reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ewcia- powodzonka!

Witam czerwcowe mamusie. Mi właśnie zbliża się wrzesniowy termin. Mam do was pytanie bo stanęłam dzisiaj przed dylemaem CZY KUPOWAĆ PODUSZKĘ DO KARMIENIA. Jeśli nie stanowiłoby to problemu prosze o opinie.
ja nie kupowalam mimo iz mialam cesarke i podobno latwiej byloby mi karmic z poducha, ale wyprobowalam u kumpeli i jakos mnie nie skusilo, mysle ze to zbedny wydatek.
U nas dzis dzionek jak kazdy inny, mezus poszedl do pracy ja siedze z niunka, dzis dala pospac do 5 rano...cycuch i spac i pozniej obudzila sie o 8 rano wiec calkiem niezle,mezus kochany wzial ja na dol a ja do 10 pokimalam, kurcze taki ze mnie spioch ze jak nie dosypiam to zla jak osa chodze.

Kurcze troche nudnawo, nie ma gdzie pojsc bo chodzenie wokolo dzielnicy tez i sie znudzilo, wszyscy w pracach ahhh chetnie by sie teraz w PL bylo ...rodzinke bym sobie ponawiedzala. A tak apropo to planujemy zakup mieszkanka w PL, kurcze ale wcale to latwe nie jest, chyba jak cos to w przyszlym roku a to juz pierwszy krok do powrotu na stare smieci.
ahh co Wam tu bede marudzic...
milego dzionka

reklama
Witajcie babolki, ja z dobrymi wieściami :-D

byłam u kadrowej. Zaprosiła mnie w ramach oficjalnych gratulacji z okazji urodzenia Ani :-) dostałam talony towarowe i list gratulacyjny z tej okazji. A potem siadłyśmy i rozmawiałyśmy na temat. Zapytałam ją wprost, czy czeka mnie zwolnienie i takie tam... Usłyszałam w odpowiedzi że wartościowych pracowników się nie zwalnia :-p:-p:-D:-D;-) i mogę spać spokojnie. Do 12.11 mam macierzyński, potem 45 dni zaległego urlopu i mogę spokojnie w połowie stycznia wrócić :-D:-D wiec nie było tak źle, ale mimo to najadłam się trochę strachu ;-)

Agata a kto tu płakał? no co Ty opowiadasz :-p

wiecie co, na Czerwcu 2008 dziewczyna pisze, że niedawno jej przyjaciółka wychodziła za mąż, a dziś zginęli w wypadku :no: aż się upłakałam buuuuu ale nieszczęscie :szok:

Ewunia super :-) cieszę się bardzo, że rozmowa się tak super potoczyła

Ja dziś wkurzona na maxa :wściekła/y::wściekła/y: zadzwoniłam 2 tygodnie temu do przychodni, że Pepuś ma mieć drugą dawkę szczepionki na rotawirusana na początku września - oczywiście Panie poinformowały mnie, że najbliższy termin koniec września. :wściekła/y::wściekła/y: Zrobiłam awanturę nic nie pomogło ponieważ stwierdziły, że upływa 6 tyg i można podać później. Zdenerwowawałam się i zadzwoniłam prywatnie do Lim-u, bez problemu umówiono mnie.
Pojechałam z małym i co się okazało??? :crazy: że ze szczepionką na rota trzeba się wyrobić do 26 tyg. życia dziecka, ale to jeszcze nic.
Pierwsze podstawowe szczepienia kupiłam małemu tą szczepionkę zintegrowaną 3 w 1 i co się okazało nikt mi nie powiedział, że też są 3 dawki tej szczepionki :wściekła/y::wściekła/y: A ona musi być podana dokładnie po 6 tyg. Efekt wydałam dziś 700 zł na szczepienie.
PIEPRZONA PAŃSTWOWA SŁUŻBA ZDROWIA

p.s. przepraszam za wyrażenie

Ostatnia edycja:
reklama
Oli, no nieźle Cię załatwili. Ja kupowałam dziewczynkom te 3 w 1. Pierwszą dostanie na 6 tyg, druga za 6 tyg a trzecia bodajże na pół roku... nie pamiętam dokładnie... a u nas w przychodni, jeśli chce się szczepić dziecko na rota, to trzeba to zrobić do 12 tyg życia.

Do góry