reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Moni_ju ale cukrzyca w ciazy podobno dosyc czesto sie zdaza wiec spokojnie. Wy w Posce macie przynajniej ten komfort ze mozecie sobie badania zrobic i eykryc takie rzeczy - tutaj niestety co bezie to bedzie.

Kluseczka a kiedy masz spotkanie z polozna?? Jesli na wizycie wyjdzie ci cukier w moczu to skieruja Cie na badana krwi pod tym katem.

reklama
Oczywiście kluseczko masz racje cukrzyca ciążowa zdarza sie czesto ciężarnym , niejest to nic grożnego pewnie gin zaleci ci mon ju djetke i tyle.

a jak u was z tą hemoglobiną????

Dominiczko- spotkanie z polzna juz mialam- nie wiedzialam ze badaja poziom cukru w moczu wiec moze pod tym wzgledem jest ok. Wyszla mi za to jakas infekcja:-( i musialam brac antybiotyki. Nie wiem czy pomogly bo nastepna wizyta w arcu dopiero :9

Dominiczko- spotkanie z polzna juz mialam- nie wiedzialam ze badaja poziom cukru w moczu wiec moze pod tym wzgledem jest ok. Wyszla mi za to jakas infekcja:-( i musialam brac antybiotyki. Nie wiem czy pomogly bo nastepna wizyta w arcu dopiero :9

Ja tez mam wizete 3 marca dopiero a na badanie krwi mam sie zglosic w 28 tygodniu. Jesli masz jakies watpliwosci zawsze mozesz zadzwonic do Swojej poloznej i Ona Cie przyjmie ;-)

ja mam hemoglobine 13.1 norma ( 11.2- 15.4)
a czy wystarczy ograniczyć słodycze?

Co do cukrzycy ciężarnych to pewnie słodkośći bedziesz musiała sobie podarować
A hemoglobine masz ok - mi ciągle spada napoczątku miałam 14,3 a teraz 12,8 i zaczynam sie martwić - wcinam buraki nawet pije ten wstrętny sok buraczany no i opycham sie wątróbką - tak sie boje tej anemi a tak właściwie co to jest anemia?????

Ja na poczatku ciazy mialam 10,1 wiec dali mi zelazo.
A anemia to niedokrwistosc wiecej znajdziesz tu Specjalista radzi - Anemia w ciąży

Moja hemoglobinka to 12,7 więc jeszcze mieszczę się w normie:-)

moni_ju ja w poprzedniej ciąży też miałam powyżej normy, troszkę mniej niż Ty, coś koło 146 i ginka kazała mi trzymać dietkę. Oczywiście ograniczyć słodycze, oraz produkty które mają dużo cukru, soczki kartonowe, niektóre owoce itp.:tak:

Dominiczko dzieki za linka - ogólnie dowiedziałam sie co to ta anemia :baffled::baffled::baffled:
Mam nadzieje że buraczki podziałają:tak::tak::tak:. a z tą normą hemoglobiny to różnie piszą moni ju napisała 11,2-15,4 a na forum medycznym znalazłam że 9-16
, zaś na moich wynikach pisze że norma to 12,0-16- wkażdym bądz razie jeszcze trochu pożyje:-):-):-).

reklama
Normy zależą od laboratorium chyba....
dzwoniłam do lekarza i powiedział że 160 to za dużo ale kazał nie panikować i następne badanie 75g kazał zrobić za 4 tygodnie...
sama nie wiem czy na własną rękę nie zrobić tego badania w poniedziałek..jak myślicie??

Do góry