reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam rowniez, alez sie wyspalam :-D Zawinieta w rogal, oczywiscie :tak:

zdec jak to dobrze ze w koncu cos ci zrobia, chociaz do piatku jeszcze troszke, to na pewno szybko zleci z nami na forum i z ksiazka pod poducha :-D Ty rzeczywiscie na nastolatke wygladasz, patrzac na twoje zdjecia :tak: Super, taka uroda!

Kajdusia ja sobie teraz w ciazy zrobilam przerwe w ksztalceniu, glownie przez to ze mialam bardzo "wymiotne" poczatki.. Ale ostatnio juz mnie nosi, mysle zeby zrobic kurs tkania na mojej akademii, tego akurat jeszcze nie umiem :-) Jak sie czuje Piotrus?

cobra, kiedy ci ostatni raz pobierali krew? Spojrz jakie mialas wyniki hemoglobiny i zelaza, moze to rzeczywiscie po prostu jego brak. Anemia czesto tak sie objawia (omdlenia, zawroty glowy), a to nie zarty...

Mnie brzuch boli jak "krzywo" kichne albo zakaszle, i czasami ciagnie w ciagu dnia ale to chyba wlasnie rozciaganie macicy..
Teraz burczy bo czas na sniadanie... :-D

ha czarna wiedzmo imienniczko;-) jak dobrze ze u ciebie wszystko w porzadku!, bardzo was tam zasypalo w gorach? Wczoraj rozmawialam z mama i z tego co slysze to tu w Holandii pikus w porownaniu z nasza polska zima :-) podobno ma trzymac do konca stycznia :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Natomiast tak z zupełnie innej beczki - dziewuszki czy Was też męczą koszmary??? Ja się potwornie przez nie nie wysypiam, śnią mi się straszne rzeczy, że mnie mąż zdradza, że mama moja spada z balkonu, że mały ma złą przezierność, jacyś mordercy do tego... no straszne rzeczy jednym słowem i to już któraś noc z kolei. A najgorsze jest to że jak nigdy dotąd świetnie te wszystkie sny zapamiętuję. Macie podobnie??

cobra - zadzwoń może do swojej przychodni, albo po prostu do najbliższej przychodni, tam powinni Ci podpowiedzieć gdzie masz się udać, a możliwe że tam tez będzie labolatorium i będziesz mogła przebadać się na miejscu.

Co do kichania, to ja za każdym razem jak czuję "że się zbliża" zwijam się w pól, albo przykucam bo jak kiedyś kichnęłam będąc wyprostowaną to po pierwsze o mało się nie posikałam a po drugie dostałam strasznej kolki.:baffled:

Cześc DZiewczynki

zdec- napewno badanioe wyjdzie dobrze i wkońcu wrócicie do domku:-)

witam serdecznie nową mamę czerwcową

ewitka cieszę się że zaglądasz i odzywasz sie do nas, pisz jak najczęściej:-)

Chciałam się zapytać was, a w szczególności mam, które już rodziły i karmiły piersią czy przygotowywałyście jakoś piersi?? hartowałyście je żeby później nie mieć przeróżnych problemów, szczerze mówiąc to prawie nic nie wiem na ten temat, może macie sprawdzone pomysły? Przepraszam jeśli to jest jakieś dziwne pytanie ale słyszałam od kuzynki że on atarła sobie brodawki gąbką podczas kąpieli, inna mówiła ze naprzemiennie zimną i ciepła wodą natryskiwała....

koriander ostatnio krew mialam pobierana w 8tc...czyli 9tygodni temu,wyniki byly ok.
czarna wiedzma wlasnie na mojej ulicy jest przychodnia,musze isc i zapytac czy pobieraja krew.

Co do koszmarow czarna wiedzmo to roznie bywa, ale generalnie moje sny staly sie bardzo wyraziste, i czesto, ale to bardzo czesto absurdalne.. Zdecydowanie widze roznice z okresu przed ciaza, ciekawe skad sie to bierze..:sorry2:

zyraffka ja nie mam doswiadczenia ale polozna odradzala mi hartowanie piersi (nacieranie ich recznikiem lub cos w tym stylu) ze wzgledu na to ze sutki sa teraz szczegolnie wrazliwe i mozna je bolesnie podraznic. Na razie sie tej rady trzymam :tak:

Kochane mam pytanie: czy Was też boli brzuszek na dole na przykład kiedy kichacie albo wykonacie jakiś szybki ruch? Ten ból to raczej takie kłucie ale dziś w nocy tak mnie zakuło że się wystraszyłam... ???
Zdarza mi się coś takiego niestety, ale to chyba wina rozciągania się macicy, przynajmniej tak mi sie zdaje.
gosiagro - dziękuję, już jest lepiej na szczęście :tak:
misialula - witamy :-)
zdec - dobrze, że w końcu się czegoś dowiedziałaś konkretnego :-) oby tylko do piątku, żebyś już mogła wrócić do domku :tak:

koriander ostatnio krew mialam pobierana w 8tc...czyli 9tygodni temu,wyniki byly ok.
czarna wiedzma wlasnie na mojej ulicy jest przychodnia,musze isc i zapytac czy pobieraja krew.

cobra kochana ty je koniecznie szybko powtorz, to prawie 10tyg temu :szok:
znajdz najblizsza przychodnie, zazwyczaj pobieraja krew do 15-16-tej, nie musisz byc na czczo jesli to ogolna morfologia. Moze sprobuj jeszcze dzis przed praca? Wynik jest bardzo szybko do odbioru :tak:

koriander sprobuje dzisiaj,moze sie uda.

mnie sie tez snia koszmary,co noc,wczesniej snow jakos nie mialam.
a to ze babcia umarla,ze tesciowa umarla i musze przejac jej obowiazki,ze rodzi sie kosmita a nie dziecko,ze maz wydaje mase pieniedzy nie wiadomo na co. masakra:)

reklama
Mój mąż dzisiaj rano powiedział mi że w nocy jak się przytulił czuł jak się maluch poruszył :-) nie jest pewien w 100% ale biorąc pod uwagę w którym miejscu to poczuł więc to pewnie było to :-D Chciał mnie nawet obudzić i zapytać czy też czułam ale na szczęście zrezygnował :-D Moja pierwsza reakcja zamiast to super skarbie czy coś w tym stylu to był "o kurcze", że skoro maluch preferuje nocny styl życia to teraz pół biedy bo jeszcze nie jest w stanie obudzić mnie ruchami ale jak podrośnie ojojoj :-D

Co do koszmarów to też zdarzają mi się częściej niż przed ciążą, ale stresu w jakiś sposób teraz też mamy więcej więc to pewnie przez to. Organizm w ten sposób odreagowuje abyśmy nie zwariowały :-D

Do góry