reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Tricolor- jak to znizke 50 proc na porod rodzinny? To Ty idziesz o prywatnego szpitala czy generalnie w PL sie placi???

reklama
Nie mam pojecia ile, dziewczyny z Pl beda sie bardziej orietowaly. U mnie moge miec przy sobie dwie osoby podczas porodu bezplatnie i znieczulenia tez bezplatnie. Placi sie tylko za osobny pokoik po porodzie jesli ktos sobie zażyczy.

Witam, jestem tu nowiutka, tak jak nowością jest dla mnie posiadanie w brzuszku prawdopodobnie małej dziewczynki, od wczoraj znamy tę nowinę z mężem i jesteśmy bardzo szczęśliwi - choć to już półmetek ciąży. Pozdrawiam wszystkich rodziców.:-)

Naprawde nie wiem jak jest w innych szpitalach. W tym szpitalu gdzie ja bede rodzila, a jest to najbardziej znany szpital połozniczy w Poznaniu ( maja tutaj najlepszy sprzętdo ratowania zycia niemowlaczków i jak cokolwiek sie dzieje z dziecmi to i tak sa przeworzone do tego szpitala niezaleznie gdzie sie rodziło ) i nie jest to zadna klinika prywatna poród rodzinny jest platny i o ile pamietam jak rodziłam poprzednio tez tak było. Z tego co słyszałam za znieczulenie tez trzeba zapłacic 500 zł, ale nie wiem czy to oficjalna cena. Zreszta juz kiedys podawalam stronę tego szpitala i tam ceny za szkołe rodzenia i poród rodzinny sa podane - oto ta strona Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Akademii Medycznej w Poznaniu

marta kamyk witaj w naszym gronie no i gratuluje córeczki :)

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak jest teraz, ale poprzednio nie płaciłam za poród rodzinny, pokoje jednoosobowe też były za darmo, ale z tego tytułu ciężko było go zdobyć. Znieczulenie owszem jest płatne:tak:

Co do szkoły rodzenia to chodziłam ponieważ zdecydowaliśmy się rodzić razem i chciałam aby mąż wiedział co go czeka, bo zmusić go do poczytania "dzieciowych" gazetek graniczyło z cudem;-) Poza tym było zwiedzanie całej porodówki, kolejne etepy tak jak to miało być przy porodzie i to było super, bo bałam się nieznanego:tak:

marta kamyk witaj i gratulacje:-)

Witam, jestem tu nowiutka, tak jak nowością jest dla mnie posiadanie w brzuszku prawdopodobnie małej dziewczynki, od wczoraj znamy tę nowinę z mężem i jesteśmy bardzo szczęśliwi - choć to już półmetek ciąży. Pozdrawiam wszystkich rodziców.:-)

witam i gratuluję Córuni :-)

reklama
Wiecie co przeciez to jest bezprawne ostatnio czytalam w gazecie Dziecko ze szpitale nie maja prawa pobierac oplaty za porody rodzinne!!!! Ja nie placilam nic przynajmiej dla lubelanek Na Jaczewskiego nie placi sie za rodzinny sala jest wyposazona w pilke wanne i sakwe taboret do rodzenia na siedzaco !!!!

Do góry