reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Lileczko No tak jakos ją zmogło, było fajnie, cieplutko, to się jej umiliło i przysnęła, ale trza było wyciągnąć z wanny, to sie obudziła, już trzeci raz jej się to zdarzyło w ciągu minionego tygodnia ;D
Wiki też ma przerwy w jedynkach górnych, a przynajmniej na razie, bo jeszcze całe nie wyszły, też mi sie wydaje, że większość dzieci tak ma :)

reklama
Minko - mo to niezla jest ta Wikunia Twoja ;D
Szkrabiku - bo pewnie nie przyzwyczajony, Mikiemu jak pierwszy raz zalozylam kapcie ( a ten nie nosi i ch ciagle) to siedzial jakby mial ciezarki do stopek przymocowane ;D Ale potem sobie swietnie zaczal radzic, juz sie chociaz nie slizga na panelach  jak wstaje.

Co do przerw - to nie wiedzialam ::) :)

No i dzieki wielkie w imieniu Mikulca i swoim za komplementa ;D

A teraz spadam, bo jakis fajny filmik sie zaczal na polsacie, znaczy mysle,ze bedzie fajny ;D Thriller ;D

Dobranoc

szkrabikowski pisze:
... A brzulek rośnie i ma się świetnie. Za to ja biegam w portkach sprzed ciąży i ciągle są na mnie dobre :o >:D

szkrabiku no to rewelacyjnie :D Ja byłam wczoraj na wizycie i okazało się że schudłam prawie 2 kg :D i waże o 1 kg mniej niż przed ciążą ;) Ale na szczęście jest wszystko oki :) A dzidzia i tak ma z czego sobie zabrać ;) bo do szczuplutkich teraz nie należe!

dobranoc wszystkim

A ja spadam spac bo zmeczona jestem strasznie po calym dni, a pobudka pewnie jak zwylke bedzie tuz po 5  ::)
Dobranoc.

Hej :)

Agast, Hania wzruszająca po prostu :):):) A co do mężowskich wyjazdów, to rozumiem doskonale. Ja też nienawidzę wręcz, jak mój gdzieś wyjeżdża... Przytulam.

Lileczko, foty niesamowite. Jaki to już wielki facet! I jaki pogodny :) Wiecie co, ja powoli (w końcu ???) zaczynam wierzyc, ze te nasze dzieci kiedyś do szkoły i na studia i z domu sobie pójdą... Ehhh...

Szkrabikowski, cieszę sie, że masz się dobrze :)

Minko, no to dość niesamowite - zasnięcie w wannie, rzecz jasna :) Ucałuj Wikusię!!! I gratuluję pierwszego wieczoru bez cyca :)

Mad, gratulacje!!!

Paula, znam to, oj tak, tak, Piotrus dzis ani na chwilę nie chciał sam zostać, od razu był albo jęk, albo ryk... ::)

A my już mamy piecyk zamiast termy i licznik prądu jakos tak dziwnie zwolnił... 8)

Piotruś dzięuje za gratki ;) W sumie, to ja też się zdziwiłam, bo jeszcze przedwczoraj tylko ściagał te kółeczka i nagle załapał. Wczoraj jeszcze miał czasem problemy z założeniem (co było widać), ale dzis juz myka jedno za drugim ;D
Ale za to dziś maruda okropna, no chwilami myślałam, że wyjdę z siebie i stane obok, chociaż go tak strasznie kocham ::) Jojczał i jojczał... Ale teraz padł i śpi i mam nadzieję że tak będzie do rana >:D Mąż też już w łóżku, więc idę do niego dołączyć, dobrej nocki :)

Witam :)
Wczoraj skończyłam, to dzis zaczynam ;)

Wszystkiego najlepszego Kubusiowi życzymy!!!

My juz na nogach od godziny, na nic się zdały prosby i tłumaczenia mamusi, że jeszcze 6 rano nie ma  8) Jasno jest - trzeba wstać  ::) Mąż tylko jeszcze dosypia a ja za to pewnie skorzystam z popołudniowej drzemki Piotrusia...

Miłego weekendowego dnia dla wszystkich!!!

Hej laseczki !

No to 100 - lat wszystkim wczorajszym i dziesiejszym solenizantom !!!! :laugh:

Agast - Haneczka rewelacja. Sprytna dziewczynka Ci rosnie, to dobrze bo czasy sa teraz wymagajace  ;)
Wiesz kupilam mojej mlodej HIPP 2 zwykly i HIPP 3 waniliowy i wszystko jest bleeee.... W zwiazku z czym    odpuszczam  mleko i przechodze tylko na kaszki. Te jak narazie wcina tfu, tfu...
No i zycze zeby Ci czas szybko minal bez meza, ja to co innego przyzwyczajona jestem i od poniedzialku znow sama na 2 tygodnie.

Megan - Piotrus slodziutki jak zwykle. I widze, ze ranny ptaszek z niego. Moja mloda wstaje rano kolo 8:00 a zasypia o 20:00 wiec spi 12 godzin ciagiem, za co jestem jej bardzo wdzieczna  ;) No coż w dzien spi 3 razy po 0,5 h i tylko na spacerkach. I to jest wlasnie cos za cos  ;)

Lileczko - Miki rosnie w zawrotnym tempie. Robi sie z niego maly facet. I musze Ci powiedziec, ze i ty w roli mamusi pezentujesz sie dumnie !  Aha i jezeli moge Cie prosic to podaj mi przepis na ten budyn i kluski lane z mleczka modyfikowanego. Musze teraz kombinowac z tym mlekiem, prosciej z butli ale nic nie poradze  ;D

Szkrabiku - Zabieram jutro mloda do CCC zobaczymy moze i nam uda sie cos upolowac  ;) I cieszwe sie, ze trafilas na lekarza z powolania. Nieczesto tak mozna trafic. Buziaki dla calej Twojej rodzinki, calkiem juz dużej zreszta  ;)

Mad - Powalilas mnie postem. Ty to jestes hehehe...

Jucia - Odpusc te wody i wcale o tym nie mysl. W ostatnim miesiacu ciazy ma prawo ich ubywac i jest to jak najbardziej normalne. Trzeba to tylko monitorowac. Najwazniejsze, ze Julek kopie i czuje sie swietnie. Dla porownania podam ci, ze ja juz na 2 m-ce przed porodem mialam AFI 4-6. Bylo to ponizej dolnej granicy. Chodzilam na KTG 2 razy w tygodniu az do konca ciazy. Malutka urodzila sie zdrowa i w terminie. Lekarz stwierdzil, ze te wody to chyba taka moja norma  ;)
Trzymam mocno kciuki za Was. To takie wzruszajace przytulic takie malenstwo zaraz po urodzeniu...ech ....

Minka - No to Wiki to maly spioszek  ;) W wannie to juz nie lada wyczyn :laugh:

A gdzie sie Mondzi podziewa HOP HOP !!!

Slonecznego weekendu Wam zycze ! U mnie tutaj troche zimno od rana, przymrozki czy co ?
Kwiaty do posadzenia caly czas w garazu bo boje sie, ze mi zmarzna na zewnatrz.... no gdzie jest ta ciepla wiosna co ???

Papa

Heja,

;D Dzieki dziewczyny ;D Mile to jak nie wiem, chyba trzeba wiecej zdjec wklejac ;D ;)

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia!!!!!!!!!!

A my dzis sie wybieramy na wycieczke, Miko maruda straszna - zeby ::) wiec bujniemy sie gdzies,bo u nas sloneczko i cieplutko :)

Martynko - zaraz Ci skopiuje te przepisy, to kiedys Paula podawala na forum :)

Aaa Paula podawala na budyn,a na lane kluski mam z poradnika.

Budyn
6 miarek mleka modyfikowanego
180 ml wody
8 g maki ziemniaczanej ( to bedzie z 2 male lyzeczki)
1/2 zoltka jaja ( ja robie bez jaja)
deserek lub soczek do smaku( ja robie tak,ze dodaje starte jablko albo biszkopt)

Mleko i make wymieszac z polowa wody. Do drugiej polowy dodac zoltko i ciagle mieszajac zagotowac( jak tak raz dodalam zoltko to mi sie scielo ::) ).Czyli jak bez tego zoltka to zagotowac ta reszte wody. Na koniec polaczyc z mlekiem i zagotowac.

Lane kluski
6 miarek mleka modyfikowanego
180 ml wody
10 g maki kukurydzianej
1/2 zoltka jaja ( ja robilam juz z calego jaja, tylko wtedy gescizna wiec dodawalam jedna lyzeczke wody wiecej - o tym ponizej ;) )

Zagotowac wode, przestudzic. W polowie wody rozprowadzic mleko. Zoltko polaczy z maka oraz 4 lyzeczkami wody i wymieszac na jednolita mase. Pozostala czesc wody ponownie zagotowac i na wrzaca wode wlewac mase cieniutkim strumieniem. Gotowac przez chwile. Polaczyc z wczesniej przygotowany mlekiem i wymieszac ( juz nie gotowac). Kluseczki powinny byc bardzo miekkie, wielkosci drobnej kaszy perlowej.

Ide,bo ryczolek mnie zaryczy zaraz ;)

reklama
Ile stopni u dziecka to juz temperatura????Jak sie mierzy w pupie to ile trzeba odjac?????????

Nigdy nie pamietam, a Mikulec chyba ma goraczke, bida mala, przez zeby,bo nic mu wiecej nie jest, oprocz tego,ze mega maruda :( Jesli ma stan podgoraczkowy czy goraczke od zebow moge z nim isc na spacer, pojechac na wycieczke do pobliskiego wawozu???? :mad:

Do góry