reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Hejka

U nas tez wszytsko dobrze.
W sobote Sandrusia robila imperezke urodznkowa. Wszytsko wyszlo super :tak:Bylo siedmioro dzieci wszyscy bardzo ladnie sie bawili. Rodzice tylko przywiezli (tylko jedni zostali bo synus mial dwa 2 latka i sam zostac nie chcial ;-)) i potem odebrali a tak to dzieciaki same byly. W salonie byl stol zastawiony tylko dla dzieci szampan, tort, owoce i inne smakolyki, potem tatus heppy meale kazdemu przywiozl :-D Sandrusia zadowolona z prezencikow, wyszalala sie za wszystkie czasy :tak:Imprezka trwala 5h :-) takie urodzinki najbardizej mi sie podobaly bez doroslych :-) za rok znow kinder party zrobimy ;-)

Alanek sie rozgadal na calego heheh nic nie robi tylko mowi i sie smieje w glos:-D
Albo zaczepia nas zeby smy z nim rozmawiali albo rozmawia ze swoim pluszowym jaszczurem :-):-):-)

Sandrusia juz zdrowiutka i dzis byla w przedszkolu. Zachwycona :-)
Pani mowila ze slicznie sie bawila :tak: Nawet troche zjadla i mleczko wypila :-) Ciesze sie bo juz myslalm ze bedzie sie wstydzila po tygodniowej nieobecnosci.

Na czarnej liscie? jakiej ja o niczym niewiem coś pominełam??

hehehe agata miałam na myśli swoją rodzinę nie bb :-) sorry źle napisałam, niesprecyzowałam :-)

goniap2 u nas niestety podobnie, chociaż już powoli zaczyna gadać i śpiewać razem ze mną, ale przez pewien czas aż byłam w szoku taki leniwiec był z małej...

Ostatnia edycja:
Ano ja właśnie się też miałam was pytać. Moja Ninka waży już 7 kilo i za chwilę fotelik samochodowy (nosidełko) przestanie się sprawdzać, Co wtedy? Ona jeszcze nie siedzi na tyle dobrze, żeby miała mieć taki faktycznie fotel do samochodu, co w takim razie mamy kupić? jest coś pośredniego? Albo foteliki dla dzieci, które jeszcze dobrze nie siedzą, a które można wykorzystać jak już dzieciątko będzie siedziało? Może któraś zna się na fotelikach?
Z tego co mi wiadomo fotelik, ktory masz jest dla grupy 0, sa tez foteliki dla grupy 0+1, ktore sa do 18 kilo i mozna je montowac tez tylem do kierunku jazdy, poza tym te drozsze i lepsze maja regulacje pozycji siedzenia, wiadomo im wiecej mozliwosci tym lepiej, dziecko w nim spokojnie moze byc w pozycji pol lezacej, tak jak w poczatkowym foteliku:-):tak:
Wiem bo sama jestem na tym samym etapie, tylko problem w tym, ze juz niedlugo czeka nas podroz z Anglii do Polski samochodem, a ja wciaz nie moge sie zdecydowac ktory fotelik bedzie najlepszy:szok::crazy:
Dziewczyny mam pytanko ile w Polsce kosztuja spacerowki, parasolki, ale takie ktore maja regolacje oparcia i jakies zadaszenie:-D bo nie wiem gdzie kupowac, a nie chce mi sie tachac calego wozka( a mamy 3 w 1, czyli kawal grzmota, nie sklada sie jakos rewelacyjnie...) do Polski i myslalam o spacerowce i tak sie przyda i tak...:-)

Anavel, bombowe masz to nosidełko :-)

moja Ania jeździ w wóziu i sie rozgląda i patrzy na wszystko jakby jej się miała głowka ukręcić ;-) musi mieć obiekt do ptrzenia, jak nie ma to łąaaaaaaa i krzyk :-D
Tez mialam ten sam problem, dlatego spacerujemy glownie po parku, bo Młodzież jest zafascynowana drzewami:-D:-D:laugh2:
Polecam

hehehe, ale minki wtedy są bezcenne... :-D moja to tak głową wywija, ze szok :-) i już mało kiedy zasnie mi na dworzu, dzidziu ciekawe świata;-)

ja karmie butlą na żądanie i Laurka zjada rózne ilości od 90 do 170na raz jak woła to jej daję, jak nie chce to za nic nie wypije, wypchnie smoka jęzorem i tyle wiec przekarmic jej sie nie da :-):-):-)...miedzy karmieniami jest raczej spokojna a upomina sie co 2-3h - no chyba, ze jakims cudem prześpi....raczej wychodza jej porcje ok 150ml co 3h więc sporo jak na niespełna 3mies dziecko...jak nie dowcina to woła by dojeśc po 1,5h więc czasem karmienia nie ma końca....no i nocki wcale nie sa lepsze niz u mam cycowych u mnie...od 20 do 1szej potem do 3-4...a potem max do 5tej i juz sie słonko zabiera do zabawy....potem mi usypia ok 8-9 i spi ze 2-3 h...

pamietam jak przy pierwszej córce stosowałam cos trakiego jak karmienie z zegarkiem co 3 h a potem co 4 no ale ona zarła jeszcze więcej niż Laura i to w dodatku co 2 h az do5 mies co mnie totalnie wykańczało....i raczej była w 100nym centylu ....wyglądała jak budda...musiałam znosić kaśliwe uwagi, ze przekarmiam dziecko...(teraz tez mnie to czeka bo mała 7kg wazy i niezły z niej paczuś) no ale weź nie daj jak tak rozpaczliwie płacze....a potem od 7mego miesiąca prawie nic nie jadła i w ciagu kolejnych 7miu miesiecy spadła do 5centyla...:eek::eek::eek::eek::eek:...

Ariada to nosidełko kosztuje prawie tyle co moja spacerówka :-)...:-D...ale jest boskie

reklama
Ewunia jak mozesz to zapytaj o ten rozkladany fotelik. Tez sie przymierzamy to wyjazdu do Polski i zalezy nam na czyms wygodnym na daleka podroz. Narazie przygotowywania to jak wyprawa na ksiezyc;-). Dzisiaj mielismy zrobic malemu zdjecia do paszportu a on sobie jakos w nocy nosek drapnal:sorry: i znowu musze poczekac zeby glupio nie wygladal:happy:.

Ostatnia edycja:
Do góry