reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Edytko to wesolo masz z ta swoja trojca:tak:, zycze w takim razie by marzenie sie spelnilo i urodzily sie Ci tym razem dziewczynki:tak:.
Ja dzisiaj jestem jakas zmeczona, nie mam sily na nic, a jutro znowu praca wzywa:no:.

Martusiu właśnie witaj w kraju życzę miłego pobytu w ojczyźnie:-)
Edytko ale ci w domu będzie wesoło jak maleństwa się urodzą ale masz szczęście dwa razy podwójne szczęście i to w tak krótkim czasie:-) trzymam kciuki za córki:-)

Tak sobie myślę, że dziś niezwykły dzień bo jak nie było bliźniąt w naszym czerwcowym gronie to dziś proszę:-):-):-):-)

Zastanawiam się czy dziewczyny z warszawy zastanawiały się już nad szpitalem w którym chcą rodzić????....Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się...czytam różne fora i za bardzo nie wiem na który się zdecydować.... Trudna decyzja:rofl2:

Ja się zastanawiam :-D

8 lat temu rodziłam na Żelaznej, ale teraz mam nieco dalej w tamtą okolicę, a do szpitala trudniej się dostać. Chciałam na Inflancką, ale nasłuchałam się nieprzychylnych opinii. Najbliżej mam do Bielańskiego, ale to podobno totalna porażka... :nerd::nerd::nerd:

Zastanawiam się czy dziewczyny z warszawy zastanawiały się już nad szpitalem w którym chcą rodzić????....Ja od jakiegoś czasu zastanawiam się...czytam różne fora i za bardzo nie wiem na który się zdecydować.... Trudna decyzja:rofl2:
my podjęliśmy decyzję, że rodzimy w szpitalu kolejowym w Międzylesiu :)

madziumba i kalina_malina no właśnie ja chyba zdecyduje się na Madalińskiego....moje dwie koleżanki miały tam cc i obydwie zadowolone, co prawda płaciły za położną za salę o podwyższonym standardzie...ale myślę że teraz jeżeli się nie zapłaci to nie ma pewności że będziemy rodziły w tym szpitalu gdzie chcemy:wściekła/y:

Czesc!!!

U nas dzisiaj w kuchni remont,tak ze musialam z mala z rana isc na miastobo chalas w domu straszny,teraz przerwa w remoncie wiec mala poszla spac,dobrze ze moj szwagier
budowlaniec to zawsze pomoze a wzamian moj P opiekuje sie jego samochodami bo ma warsztat m.

Edytk
o witaj i gratuluje dwujeczki,ja zawsze chcialam miec bliznieta,no ale chyba nie sa nam one pisane,,,,:tak:

Cos ta moja dzidzia sie rozszalala,w nocy spac nie moge tak kopie,a wczoraj poczulam pierwszy naprawde bolesny kopniaczek w pecherz bo te dotad byly znosne,przed kompem nie da rady posiedziec bo jak nie moja Viki mi na kolana wlazi i majstruje przy klawiaturze to male dokazuje w brzuszku,tak ze mama przygotuj sieniespokojne czasy nadchodza,hi hi hi.

40 powodów dla których warto mieć malutkie dzieci

.
Słodkie :-)

[
dziewczyny, ja tak tylko na moment, bo umieram od 3 dni :-(
Jak samopoczucie? Lepiej?

A tak w ogóle to w sobotę mój mąż poczuł dwa porządne kopniaczki i teraz namawia dzidzię na więcej:)

Mój jeszcze nie czuje :-( Ciągle przykłada reke do brzucha, ale nic z tego... Pewnie musimy poczekać, bo ja przed ciażą troche nadwagę miałam i to pewnie przez ten tłuszczyk ;-)

Carmi nie obawiaj się, skracanie szyjki to nie jest sprawa dziedziczna.
Trzymaj się
Blumetka29 ja biorę na to twardnienie brzucha lek no - spa 2 razy dziennie i narazie pomaga. W pierwszej ciąży od pewnego czasu już no - spa nie pomagała i brałam Fenoterol ale mam nadzieję, ze teraz nie będzie to konieczne
Pozdrawiam

Mi też czasem brzuch twardnieje, ale po 20TC to podobno normalne. Brałam nospę, nie pomagała, teraz Fenoterol i jest ok. Czaseem tylko takie twardnienie na chwilę. No i jak przegapię godzine brania, to trochę w podbrzuszu pobolewa. Dziewczyny rośniemy a to chyba musi troche pobolewac ;-)

hej! jestem po wizycie maleństwo ma się dobrze, serduszko ładnie bije, z pomiarów wychodzi, że jest starsze o tydzień. No i lekarz w kartę ciąży wpisał mi, że urodzi się córka:szok:
Gratuluje Córci :)))

Dobry wieczor,
my wlasnie godzine temu wrocilismy z usg 4d i bedziemy mieli drugiego SYNECZKA:tak::biggrin2:
Gratuluję Syneczka. Macie juz imię? My usg 4d mamy za 3tygodnie. Już nie mogę się doczekać, bo wszystkie strasznie zachwalacie. :-)

Najbardziej się rozczuliłam, kiedy lekarz zapytał o ruchy, czy czuję już coś. Przyznaliśmy nieśmiało, że coś nam się udało zarejestrować, ale nie jesteśmy pewni. Kiedy pokazałam lekarzowi, w którym miejscu czułam "pukanie", to powiedział, że dokładnie w tym powinnam czuć, bo tu właśnie Bobas ma nóżki :-):-):-)
Ależ mnie to ruszyło :-)
Mnie też rozczulają ruchy. Zwłaszcza te kopniaczki. Jeszcze trochę i będziemy je nie tylko czuły ale i widziały :tak::tak::tak:

Ja już przed porodem do domku nie polecę, ale mąż się zastanawia czy nie wywieźć mnie na kilka dni do Gdańska do SPA, gdzie mają jakiś program zabiegów dla kobiet w ciąży.
Drugą opcją jest jakaś ciepła wyspa hiszpańska lub portugalska, więc się nie mogę zdecydować:).
.
Meva, jedź sobie gdzieś odpocząć. Potem nie będzie na to czasu ;-) My w piątek w góry ruszamy. Co prawda ja nart w tym roku nie przypnę, ale spacery i wdychanie górskiego powietrza to też miłą opcja.

Mam jeszcze do Was pytanie...lekarka po ostatniej wizycie zaleciła mi zrobienie jedynie wyników moczu i morfologii...pytałam o toksoplazmozę, ale stwiedziała, że raz na całą ciążę wystarczy i szkoda pizeniążków....czy Wy robiłyście częściej niż raz? Przecież w trakcie ciąży można się też zarazić no nie?

Miłego dzionka!!! Papappa
Ja robiłam toxo i cyto przed ciążą (tak mi lekarka kazała). W ciąży nie robiłam, bo na oba miałam przeciwciała. Wydaje mi się, ze w ciaży powinno się to sprawdzać, ale nie wiem na jakim etapie.

Witam!!!
Z przyjemnością dopisuje się!!!
Witam i gratuluje :-)

reklama
Co do szpitali to ja wybralam juz na pierwszej wizycie u lekarza rodzinnego. Bede rodzila w Enniskillen w Irlandii pn

edyta fajnie masz z tyloma facetami w domku :tak:
Trzymam kciuki za corcie :tak::-)

Sylwia dziekuje za powitanie :-)
Napewno bedzie milo:tak:

Beata najbardziej czego nie lubie w remontach to wlasnie remontowac kuchni i lazienki ;-)
Co robicie ciekawego :confused:

Do góry