reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Lileczko No tak jakos ją zmogło, było fajnie, cieplutko, to się jej umiliło i przysnęła, ale trza było wyciągnąć z wanny, to sie obudziła, już trzeci raz jej się to zdarzyło w ciągu minionego tygodnia ;D
Wiki też ma przerwy w jedynkach górnych, a przynajmniej na razie, bo jeszcze całe nie wyszły, też mi sie wydaje, że większość dzieci tak ma :)

reklama
Minko - mo to niezla jest ta Wikunia Twoja ;D
Szkrabiku - bo pewnie nie przyzwyczajony, Mikiemu jak pierwszy raz zalozylam kapcie ( a ten nie nosi i ch ciagle) to siedzial jakby mial ciezarki do stopek przymocowane ;D Ale potem sobie swietnie zaczal radzic, juz sie chociaz nie slizga na panelach  jak wstaje.

Co do przerw - to nie wiedzialam ::) :)

No i dzieki wielkie w imieniu Mikulca i swoim za komplementa ;D

A teraz spadam, bo jakis fajny filmik sie zaczal na polsacie, znaczy mysle,ze bedzie fajny ;D Thriller ;D

Dobranoc

szkrabikowski pisze:
... A brzulek rośnie i ma się świetnie. Za to ja biegam w portkach sprzed ciąży i ciągle są na mnie dobre :o >:D

szkrabiku no to rewelacyjnie :D Ja byłam wczoraj na wizycie i okazało się że schudłam prawie 2 kg :D i waże o 1 kg mniej niż przed ciążą ;) Ale na szczęście jest wszystko oki :) A dzidzia i tak ma z czego sobie zabrać ;) bo do szczuplutkich teraz nie należe!

dobranoc wszystkim

A ja spadam spac bo zmeczona jestem strasznie po calym dni, a pobudka pewnie jak zwylke bedzie tuz po 5  ::)
Dobranoc.

Hej :)

Agast, Hania wzruszająca po prostu :):):) A co do mężowskich wyjazdów, to rozumiem doskonale. Ja też nienawidzę wręcz, jak mój gdzieś wyjeżdża... Przytulam.

Lileczko, foty niesamowite. Jaki to już wielki facet! I jaki pogodny :) Wiecie co, ja powoli (w końcu ???) zaczynam wierzyc, ze te nasze dzieci kiedyś do szkoły i na studia i z domu sobie pójdą... Ehhh...

Szkrabikowski, cieszę sie, że masz się dobrze :)

Minko, no to dość niesamowite - zasnięcie w wannie, rzecz jasna :) Ucałuj Wikusię!!! I gratuluję pierwszego wieczoru bez cyca :)

Mad, gratulacje!!!

Paula, znam to, oj tak, tak, Piotrus dzis ani na chwilę nie chciał sam zostać, od razu był albo jęk, albo ryk... ::)

A my już mamy piecyk zamiast termy i licznik prądu jakos tak dziwnie zwolnił... 8)

Piotruś dzięuje za gratki ;) W sumie, to ja też się zdziwiłam, bo jeszcze przedwczoraj tylko ściagał te kółeczka i nagle załapał. Wczoraj jeszcze miał czasem problemy z założeniem (co było widać), ale dzis juz myka jedno za drugim ;D
Ale za to dziś maruda okropna, no chwilami myślałam, że wyjdę z siebie i stane obok, chociaż go tak strasznie kocham ::) Jojczał i jojczał... Ale teraz padł i śpi i mam nadzieję że tak będzie do rana >:D Mąż też już w łóżku, więc idę do niego dołączyć, dobrej nocki :)

Witam :)
Wczoraj skończyłam, to dzis zaczynam ;)

Wszystkiego najlepszego Kubusiowi życzymy!!!

My juz na nogach od godziny, na nic się zdały prosby i tłumaczenia mamusi, że jeszcze 6 rano nie ma  8) Jasno jest - trzeba wstać  ::) Mąż tylko jeszcze dosypia a ja za to pewnie skorzystam z popołudniowej drzemki Piotrusia...

Miłego weekendowego dnia dla wszystkich!!!

Hej laseczki !

No to 100 - lat wszystkim wczorajszym i dziesiejszym solenizantom !!!! :laugh:

Agast - Haneczka rewelacja. Sprytna dziewczynka Ci rosnie, to dobrze bo czasy sa teraz wymagajace  ;)
Wiesz kupilam mojej mlodej HIPP 2 zwykly i HIPP 3 waniliowy i wszystko jest bleeee.... W zwiazku z czym    odpuszczam  mleko i przechodze tylko na kaszki. Te jak narazie wcina tfu, tfu...
No i zycze zeby Ci czas szybko minal bez meza, ja to co innego przyzwyczajona jestem i od poniedzialku znow sama na 2 tygodnie.

Megan - Piotrus slodziutki jak zwykle. I widze, ze ranny ptaszek z niego. Moja mloda wstaje rano kolo 8:00 a zasypia o 20:00 wiec spi 12 godzin ciagiem, za co jestem jej bardzo wdzieczna  ;) No coż w dzien spi 3 razy po 0,5 h i tylko na spacerkach. I to jest wlasnie cos za cos  ;)

Lileczko - Miki rosnie w zawrotnym tempie. Robi sie z niego maly facet. I musze Ci powiedziec, ze i ty w roli mamusi pezentujesz sie dumnie !  Aha i jezeli moge Cie prosic to podaj mi przepis na ten budyn i kluski lane z mleczka modyfikowanego. Musze teraz kombinowac z tym mlekiem, prosciej z butli ale nic nie poradze  ;D

Szkrabiku - Zabieram jutro mloda do CCC zobaczymy moze i nam uda sie cos upolowac  ;) I cieszwe sie, ze trafilas na lekarza z powolania. Nieczesto tak mozna trafic. Buziaki dla calej Twojej rodzinki, calkiem juz dużej zreszta  ;)

Mad - Powalilas mnie postem. Ty to jestes hehehe...

Jucia - Odpusc te wody i wcale o tym nie mysl. W ostatnim miesiacu ciazy ma prawo ich ubywac i jest to jak najbardziej normalne. Trzeba to tylko monitorowac. Najwazniejsze, ze Julek kopie i czuje sie swietnie. Dla porownania podam ci, ze ja juz na 2 m-ce przed porodem mialam AFI 4-6. Bylo to ponizej dolnej granicy. Chodzilam na KTG 2 razy w tygodniu az do konca ciazy. Malutka urodzila sie zdrowa i w terminie. Lekarz stwierdzil, ze te wody to chyba taka moja norma  ;)
Trzymam mocno kciuki za Was. To takie wzruszajace przytulic takie malenstwo zaraz po urodzeniu...ech ....

Minka - No to Wiki to maly spioszek  ;) W wannie to juz nie lada wyczyn :laugh:

A gdzie sie Mondzi podziewa HOP HOP !!!

Slonecznego weekendu Wam zycze ! U mnie tutaj troche zimno od rana, przymrozki czy co ?
Kwiaty do posadzenia caly czas w garazu bo boje sie, ze mi zmarzna na zewnatrz.... no gdzie jest ta ciepla wiosna co ???

Papa

Heja,

;D Dzieki dziewczyny ;D Mile to jak nie wiem, chyba trzeba wiecej zdjec wklejac ;D ;)

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia!!!!!!!!!!

A my dzis sie wybieramy na wycieczke, Miko maruda straszna - zeby ::) wiec bujniemy sie gdzies,bo u nas sloneczko i cieplutko :)

Martynko - zaraz Ci skopiuje te przepisy, to kiedys Paula podawala na forum :)

Aaa Paula podawala na budyn,a na lane kluski mam z poradnika.

Budyn
6 miarek mleka modyfikowanego
180 ml wody
8 g maki ziemniaczanej ( to bedzie z 2 male lyzeczki)
1/2 zoltka jaja ( ja robie bez jaja)
deserek lub soczek do smaku( ja robie tak,ze dodaje starte jablko albo biszkopt)

Mleko i make wymieszac z polowa wody. Do drugiej polowy dodac zoltko i ciagle mieszajac zagotowac( jak tak raz dodalam zoltko to mi sie scielo ::) ).Czyli jak bez tego zoltka to zagotowac ta reszte wody. Na koniec polaczyc z mlekiem i zagotowac.

Lane kluski
6 miarek mleka modyfikowanego
180 ml wody
10 g maki kukurydzianej
1/2 zoltka jaja ( ja robilam juz z calego jaja, tylko wtedy gescizna wiec dodawalam jedna lyzeczke wody wiecej - o tym ponizej ;) )

Zagotowac wode, przestudzic. W polowie wody rozprowadzic mleko. Zoltko polaczy z maka oraz 4 lyzeczkami wody i wymieszac na jednolita mase. Pozostala czesc wody ponownie zagotowac i na wrzaca wode wlewac mase cieniutkim strumieniem. Gotowac przez chwile. Polaczyc z wczesniej przygotowany mlekiem i wymieszac ( juz nie gotowac). Kluseczki powinny byc bardzo miekkie, wielkosci drobnej kaszy perlowej.

Ide,bo ryczolek mnie zaryczy zaraz ;)

reklama
Ile stopni u dziecka to juz temperatura????Jak sie mierzy w pupie to ile trzeba odjac?????????

Nigdy nie pamietam, a Mikulec chyba ma goraczke, bida mala, przez zeby,bo nic mu wiecej nie jest, oprocz tego,ze mega maruda :( Jesli ma stan podgoraczkowy czy goraczke od zebow moge z nim isc na spacer, pojechac na wycieczke do pobliskiego wawozu???? :mad:

Do góry