reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

HHehe, Oli, ja dwa lata z rzędu mialam prezenty urodzinowe, a co tam, że spóźnione, ale najukochańse na świecie :-) bo ja z czerwca i moje dziewczęta też ;-) teraz znajomi się śmieją żeby urodzić synusia we wrześniu, zeby mojemu A nie było smutno ;-) oj, nie dam mu tej satysfakcji hahahaha
:-D:-D:-D:-D
Ewunia bo my planujemy niedługo drugie tak żeby się urodziło nim Pepuś skończy 2 lata. Trochę mnie to przeraża :szok::szok:, ale chcemy żeby była mała różnica wieku. Napisz jak wyglądają spacery i jak sobie radzisz z dwójką bobasów :eek:

reklama
:-D:-D:-D:-D
Ewunia bo my planujemy niedługo drugie tak żeby się urodziło nim Pepuś skończy 2 lata. Trochę mnie to przeraża :szok::szok:, ale chcemy żeby była mała różnica wieku. Napisz jak wyglądają spacery i jak sobie radzisz z dwójką bobasów :eek:

Planujcie!!! bardzo dobrze. jesli chcecie dwa lata, to za rok o tej porze Ci pogratuluję :-p;-):-D:-D:-D:-D co do spacerków... chodzimy na dwa wózki. A jak musimy coś załatwiać to małe jeżdzą z nami. NP ja wyskocze na zakupy, to A siedzial z nimi w domu, jakoś to musimy zgrać. Teraz małe śpią, myślę o jakimś obiedzie, a tak mi się nie chce :zawstydzona/y::-p:-p:zawstydzona/y:

a jakoś sobie radzę, widać to po aktywności na BB ;-) jakoś staram się ogarniać ten bałagan ;-)

mój A powiedział przed chwilą : Ewa, jak myślą Cię zwolnić to zajdź w kolejną ciążę :rofl2::szok: jakbym naszą szaloną Agatkę, słyszała :-)

Ewunia jak wiesz ze chca cie zwolnic to nie wracaj do pracy tylko odrazu wez urlopy i idz na wychowawczy lepsze 400 zł niz nic.
Andzia to wy juz staracie sie o drugiego dzidziusia?

Planujcie!!! bardzo dobrze. jesli chcecie dwa lata, to za rok o tej porze Ci pogratuluję :-p;-):-D:-D:-D:-D co do spacerków... chodzimy na dwa wózki. A jak musimy coś załatwiać to małe jeżdzą z nami. NP ja wyskocze na zakupy, to A siedzial z nimi w domu, jakoś to musimy zgrać. Teraz małe śpią, myślę o jakimś obiedzie, a tak mi się nie chce :zawstydzona/y::-p:-p:zawstydzona/y:

a jakoś sobie radzę, widać to po aktywności na BB ;-) jakoś staram się ogarniać ten bałagan ;-)

mój A powiedział przed chwilą : Ewa, jak myślą Cię zwolnić to zajdź w kolejną ciążę :rofl2::szok: jakbym naszą szaloną Agatkę, słyszała :-)

Ewunia jest to jakieś rozwiązanie :laugh2::laugh2::laugh2:, a tak szczerze to możesz złożyć przecież podanie o 5/6 etatu i wtedy jesteś chroniona przez rok nie mogą Cię zwolnić ;-)

O ludzie to jak ja sobie poradzę jak K. cały dzień w pracy :szok::szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewunia no właśnie idź na wychowawczy. Ty przynajmniej będziesz miała płatny. Ja wczoraj złożyłam podanie o wychowawczy na 3 lata. Tak więc powrót do pracy 25 października 2012 roku :-) (ale niestety 3 lata bez kasy :wściekła/y:)
Andzia tak ci się spodobało macierzyństwo, że staracie się o następne bobo?

My 13 będziemy mieć pierwszą rocznicę ślubu kościelnego (póżno załatwialiśmy, a na ten terminjakośbyła wolna sala:-)). Cztery lata temu braliśmy cylilny, a znmy się dziesięć lat (minęło w czerwcu).

Dziewczyny mam problem, niedługo nasza 1-sza rocznica ślubu i nie mam pomysłu co mogłabym sprezentować mojemu. Jak się jego pytam to odpowiada mi, że już mu dałam śliczną córeczkę, więcej nic narazie nie potrzebuje (w przyszłości chce drugie dzieciątko:-) )
moze jakis wspolny wypad....
moze lepiej cos zorganizowac niz glowic sie nad prezentem :)
my w zeszlym roku na rocznice na krete pojechalismy i tam wlasnie powstalo nasze szczescie...
a w tym roku to 15 wrzesnia mamy 2 rocznice slubu i w ten sam dzien 9 rocznice bycia razem :)
Andzia-wow juz nastepne....podziwiam, ja chyba troche leniuszek jestem i musze sobie odpoczac a poza tym chce by moje malenstwo rozumialo co sie dzieje dookola jak nastepny dzidzius sie pojawi.
Ewcia- kurcze wspolczuje ci tego pecha z mieszkankiem...mimo to trzymam mocno kciukasy...

a tak z codziennosci...to dlugi weekend jakos nam minal ...w niedziele pojechalismy razem patrzec jak mezus pilke kopie a pozniej na peak district czyli do parku krajobrazowego...przepiekne miejsce....tylko szkoda ze pogoda do d*** . ciagle padalo...wiec tylko troche polazilismy m.in mezus wepchnal wozek na mega gore na ktorej byly ruiny zamku ...bo ja chcialam je ogladac hehe i spadalismy do domku.
a tak w ogole to kupilismy nosidelko,troche bylo placzu przy pierwszych probach noszenia ale juz jest super,mam nadzieje ze w koncu skonczy sie placz ktory towarzyszyl nam podczas zakupow... :)

cześć dziewczyny
widze,że niektore z was planują już kolejne dziecko.
Ja narazie o tym nie myśle... ja nawet sexu nie mogę teraz uprawiać, bo byłam u gina i okazało się,że mam jakieś zapalenie i jestem w trakcie leczenia tego paskudztwa.
Skarżyłam się na ból jak byłam na kontroli 6 tyg po porodzie to nawet porządnego badania mi nie zrobił tylko sprawdził czy macica się dobrze obkurczyła. I tak się męczyłam aż nie wytrzymałam i poszłam do innego gina. I dobrze!

reklama
Dorota, oczywiście że dobrze, zamiast być delikatny i rzetelny, to Cię tak potraktował... a kopnij go w d**** bardzo dobrze ;-);-);-)

no własnie mam newsa.... werble ;-)

dzwoniła do mnie kadrowa, że jutro kierowniczka personalna zaprasza mnie na pogadankę około 12... dowiem się cokolwiek w sprawie mojego losu... jakoś próbuję się nastawić i nastroić na jutro... ale nie umiem

Monia, jak mój A nie znajdzie roboty to mogę sobie z głowy wybić jakieś wolne. A mam cały etat, więc nie opłaci mi się zejście na niższy pułap :-( jeszcze jak jestem jedynym żywicielem rodziny

Do góry