reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

I ja mówię dzien dobry ten srodowy poranek (a może powinnam napisac południe?:-)). U mnie sprzatania ciąg dalszy - teraz w ruch poszły szafki w kuchni, oj nosi mnie nosi:-) mój mąz jak dzwoni do mnie i pyta co robie to az głupio mu mówić że znowu sprzatam bo przeciez tak naprawdę wie że do sprzatania to za wiele nie mam:-) w końcu te nasze 32m2 do nie zadne apartamenty:-):-):-)

Chciałam się zapytać was, a w szczególności mam, które już rodziły i karmiły piersią czy przygotowywałyście jakoś piersi?? hartowałyście je żeby później nie mieć przeróżnych problemów, szczerze mówiąc to prawie nic nie wiem na ten temat, może macie sprawdzone pomysły? Przepraszam jeśli to jest jakieś dziwne pytanie ale słyszałam od kuzynki że on atarła sobie brodawki gąbką podczas kąpieli, inna mówiła ze naprzemiennie zimną i ciepła wodą natryskiwała....

w pierwszej ciąży w żaden sposób nie przygotowywałam piersi :-) sparowałam je tylko kremami a to tylko po to by nie zrobiły mi się rozstepy :-) karmiłam małą do roku i nie miałam żadnych problemów:-) szczerze mówiąc nawet nie wiedzialam ze są jakieś sposoby na przygotowanie piersi;-)

zdec - wkońcu jakieś światełko w tunelu:-)przynajmniej teraz wiesz co cię wkońcu czeka:-) jeszcze 2 dni i zobaczysz swoją dziecinkę :-)

witam nową mamusie

zycze miłego dnia :-) uciekam do kuchni :-) coś mam dzisiaj ochotę na kopytka więc musze już gotowac ziemniaki by wystygły:-)

reklama
w pierwszej ciąży w żaden sposób nie przygotowywałam piersi :-) sparowałam je tylko kremami a to tylko po to by nie zrobiły mi się rozstepy :-)
A własnie a'propos rozstepów to smarujecie się czymś? Chodzi mi oczywiście nie tylko o piersi ale tez i o brzuch. Moje szwagierka używa jakichś super kremów za 100zł i mówi że niby działa. Ja używam masła kokosowego i kakaowego z Ziai za 10zł po każdej kąpieli i jak dotąd tez żadnych rozstępów nie mam nigdzie. A może jest jakiś faktycznie super środek działający w kazdych warunkach?? :confused:

koriander sprobuje dzisiaj,moze sie uda.

mnie sie tez snia koszmary,co noc,wczesniej snow jakos nie mialam.
a to ze babcia umarla,ze tesciowa umarla i musze przejac jej obowiazki,ze rodzi sie kosmita a nie dziecko,ze maz wydaje mase pieniedzy nie wiadomo na co. masakra

Szkoda że u mnie to nie koszmar, tylko zwykła rzeczywistość:szok::szok:

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczyny

Musiałam trochę ogarnąć mieszkanie, bo dziś kolęda:szok: i niestety będę sama, mąż w pracy i nie zdąży dojechać, no cóż, jakoś przeżyję.

A własnie a'propos rozstepów to smarujecie się czymś? Chodzi mi oczywiście nie tylko o piersi ale tez i o brzuch. Moje szwagierka używa jakichś super kremów za 100zł i mówi że niby działa. Ja używam masła kokosowego i kakaowego z Ziai za 10zł po każdej kąpieli i jak dotąd tez żadnych rozstępów nie mam nigdzie. A może jest jakiś faktycznie super środek działający w kazdych warunkach?? :confused:

Ja od początku 4 miesiąca smaruję brzuch, piersi i uda kremem zapobiegającym rozstępom to jest Pharmaceris i jak na razie nic nie mam. Oby tak dalej:-)

Nie cobra nic z tych rzeczy. On po prostu uwielbia swój samochód i w niego inwestuje.:zawstydzona/y:
Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki:
W polisie ubezpieczeniowej mam coś takiego jak: Dzienne świadczenie szpitalne? Czy któraś z was kiedykolwiek z tego korzystała?
Jak dzwoniłam do Warty to kobieta mi powiedziała że warto to składać, bo może anuż rozpatrzą prośbę o wypłatę tego świadczenia pozytywnie.

Ja od początku 4 miesiąca smaruję brzuch, piersi i uda kremem zapobiegającym rozstępom to jest Pharmaceris i jak na razie nic nie mam. Oby tak dalej:-)

[/QUOTE]

Ja też smaruję tym kremem

ja uzywam tak jak zyraffka i askut tej samej serii dr Eris

Witam się i ja, zaraz nadrobię co napisałyści:-):-)

Nie cobra nic z tych rzeczy. On po prostu uwielbia swój samochód i w niego inwestuje.:zawstydzona/y:
Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki:
W polisie ubezpieczeniowej mam coś takiego jak: Dzienne świadczenie szpitalne? Czy któraś z was kiedykolwiek z tego korzystała?
Jak dzwoniłam do Warty to kobieta mi powiedziała że warto to składać, bo może anuż rozpatrzą prośbę o wypłatę tego świadczenia pozytywnie.

ja mam takie świadczenie w ubezpieczeniu, u mnie chodzi o to,ze jak trafię do szpitala powyżej trzech dni, to za każdy dzień pobytu w szpitalu wypłacą mi odszkodowanie, wiem że potrzebne jest zaświadczenie ze szpitala o liczbie dni, które tam spędziłaś albo po prostu wypis ze szpitala, ale pewnie każda firma ubezpieczeniowa ma inne wymagania :-):-)

reklama

ja niestety nie mam chyba czegoś takiego, ale pamiętam jak leżałam z krwiakiem to jedna dziewczyna cos o tym mówiła, że ma takie ubezpieczenie, ze powinni jej wypłacić za pobyt w szpitalu, tylko ze na papierach nie może być, że to było podtrzymanie ciązy i mówiła, ze będzie prosić, żeby wpisali, że miała infekcję, co to też bylo prawdą bo podtrzymywali jej ciążę, ale infekcja tez była. Ale nie wiem jak to do końca jest, pewnie każdy ubezpieczyciel ma swoje warunki:confused:

Do góry