reklama
Trzymam kciuki zeby sie udało z dziewczynkami.Moje blizniaczki maja 10 lat i bardzo chca siostre ale czy to sie uda niewiem okaze sie pewnie niebawem.
było dwóch chłopaków to teraz jak nic czas na dziewczyny:-):-)
mój najsarszy syn tweż marzy o siostrzyczce... bo jak mówi braci ma powyżej uszu.... :-)
sylwiaa28
Czerwcowa mama 2009
Martusiu właśnie witaj w kraju życzę miłego pobytu w ojczyźnie:-)
Edytko ale ci w domu będzie wesoło jak maleństwa się urodzą ale masz szczęście dwa razy podwójne szczęście i to w tak krótkim czasie:-) trzymam kciuki za córki:-)
Tak sobie myślę, że dziś niezwykły dzień bo jak nie było bliźniąt w naszym czerwcowym gronie to dziś proszę:-):-):-):-)
Edytko ale ci w domu będzie wesoło jak maleństwa się urodzą ale masz szczęście dwa razy podwójne szczęście i to w tak krótkim czasie:-) trzymam kciuki za córki:-)
Tak sobie myślę, że dziś niezwykły dzień bo jak nie było bliźniąt w naszym czerwcowym gronie to dziś proszę:-):-):-):-)
kalina_malina
Fanka BB :)
Zastanawiam się czy dziewczyny z warszawy zastanawiały się już nad szpitalem w którym chcą rodzić????....Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się...czytam różne fora i za bardzo nie wiem na który się zdecydować.... Trudna decyzja
Ja się zastanawiam
8 lat temu rodziłam na Żelaznej, ale teraz mam nieco dalej w tamtą okolicę, a do szpitala trudniej się dostać. Chciałam na Inflancką, ale nasłuchałam się nieprzychylnych opinii. Najbliżej mam do Bielańskiego, ale to podobno totalna porażka...
madziumba
czerwcowa mama 2009
my podjęliśmy decyzję, że rodzimy w szpitalu kolejowym w MiędzylesiuZastanawiam się czy dziewczyny z warszawy zastanawiały się już nad szpitalem w którym chcą rodzić????....Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się...czytam różne fora i za bardzo nie wiem na który się zdecydować.... Trudna decyzja
madziumba i kalina_malina no właśnie ja chyba zdecyduje się na Madalińskiego....moje dwie koleżanki miały tam cc i obydwie zadowolone, co prawda płaciły za położną za salę o podwyższonym standardzie...ale myślę że teraz jeżeli się nie zapłaci to nie ma pewności że będziemy rodziły w tym szpitalu gdzie chcemy
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Czesc!!!
U nas dzisiaj w kuchni remont,tak ze musialam z mala z rana isc na miastobo chalas w domu straszny,teraz przerwa w remoncie wiec mala poszla spac,dobrze ze moj szwagier
budowlaniec to zawsze pomoze a wzamian moj P opiekuje sie jego samochodami bo ma warsztat m.
Edytko witaj i gratuluje dwujeczki,ja zawsze chcialam miec bliznieta,no ale chyba nie sa nam one pisane,,,,
Cos ta moja dzidzia sie rozszalala,w nocy spac nie moge tak kopie,a wczoraj poczulam pierwszy naprawde bolesny kopniaczek w pecherz bo te dotad byly znosne,przed kompem nie da rady posiedziec bo jak nie moja Viki mi na kolana wlazi i majstruje przy klawiaturze to male dokazuje w brzuszku,tak ze mama przygotuj sieniespokojne czasy nadchodza,hi hi hi.
U nas dzisiaj w kuchni remont,tak ze musialam z mala z rana isc na miastobo chalas w domu straszny,teraz przerwa w remoncie wiec mala poszla spac,dobrze ze moj szwagier
budowlaniec to zawsze pomoze a wzamian moj P opiekuje sie jego samochodami bo ma warsztat m.
Edytko witaj i gratuluje dwujeczki,ja zawsze chcialam miec bliznieta,no ale chyba nie sa nam one pisane,,,,
Cos ta moja dzidzia sie rozszalala,w nocy spac nie moge tak kopie,a wczoraj poczulam pierwszy naprawde bolesny kopniaczek w pecherz bo te dotad byly znosne,przed kompem nie da rady posiedziec bo jak nie moja Viki mi na kolana wlazi i majstruje przy klawiaturze to male dokazuje w brzuszku,tak ze mama przygotuj sieniespokojne czasy nadchodza,hi hi hi.
Ollutka
Zadomowiona(y)
Słodkie :-)40 powodów dla których warto mieć malutkie dzieci
.
[
dziewczyny, ja tak tylko na moment, bo umieram od 3 dni :-(
Jak samopoczucie? Lepiej?
A tak w ogóle to w sobotę mój mąż poczuł dwa porządne kopniaczki i teraz namawia dzidzię na więcej
Mój jeszcze nie czuje :-( Ciągle przykłada reke do brzucha, ale nic z tego... Pewnie musimy poczekać, bo ja przed ciażą troche nadwagę miałam i to pewnie przez ten tłuszczyk ;-)
Carmi nie obawiaj się, skracanie szyjki to nie jest sprawa dziedziczna.
Trzymaj się
Blumetka29 ja biorę na to twardnienie brzucha lek no - spa 2 razy dziennie i narazie pomaga. W pierwszej ciąży od pewnego czasu już no - spa nie pomagała i brałam Fenoterol ale mam nadzieję, ze teraz nie będzie to konieczne
Pozdrawiam
Mi też czasem brzuch twardnieje, ale po 20TC to podobno normalne. Brałam nospę, nie pomagała, teraz Fenoterol i jest ok. Czaseem tylko takie twardnienie na chwilę. No i jak przegapię godzine brania, to trochę w podbrzuszu pobolewa. Dziewczyny rośniemy a to chyba musi troche pobolewac ;-)
Gratuluje Córci ))hej! jestem po wizycie maleństwo ma się dobrze, serduszko ładnie bije, z pomiarów wychodzi, że jest starsze o tydzień. No i lekarz w kartę ciąży wpisał mi, że urodzi się córka
Gratuluję Syneczka. Macie juz imię? My usg 4d mamy za 3tygodnie. Już nie mogę się doczekać, bo wszystkie strasznie zachwalacie. :-)Dobry wieczor,
my wlasnie godzine temu wrocilismy z usg 4d i bedziemy mieli drugiego SYNECZKA
Mnie też rozczulają ruchy. Zwłaszcza te kopniaczki. Jeszcze trochę i będziemy je nie tylko czuły ale i widziałyNajbardziej się rozczuliłam, kiedy lekarz zapytał o ruchy, czy czuję już coś. Przyznaliśmy nieśmiało, że coś nam się udało zarejestrować, ale nie jesteśmy pewni. Kiedy pokazałam lekarzowi, w którym miejscu czułam "pukanie", to powiedział, że dokładnie w tym powinnam czuć, bo tu właśnie Bobas ma nóżki :-):-):-)
Ależ mnie to ruszyło :-)
Meva, jedź sobie gdzieś odpocząć. Potem nie będzie na to czasu ;-) My w piątek w góry ruszamy. Co prawda ja nart w tym roku nie przypnę, ale spacery i wdychanie górskiego powietrza to też miłą opcja.Ja już przed porodem do domku nie polecę, ale mąż się zastanawia czy nie wywieźć mnie na kilka dni do Gdańska do SPA, gdzie mają jakiś program zabiegów dla kobiet w ciąży.
Drugą opcją jest jakaś ciepła wyspa hiszpańska lub portugalska, więc się nie mogę zdecydować.
.
Ja robiłam toxo i cyto przed ciążą (tak mi lekarka kazała). W ciąży nie robiłam, bo na oba miałam przeciwciała. Wydaje mi się, ze w ciaży powinno się to sprawdzać, ale nie wiem na jakim etapie.Mam jeszcze do Was pytanie...lekarka po ostatniej wizycie zaleciła mi zrobienie jedynie wyników moczu i morfologii...pytałam o toksoplazmozę, ale stwiedziała, że raz na całą ciążę wystarczy i szkoda pizeniążków....czy Wy robiłyście częściej niż raz? Przecież w trakcie ciąży można się też zarazić no nie?
Miłego dzionka!!! Papappa
Witam i gratuluje :-)Witam!!!
Z przyjemnością dopisuje się!!!
reklama
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Co do szpitali to ja wybralam juz na pierwszej wizycie u lekarza rodzinnego. Bede rodzila w Enniskillen w Irlandii pn
edyta fajnie masz z tyloma facetami w domku
Trzymam kciuki za corcie :-)
Sylwia dziekuje za powitanie :-)
Napewno bedzie milo
Beata najbardziej czego nie lubie w remontach to wlasnie remontowac kuchni i lazienki ;-)
Co robicie ciekawego
edyta fajnie masz z tyloma facetami w domku
Trzymam kciuki za corcie :-)
Sylwia dziekuje za powitanie :-)
Napewno bedzie milo
Beata najbardziej czego nie lubie w remontach to wlasnie remontowac kuchni i lazienki ;-)
Co robicie ciekawego