reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ostatnio cos mam malo czasu na BB. Ale zawsze jak sie wybierzemy na kilka dni do tesciow to potem jest duzo do nadrabiania w czytaniu.
Alex jest kochaniutki i czasami to moglabym go zjesc. Na szczescie duzo nie placze, tylko najwyzej na nas nakrzyczy:tak:.
Ja dochodze do ladu z moimi zebami, ktore niestety nie sa w dobrej kondycji po ciazy. No coz cos za cos. Wczoraj wyrwano mi zab madrosci i nadal mam pol geby opuchniete. Boli jak diabli a nie chce przesadzac z Paracetamolem.
Pytalam sie dentystki czy to wczorajsze znieczulenie jest bezpieczne dla dziecka jesli karmie. Stwierdzila ze tak ale maly moze byc troche ospaly. No i faktycznie spal prawie 9 godzin co mu sie jescze nigdy nie zdarzylo.:-p
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki:-).

reklama
Dla odmiany moja kolezanka dietetyczka powiedziala ze jabłko nie powinno uczulac i obciazac żołądka malucha

zdecydowanie jablko to jedna z nielicznych rzeczy, po ktorych nawet ja mam klopoty zalodkowe, wiec przy dziecku bede baaardzo ostrozna.
A co do roznicy we Wloszech, wydaje mi sie, ze to m.in. zalezne jest od tego, ze tam maja swieze owoce, a u nas czy w Anglii sam import.

zdecydowanie jablko to jedna z nielicznych rzeczy, po ktorych nawet ja mam klopoty zalodkowe, wiec przy dziecku bede baaardzo ostrozna.
A co do roznicy we Wloszech, wydaje mi sie, ze to m.in. zalezne jest od tego, ze tam maja swieze owoce, a u nas czy w Anglii sam import.

dlatego w anglii tylko słoiczki wchodza w rachube ..

Witajcie kochane.

u na nocka w porządku, Ania spała do 8 :szok::-D:-D a Juluś do 10 :-) oszalały :-) mogę powiedzieć, że się wyspałam hahaha ;-)
Anusia właśnie sobie drzemie, a Juluś niedługo mam nadzieję że uśnie, bo zbliża się pora spania :baffled: bo nie mogę nic zrobić, jak ten typek nie śpi :baffled: byliśmy na zakupkach w makro a teraz siedzimy w domu. Później może pójdziem na placyk, niech Juleczka sobie polata :-)

a powiem Wam numer, wczoraj moja drakula(teściowa), miała z teściem 42 rocznicę ślubu... teściu wyjechał do Lublina, żeby załatwiać jakieś sprawy, próbowałam podgadać ją, ale nie chce drakula nic powiedzieć, żeby nie zapeszyć, boję się że wywiną jakiś numer :baffled::-(

udanego dnia babeczki

Czesc
Jak ten czas leci.
U nas wszystko ok, tylko pogoda do luftu.
Mała sobie drzemie, a ja mam czas na porządki.
W sobote jedziemy na ślub mojej kuzynki, a ja ciągle nie mam żadnej sukienki.
Nic nie ma ciekawego w sklepach za rozsądną cenę :no:

dlatego w anglii tylko słoiczki wchodza w rachube ..

chodzilo mi raczej o to, ze te nasze (polskie, niemieckie, angielskie) moga byc robione z importowanych owocow, ale to tylko gdybanie
osttanio w tv uslyszalam, ze np. pomidory im krotsza droge przebyja, tym sa lepsze, tzn. ze np. hiszpanskie do holenderskich sie nie umywaja :p

Ostatnia edycja:
Hej

U nas wszystko po staremu czyli dalej brak czasu i checi na posiedzenie przed kompem ;-)

Bylismy dzis w przedszkolu Sandrusi, spotkanie bylo tylko z 6 dziecmi i ich rodzicami. Bardzo mile i sympatyczne panie, opowiedzialy co i jak Sandrusia dostala naklejke z nazwa swojego przedszkola, dostala torbe do przedszkola z wlasnym imieniem (do niej mamy wkaldac ubrania na zmiane) bedzie miala obrazek autko :-) Bardzo jej sie podobalo i z placzem wychodzila do domu, ale bardzo sie wstydzila i cciala sie bawic tylko z mamusia lub tatusiem. Oj obawiam sie wtorku jak nie wiem (najbardziej chyba o to ze ona nie rozumie po angielsku :baffled: ) na szczescie przez pierwszy tydzien tylko po godzince zostanie. I przez pierwszy tydzien bedzie 11 dzieci a w sumie ma byc 26 co tydzien bedzie o 3 dzieci wiecej az po miesiacu uzbiea sie cala 26 :tak:

Teraz myslimy o urodzinkach corci. Gdzie jej urzadzic, jaka imprezke zrobic, na ile dzieci i jaki prezent jej kupic. Wszystko ma wiec jest ciezko cos wybrac . Sandra bardzo chce kucyki pony zefirki ale cholera nie moge nigdzie ich znalesc :baffled:
Jakie Wy macie pomysly na 4 urodzinki dziewczynki ??

Alanek zaczal sie podnisic tzn ciagnie glowke i raczki do siadania :-) cwiczy i cwiczy calymi dnaimi. Coraz czesciej sie tez usmiecha i guga :-) oddaje usmiech za usmiech i bardzo go interesuje co siostra robi ;-)
A do tego obraca sie z boczkow na plecki i z brzuszka na plecki, prostuje nozki i jak go trzymam na rekach to az sie odpycha nozkami jakby chcial juz stanac. Polozony na brzuszku opiera sie na raczkach i bardzo sztywno i wysoko trzyma glowke, bardzo ladnie bawi sie swoimi zabawkami i umie sie dosc dlugo skupic na wykonywanej czynnosci. Polozony na pleckach unosi pupke odpychajac sie na pietkach i tak sie przesuwa do gory. No i to chyba tyle ;-)

Milego wieczorku

Martusiu, jaki Alanek zdolny :szok:

a co do urodzin, mam dwie siostrzenice jedna 6-letnia a druga właśnie 4-letnia ;-) moja siostra robiła w domu byli chrzestni i rodzina. Był grillik, Julka się pobawiła i jakoś to zeszło. JA myślałam, aby dzieciom w przyszłym roku, jak mi nie pozwolą na to warunki lokalowe zrobić imprezkę na w macdonaldzie. niedużo się płaci, a jest kupa atrakcji, malowanie twarzy, balony, tort i duuuuuzo zabawy... :tak:

a u mnie sprawa się rypła, teściu wyjechał, by kupić... samochód :angry: dojdzie kolejny pieprzony moher, na którego będę kląć ;-) to są kierowcy niebezpieczni, powodują dużo wypadków. Mają przedwojenne prawa jazdy i myślą, ze są panami dróg. A mój teść ma 70 lat na głowie i po jaką cholerę mu samochód!!!!!!!!????????????????? trzeba być idiotą, żeby mieć 50 lat prawo jazdy a na stare lata samochód se kupić, zdrowie i wzrok już nie te... ale to są głupki... ja tego nie pojmuję, chce niech ma, ale kurde kolejny terrorysta pojawi się na drodze :rofl2:

Ostatnia edycja:
Teraz myslimy o urodzinkach corci. Gdzie jej urzadzic, jaka imprezke zrobic, na ile dzieci i jaki prezent jej kupic. Wszystko ma wiec jest ciezko cos wybrac . Sandra bardzo chce kucyki pony zefirki ale cholera nie moge nigdzie ich znalesc :baffled:
Jakie Wy macie pomysly na 4 urodzinki dziewczynki ??

Nie jestem pewna czy o te ci chodzi ale zobacz :
My little pony of Hasbro 25th birthday lot of 3 rare C - eBay (item 170365653548 end time Aug-28-09 03:11:07 PDT)

My little pony of Hasbro 25th birthday lot of 4 rare B - eBay (item 170365653089 end time Aug-28-09 03:09:12 PDT)

MY LITTLE PONY - RARE BREEZIE - SNIPPITY SNAP on eBay (end time 29-Aug-09 19:49:01 BST)

My little pony lot plastic toy breezie G3 accessories on eBay (end time 28-Aug-09 20:35:04 BST)

;-);-);-);-)

reklama
Ewcia dzieki za pomsl z McDonaldem :-)
Najpierw muyslalm zeby zrobic na dworze tylko dla dzieci, ale z ta pogoda jest ciezko, potem myslalm zeby zrobic w bawilandii (zjezdzalnie i abseny z pileczkami) ale drogo a kasy troche malo teraz. Zastanawialam sie tez nad zrobiebniem imprezki w domu ale jakos mi sie nie usmiecha goscic 6-cioro dzieci. chyba bym sie nie odsprzatala ;-P noi jak narazie wymyslelismy zeby przyjechali do nas dzieci i roodzice na torta, ciasto i kawe potem zabierzemy dzieci na jakas odzinke czy dwie do bawilandii a potem nie wiem wlasnie czy znow do domu czy do mc donalda i do domku. Pomyslimy zobaczymy. ;-)

Dominika dzieki wielkie :* tak to wlasnie o takie chodzi a ja nie moglam ich wyczaic :-)

Do góry