reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Witam!!!
Z przyjemnością dopisuje się!!!
To moja pierwsza ciąża ale za to bliźniacza:-)
Termin mam na 10 czerwca ale doktorek mówi, że raczej dzieciaczki pojawią się wcześniej:baffled:
Wczoraj byliśmy na usg i doktorek powiedział, że na 100% bedzie chłopczyk i dziewczynka:happy:

nie jestem sama....

witam i ja...to moja druga ciąża bliźniacza.... termin porodu mam na poczatek czerca.... termin pewno jeszcz esie przesunie w którąś stroną- tak to bywa z cesarkami.. pozdrawiam...

reklama
Dobry wieczor,
my wlasnie godzine temu wrocilismy z usg 4d i bedziemy mieli drugiego SYNECZKA

Pieknie :-D Wielkie gratulacje :-)

Witam!!!
Termin mam na 10 czerwca ale doktorek mówi, że raczej dzieciaczki pojawią się wcześniej:baffled:
Wczoraj byliśmy na usg i doktorek powiedział, że na 100% bedzie chłopczyk i dziewczynka:happy:

Witam serdecznie i tak sobie pomyslalam, ze to musi byc niesamowite miec od razu blizniaczki i to od razu chlopca i dziewczynke :tak:
Rosnijcie zdrowo :-D

Witam wszystkich ;-)

sikorki2009
- gratuluje ci bliźniaków a zarazem współczuje wiem cos o tym bo moje biźniaczki dwie jednakowe dziewczynki maja dzis 10 lat ale co przeszłam z nimi jak były małe uffff to tylko ja wiem. Ja bym tak do konca lekarzowi nie wierzyła ze urodza sie wczesniej mi tez tak mówił a urodziły sie 4 dni przed terminem siłami natury oczywiscie pierwsza 3150 wazyła a druga 3000 wiec miałam co dzwigac.
Teraz w tej coazy jak byłampierwszy raz na usg to pierwsze pytanie było czy jedno ale na szczescie jedno ale póki co płec nie jest nam znana moze za 2 tyg jak bede na wizycie dowiem sie.
A jesli chodzi o twardniejacy brzuszek to mi tez od kilku dni twardnieje ale nie boli kupiłam sobie dzis No-spe powinno pomóż, z blizniaczkami na nospie byłam przez wieksze pół ciazy jest to lek nie szkodliwy dla dzidziusia.
Miłego dnia zycze wszystkim mamusią :-))))

Mam jeszcze do Was pytanie...lekarka po ostatniej wizycie zaleciła mi zrobienie jedynie wyników moczu i morfologii...pytałam o toksoplazmozę, ale stwiedziała, że raz na całą ciążę wystarczy i szkoda pizeniążków....czy Wy robiłyście częściej niż raz? Przecież w trakcie ciąży można się też zarazić no nie?

Ja nie przechodziłam toxoplazmozy i jak na razie lekarz zlecil mi zrobienie badania na przeciwciala tylko raz. Chyba faktycznie robi się potem powtórnie w II polowie ciązy, ale ja zrobilam juz teraz dla wlasnego spokoju. Sprawdx czy w pierwszym badaniu mialas przeciwciala bo jesli tak to rzeczywiście masz spokój na cala ciazę :-)

Witam!!!

Witaj i GRATULACJE :-)

Co do badań na toxo to ja wogóle niemiałam robionych , mój gin twierdzi że niepotrzebuje , zato teraz mam zrobić odczyn coombsa i test obciążenia glukozą.

Może miałas juz kiedys robione badanie na toxo i lekarz zobaczył, że masz przeciwciała dlatego Ci odpuścił. Jeśli nie mialas takiego badania nigdy to radzę zrób !!!

nie jestem sama....

witam i ja...to moja druga ciąża bliźniacza.... termin porodu mam na poczatek czerca.... termin pewno jeszcz esie przesunie w którąś stroną- tak to bywa z cesarkami.. pozdrawiam...

Tobie tez GRATULUJĘ !

Blumetko widze ze poradzilas sobie z suwaczkami! Gratuluje!! :-)

Tau - żebyś ty wiedziała ile mnie to kosztowało zanim doszłam co i jak ale udało sie :-)

nie jestem sama....

Twoja druga ciąża bliźniacza...dobrze zrozumiałam że juz jedne bliźniaki w domku masz???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sikorki serdecznie gratuluję parki:tak:

edyta tobie też gratuluję i życzę dużo siły przy czwóreczce:tak::-)

blumetka podziwiam, dorodne córcie musiałaś nosić:szok: zazwyczaj przy mnogich ciążach dzieciaczki są mniejsze:blink:

annya no z chęcią podzieliłabym się pierożkami, zrobiłam ich prawie 100 a mąż stwierdził że wyszły pyszne:-)

Witam

Dzieki dziewczyny za przywitanie w ojczyznie:tak::-)

Ja juz wysprzatalam cala nasza chatke i teraz juz tylko sie lenie :tak:Tata o nas dba i lata na kazde zawolanie :-) Juz obdzwonilamkolezanki i niedlugo zaczna sie odwiedziny ;-)Narazie ciesze sie pobytem w domku i ten tydziejn z nikim sie nie widuje;-)

Witam wszystkie nowe mamusie :-)

sikorka gratuluje ciazy blizniaczej no i najwazniejsze to gratuluje parki :tak::-)

annya a mnie bardzo sie nie chcialo jechac. Nawet myslalm o przebukowaniu albo sprzedazy biletow, ale wkoncu pomyslalm, ze to pewnie ostatni raz w tym roku i trzeba skorzystac ;-)Mam zamiar dobrze sie tu bawic:tak::-)

edyta gratulacje i dla Ciebie ciazy blizniaczej :tak:
Dobrze zrozumialam juzmasz blizniaki w domku a teraz po raz drugi :confused:

reklama
Witam;
sikorki gratuluje serdecznie blizniakow!!!
U mnie wszystko w miare ok, tylko rosniemy, rosniemy z dzidziunia.
Do pracy caly czas chodze, ale marze juz o zwolnieniu, ale jeszcze troszke. Wtedy to sobie odpoczne za wszystkie czasy.
Zdrowka zycze chorym, pozdarwiam:-p

Do góry