reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Jeszcze o zabawkach, super są te ksiązeczki http://ksiegarnia.bellona.pl/index.php?c=cat&cid=126
teraz w promocji, taniej niż na allegro. Bartek ma taką jedną z materiału o misiu i bardzo lubi jak razem ją ogladamy i ja mu opowiadam o niej, jak zostaje z nią sam na sam to ją ślini i sysa.
Evik, Aletko cieszę sie z sukcesów Waszych dziewczyn, to znak że i na nas przyjdzie pora...

reklama
Magdulku gratuluję drugiego ząbka!

Evik brawa dla Hani za samodzielne siadanie!

Rita zdjątka z basenu bardzo fajne!

Aletko brawa dla Kornelki za "papa".

Annka bardzo fajne książeczki i chyba to one są jeszcze jutro na promocji w Tesco po 16 złotych czy nie?

Mondzi dziękuję za linki.

Mad grająca Olka urocza.

A ja dzisiaj bawiłam się z Szymkiem w pełzanie do zabawek to znaczy zabierałam mu zabawki na odległość, a on do nich dopełzywał i łapał w rączki. Nadal potrafi pełzać tylko w kółko, do przodu jakoś nie może wystartować, ale w końcu i na niego przyjdzie pora.

Laseczki pomocy !

Zwracam sie z prosba do mam karmiacych butelka. Ja za tydzien wyjezdzam a nadal miotam sie z cycem w nocy.
W dzien nie karmie juz wcale ale noca nie wiem co robic, normalnie zacmienie jakies. Mloda budzi sie srednio co 2 godzinki i podanie smoczka nie dziala. Tylko cyc zamyka problem.
I tu pojawia sie moje pytanie : Czy ja mógłbym Pani posmarowac ten chleb.... ;) ;D
A teraz serio. Macie jakis pomysł ? Przeciez nie bede robiła jej butli z mlekiem co 2 godziny bo z cycka tez nie wypija jakiejs wielkiej ilosci.
Myslałam, ze podawanie butli przez snem opóżni troche pierwsze nocne cyckowanie...niestety nic bardziej mylnego.

Boje sie troche bo niewiele czasu mi zostało a nie chce wyjechac zostawiając taki stan rzeczy, nerwy mnie zjedza i tyle.

Łykne kazda sugestie , pomysł.... :)

Gorace zyczenia dla wszystkich solenizantów, ząbkowiczów i postępowiczów.

A i może jakis bobasek nam sie szykuje  ;).... postaram sie jutro z pracy zerknąc co tam u Agast.

Pozdrawiam serdecznie.
Assia

---------------------------
Bartosz  09.11.2004
Martyna 09.06.2005
-----------------------------  

nie dałam rady wszystkiego nadrobić.
Było o bucikach - z tego co czytałam to najlepiej gdy dzieci stają na bosaka lub w skarpetach. Buciki - z wysokim zapiętkiem i dobrze trzymajace stopę nalezy zkaładac dopiera gdy dziecko juz dobrze chodzi.
Cebion - dajemy codziennie (ale ten zwykły nie multi). Ilośc kropel różna. Nam pediatra zalecił w okresie grypowym 2 x 5 a ja daję 1 raz ok 5 kropel lub więcej jak mi się uda.
sadzanie - my Wojtka sadzamy ale staramy sie go nie nadwyrężać. Siedzi coraz dłużej i stabilniej, podobnie jak opisała to Beatka.
Właśnie Beatko mam pytanie, z kim macie zajęcia na basenie i o której ( z tego co pamiętam to w środy). Pytałam dziś naszego instruktora kiedy bedą u nas te "torpedy podwodne" bo koleżanka już miała. A on mi na to, ze jeszcze nie bo to nie ta grupa wiekowa. No i mnie zatkałao. U nas są dzeci w wieku od 6 do 9 m-cy. A u Was?
No i się jeszcze pochwalę, że kupilismy fotelik. Wojetk jest nim zachwycony bo dużo więcej widzi. Kupiliśmy taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84881497, tyle, ze nie na allegro a w sklepie w tej samej cenie i też dostalismy gratisik (taki zestaw piszcząca kierownica, grający telefon i grzechotka). POlecam jednak wizytę w sklepie bo można dziecko posadzić i sprawdzić czy jest OK. Też się zastanawiałam czy z tym fotelikiem to już własnie przez basen. Ale ja zawsze chodzę z obstawą bo albo z Filipem albo z nianią i ma kto Wojtka w razie czego potrzymać.A targanie Wojtka w foteliku jest juz ponad moje siły.
Jeszcze w sprawie dziadków jak pisałam wcześniej zarówno moi rodzice jak i teściowe są w Wojtku zakochani, zwłaszcza moja mama. Kupują mu na prawdę sporo lub daja kasę na tzw wydatki celowe. Teściowe np. sponsorują basen. Nigdy ich o to nie prosiliśmy, wręcz przeciwnie cały czas im wbijamy do głowy, ze jestesmy dorośli i niezależni finansowo ale oni i  tak swoje wiedzą. Ale oczywiście nie tylko o kasę chodzi. I jedni i drudzy, chętnie z Wojtekiem zostają. Jak jedziemy do rodziców to na cały weekend więc moja mama ustaliła nawet grafik ile razy mamay u nich spać bo ostatnio opuściliśmy kolejkę.  ;D. NO a poza tym sie nie wtrącają więc na prawdę narzekać nie mogę. Wszystkim życzę takich rodziców i takich teściów.
było jeszcze o zabawkach, zwłaszcza tych zakazanych. U nas hitem jest komórka

POza tym Wojtek do sprzętów domowych nie ma dostępu (na razie) więc się bawi soimi zbawkami + husteczki, serwetki, i wszelkiej maści opakowania

Rita bardzo fajny fotelik, ale cena mnie rozbraja.
Wojtuś ma faktycznie super dziadków.

Martynko-Assiu ja myślę, że Martynka głodna nie jest tylko chce się do Ciebie poprzytulać, stąd tak częste pobudki. Ja spróbowałabym w nocy podawać butlę zamiast piersi.
Wtedy mała będzie wiedzieć, że jak się obudzi to nie dostanie cyca tylko butlę i ilość pobudek powinna się zmniejszyć. A mąż jest w stanie wstawać do córy i podawać butlę czy akurat w rozjazdach? Chodzi mi o to, że od Ciebie może nie chcieć butli tylko stanowczo domagać się cyca, więc dobrze by flachę podał ktoś inny.
Trzymam za Was kciuki!

Annka z tych książeczek Hania ma biedronke. Zabawa nią polega na wkładaniu odnóży (kuleczek na sznurku) do buźki. Czasami zastanawiam się czy czasem takiej kulki nie odgryzie?!
Zapomniałam jeszcze wspomnieć o jednej zabawie, która potrafi Hanię odciągnąć od drzwi łaxienki, ulubionego kontaktu, sprzętu grającego mojego męża, komórki i pilota. Ta zabawa polega na tym że w różnych miejscach pokoju układam na podłodze wieżę z 2-5 klocków a Hania czołga się do niej i z radością ją burzy, a wówczas ja mówię z zaskoczeniem bach a ona w głos rechocze  :laugh:.
Hania cosik marudna dziś była i płaczliwa i wciąż masowała sobie dziąsła, czyżby szedł kolejny ząb???

Gratulacje: dla Kornelki (pa pa), Magdusi (ząbek) i Wojtusia Rity (narzeczona ;) ).

Agast, idź no wreszcie po ten test, ja Cię proszę! :)

Idę, bo potwór próbuje zjeść klawiaturę.

paula tak te książeczki sa w promocji w tesco.
evik zabawa z klockami u nas ma identyczny przebieg!!!! Ksiazeczka biedronka odpada, masz racje może połknąć te kuleczki, pozostaje żółw i króliczek, one nie mają takich elementów...A na czym polega to że ona sie rusza? w opisie jest '' Wbudowany w książeczkę mechanizm powoduje, że zwierzątko się porusza.''

Magdulku - gratuluje halo, papa no i zabalka!!
Mondzi - podajemy witamine D - 2 kropelki, jak ma katarek to wit. C - 5 kropel,a tak to tylko D, bo pediatra powiedziala,ze inne witaminki ma w jedzonku. Jesli chodzi o choroby to Miki miewa tylko katarek,ale bral antybiotyk na samym poczatku na bakterie w moczu( wysoki poziom bilirubiny),ale watpie w to czy bakterie byly,bo po dziecku widac nie bylo,a zrobione badanie gdzie indziej wyszlo oki,nawet nie chce myslec,zeby sie nie wkurzac ::)
Shirleyko - wow!!Kurka musze sac Mikiemu jakiegos cytrusa,ale najpierw sama musze zaczac je jesc ::)
Martynko - trzymam za Was kciuki, nie pomoge,bo nie karmie butla ::)
Aletko - gratuluje papa!!
Rito - zdjecia z basenu bomba!!I slicznie widac doleczki w policzku na zdjeciu w podpisie,super!!Gratuluje kolezance cory!!
Agast - wspolczuje bolu i obiecaj,ze jutro zrobisz ten test!!
Evik - gratuluje siadu Hani, zdjecie sliczne!!

Mozecie mi przypomniec tekst wiersza jakos to tak bylo:
Zanim sie urodziles pokochalam Cie czy jakos tak,
Zanim cos tam
I tak 4 linijki.

Kurka mialam zapisane,ale nie wiem gdzie ::) A przepisuje w koncu list do Mikiego na czysto i chcialabym to tam zamiescic.

Mikolaj dzisiaj zaczal wrzucac klocki do zyrafy fisher price ;D!!! ;D Ale fajnie to wyglada, wrzuca i juz czeka na brawo!! W koncu pojal co sie z ta zyrafa robi!!Nagralismy filmik, wczoraj nagralam jak gada,kurka moglabym powysylac,ale to jak bede miala chwile i jak bedzie mozna.

A zabawki to tak jak u Was,wszystko co zabawka nie jest:)

Ide ogladac filmik od Mad :)

reklama
Annka biedronka ma na "pupie" sznureczek który się pociąga i na płaskim gładkim podłożu (raczej dywan odpada) ona się przesuwa do przodu. W Hani nie wzbudziło to zachwytu ;). Ale gdy trzymałam w powietrzu za ten sznurek i biedronka przesuwała się do góry przed oczami mojej córci, radocha była wielka.

Do góry