reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Ciesze sie ze filmik Wam sie podobał. ale tak jak pisałam to tylko namiastka tego co ona wyprawia! Szkoda ze nie udalo mi sie nagrac jak idzie z pokoju do pokoju, hihi ale ta mała złosnica nigdy nie chce nic na pokaz robic. Nawet "papa" nie zrobi jak chce sie przed jakąś sąsiadką pochwalić :-[ ;)

Czarnulko- zaraz postaram sie naprawic to niedopatrzenie 8)

A ja od dzisiaj sama az do poniedziałku :( Smutno mi strasznie. Nienawidze byc sama w domu. To znaczy jest Hania ale wiecie o co mi chodzi. Nie lubie jak meza nie ma :( No i jeszcze Hanka w kolko chodzi i gada tata, tata ::)

Shirleyko- ja sie wcale nie gniewam ;) Mam nadzieje ze jutro uda nam sie spotkac ;D

Juciu, cieszę się, że już lepiej :D

Shirleyko, proszę uprzejmie :) Otóż kiedy podzieliłam się z panem doktorem informacją o tym, że Tymek miał AZS to się pan doktor zdziwił. Powiedział, że AZS stwierdza dermatolog, a nie pediatra, że to tak szybko nie znika, no i że wcale nie musiało być spowodowane alergią na białko mleka krowiego. Zdziwił się też, że jak na małego alergika to Tymek ma zadziwiająco piękną skórę.

Ale w sumie potraktował Go jako alergika i zalecenia dał następujące: Bebilon Pepti dawać 4 razy dziennie po 180 ml i nawet, jeśli będą protesty - przetrzymać Małego w pozycji siedzącej ile się da (bo jeśli od razu zacznie ganiać to się nie uleży i większa szansa na ulewanie). Ponadto mleko należy zagęszczać Nutritonem oraz kaszą kukurydzianą (nie mylić z kleikiem, to ma być prawdziwa, dorosła kasza). Do tej kaszy to normalną ilość Bebilonu rozdrobnić w mniejszej niż podają na opakowaniu ilości wody, a następnie zmieszać to z ugotowaną kaszą i podać tak na gęsto, łyżeczką. W tej specjalnej diecie jest razem 6 posiłków, z czego 4 to mleko właśnie, a 2 to owoce oraz zupka.

Mamy też zrobić badanie kału i za jakiś czas zgłosić się, żeby zdać relację z efektów. Jeśli to nie pomoże, to będzie znowu usg brzuszka i zmiana mleka na sojowe. A jeśli to też nie pomoże, to pan doktor zaprasza nas do szpitala na badania. No i się poczułam bosko, bo nasza pani pediatra nie bardzo ma pomysł na Tymkowe ulewanie, a ten pediatra ma konkretny plan i to mi się podoba :) Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało ;)

Easy, zainspirowałaś mnie butami z CCC i kupiłam dzisiaj Tymkowi całkiem podobne i też za 39,99 ;D Postaram się za chwilę wrzucić fotkę :)

Agast, dzięki za filmik. Hania zasuwa bosko ;D

Mad, strasznie się cieszę, że na taki spacer poleciałaś!!! Z tej okazji posyłam Ci wirtualne uściski, jeśli nie masz nic przeciwko temu ;D

A ja wlasnie jem loda ;D Zaraz nastawie frytki i bede pila karmi. Arek w pracy to sobie zrobie kinowy wieczor( tyle, ze nie bardzo jest co ogladac ::)). Posiedzialabym z Wami, ale widze, ze Was nie widze ::) ;D

Hehe juz Was widze ;D

dscn24441gz.jpg

A mi się filmik odbiera... Chyba się nie doczekam ;)

Mad, no nareszcie :) To rozumiem, że teraz zaliczacie wszystkie nasze spacerki? ;)

Szkrabiku, fajne butki.

Spadam, bo mąż marudzi - kurczę, czy ja się cieszyłam, że on ma urlop???? :p

reklama
Do góry