reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Witam!!!
Z przyjemnością dopisuje się!!!
To moja pierwsza ciąża ale za to bliźniacza:-)
Termin mam na 10 czerwca ale doktorek mówi, że raczej dzieciaczki pojawią się wcześniej:baffled:
Wczoraj byliśmy na usg i doktorek powiedział, że na 100% bedzie chłopczyk i dziewczynka:happy:

nie jestem sama....

witam i ja...to moja druga ciąża bliźniacza.... termin porodu mam na poczatek czerca.... termin pewno jeszcz esie przesunie w którąś stroną- tak to bywa z cesarkami.. pozdrawiam...

reklama
Dobry wieczor,
my wlasnie godzine temu wrocilismy z usg 4d i bedziemy mieli drugiego SYNECZKA

Pieknie :-D Wielkie gratulacje :-)

Witam!!!
Termin mam na 10 czerwca ale doktorek mówi, że raczej dzieciaczki pojawią się wcześniej:baffled:
Wczoraj byliśmy na usg i doktorek powiedział, że na 100% bedzie chłopczyk i dziewczynka:happy:

Witam serdecznie i tak sobie pomyslalam, ze to musi byc niesamowite miec od razu blizniaczki i to od razu chlopca i dziewczynke :tak:
Rosnijcie zdrowo :-D

Witam wszystkich ;-)

sikorki2009
- gratuluje ci bliźniaków a zarazem współczuje wiem cos o tym bo moje biźniaczki dwie jednakowe dziewczynki maja dzis 10 lat ale co przeszłam z nimi jak były małe uffff to tylko ja wiem. Ja bym tak do konca lekarzowi nie wierzyła ze urodza sie wczesniej mi tez tak mówił a urodziły sie 4 dni przed terminem siłami natury oczywiscie pierwsza 3150 wazyła a druga 3000 wiec miałam co dzwigac.
Teraz w tej coazy jak byłampierwszy raz na usg to pierwsze pytanie było czy jedno ale na szczescie jedno ale póki co płec nie jest nam znana moze za 2 tyg jak bede na wizycie dowiem sie.
A jesli chodzi o twardniejacy brzuszek to mi tez od kilku dni twardnieje ale nie boli kupiłam sobie dzis No-spe powinno pomóż, z blizniaczkami na nospie byłam przez wieksze pół ciazy jest to lek nie szkodliwy dla dzidziusia.
Miłego dnia zycze wszystkim mamusią :-))))

Mam jeszcze do Was pytanie...lekarka po ostatniej wizycie zaleciła mi zrobienie jedynie wyników moczu i morfologii...pytałam o toksoplazmozę, ale stwiedziała, że raz na całą ciążę wystarczy i szkoda pizeniążków....czy Wy robiłyście częściej niż raz? Przecież w trakcie ciąży można się też zarazić no nie?

Ja nie przechodziłam toxoplazmozy i jak na razie lekarz zlecil mi zrobienie badania na przeciwciala tylko raz. Chyba faktycznie robi się potem powtórnie w II polowie ciązy, ale ja zrobilam juz teraz dla wlasnego spokoju. Sprawdx czy w pierwszym badaniu mialas przeciwciala bo jesli tak to rzeczywiście masz spokój na cala ciazę :-)

Witam!!!

Witaj i GRATULACJE :-)

Co do badań na toxo to ja wogóle niemiałam robionych , mój gin twierdzi że niepotrzebuje , zato teraz mam zrobić odczyn coombsa i test obciążenia glukozą.

Może miałas juz kiedys robione badanie na toxo i lekarz zobaczył, że masz przeciwciała dlatego Ci odpuścił. Jeśli nie mialas takiego badania nigdy to radzę zrób !!!

nie jestem sama....

witam i ja...to moja druga ciąża bliźniacza.... termin porodu mam na poczatek czerca.... termin pewno jeszcz esie przesunie w którąś stroną- tak to bywa z cesarkami.. pozdrawiam...

Tobie tez GRATULUJĘ !

Blumetko widze ze poradzilas sobie z suwaczkami! Gratuluje!! :-)

Tau - żebyś ty wiedziała ile mnie to kosztowało zanim doszłam co i jak ale udało sie :-)

nie jestem sama....

Twoja druga ciąża bliźniacza...dobrze zrozumiałam że juz jedne bliźniaki w domku masz???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sikorki serdecznie gratuluję parki:tak:

edyta tobie też gratuluję i życzę dużo siły przy czwóreczce:tak::-)

blumetka podziwiam, dorodne córcie musiałaś nosić:szok: zazwyczaj przy mnogich ciążach dzieciaczki są mniejsze:blink:

annya no z chęcią podzieliłabym się pierożkami, zrobiłam ich prawie 100 a mąż stwierdził że wyszły pyszne:-)

Witam

Dzieki dziewczyny za przywitanie w ojczyznie:tak::-)

Ja juz wysprzatalam cala nasza chatke i teraz juz tylko sie lenie :tak:Tata o nas dba i lata na kazde zawolanie :-) Juz obdzwonilamkolezanki i niedlugo zaczna sie odwiedziny ;-)Narazie ciesze sie pobytem w domku i ten tydziejn z nikim sie nie widuje;-)

Witam wszystkie nowe mamusie :-)

sikorka gratuluje ciazy blizniaczej no i najwazniejsze to gratuluje parki :tak::-)

annya a mnie bardzo sie nie chcialo jechac. Nawet myslalm o przebukowaniu albo sprzedazy biletow, ale wkoncu pomyslalm, ze to pewnie ostatni raz w tym roku i trzeba skorzystac ;-)Mam zamiar dobrze sie tu bawic:tak::-)

edyta gratulacje i dla Ciebie ciazy blizniaczej :tak:
Dobrze zrozumialam juzmasz blizniaki w domku a teraz po raz drugi :confused:

reklama
Witam;
sikorki gratuluje serdecznie blizniakow!!!
U mnie wszystko w miare ok, tylko rosniemy, rosniemy z dzidziunia.
Do pracy caly czas chodze, ale marze juz o zwolnieniu, ale jeszcze troszke. Wtedy to sobie odpoczne za wszystkie czasy.
Zdrowka zycze chorym, pozdarwiam:-p

Do góry