty do konca ciazy.Moze ja jestem inaczej traktowana bo 2 poprzednie ciaze na podtrzymaniu i mialam b wysokie cisnienie,ale rodzialm w tym szpitalu poprzednie dziecko i bylam bardzo zadowolona z opieki wiec go polecam:)

Hej dziewczyny !!!
duuuuzo sie nas porobiło :D
co do wieku ja mam 24 w listopadzie 25 bede mieć :-)
Miłego dzionka!!
Ah bym zapomniała, czy naprawde kwas foliowy mozna brac na wlasna reke?? ja kupilam co prawda w aptece opakowanei, wzielam moze z 2 tabletki , a jak z mama rozmawialam to powiedziała ze najlepiej sie zapytac lekarza, i przestałam brac, bo dziwne mysli mam ze biore ta luteine to moz dlatego mi lekarz nie dal foliku bo nei wolno łaczyc z luteina.. wiec nei wiem juz jak to jest :/

Ostatnia edycja:
Cześć, dziewczyny, ależ tych postów, głowa mała! :-D
Witam nowe czerwcówki, fajnie, że nas sporo.
Nie pamiętam wszystkich pytań i wątków, ale tak... jestem tu jedną z młodszych, jak widzę (ale nie najmdłodszą ;-) ) - mam 22 lata.
Do lekarza chodzę na NFZ i na dodatek będę do niego dojeżdżać 80 km... Dlaczego? Otóż zaszłam dzięki niemu w ciążę - robił mi w zeszłym miesiącu laparoskopię (mam pco i endometriozę, jak się okazało), jest świetnym fachowcem i mu ufam. Owszem, przyjmuje w tym samym gabinecie prywatnie, ale... ciągle się zastanawiam, czy jest sens tego dodatkowego płacenia. Zawsze u niego w poczekalni tyle ciężarnych i jakoś świetnie wyglądają, chodząc do niego na kasę chorych. Nie chodzi o to, że żałuję pieniędzy na bobasa (broń Boże!), tylko denerwuje mnie ten chory system, który zakłada, że jak chcesz być lepiej obsłużonym, to płać. Wizyty są cholernie drogie, sądzę, że "koszt" ciąży idzie w tysiące. Ginekolog jest dobry i ma renomę, więc pewnie na NFZ też rzetelnie prowadzi ciąże - a więc wolę wydać tę kasę na przygotowania do powitania maluszka... ech, ale dylemat jest...
Kurczę, ja mam jeszcze równy tydzień do pierwszej wizyty... Jak to jest z serduszkiem - będzie już biło? Dla informacji podam, że USG będzie ok. 30 dni po zapłodnieniu.
Nie mogę się doczekać tej wizyty i przez to mam okropne sny o tym USG (psychika pracuje :-( )! Trzymam kciuki za dziewczyny, które już lada chwila mają wizyty :-D

reklama
Cześć wszystkim dziewczynom które teraz dołączyły!!:laugh2::laugh2:

Bateria spokojnie na pewno wszystko będzie w porządku.

meg82 agast22 zazdroszczę wam tych jutrzejszych wizyt:laugh2::laugh2:
Już chwytam za telefon i też próbuję się umówić.:tak::tak:

Do góry