reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mad Wiki śpi w nocy 10-11 h, a wdzień od 1,5-3h, więc rozrzut spory ;)
Mondzi Ja wtrakcie choroby Wiki, a była chora raz, ale nie brała antybiotyku, dawałam 5 krpli CebionuMulti i w trakcie brania żelaza tez dawałam Cebion Multi, a tak to daje Multitabs po 20 kropli dziennie plus 2 krople Vigantolu.

reklama
mad bartek tez spi łącznie jakieś 14 godzin, 12 w nocy z 3 przerwami na karmienie, w dzień 2 godzinki, albo1.
Takie zabawki niezabawki daje zawsze małemu jak go przewijam bo pieron przewraca sie na brzuch i nie moge mu założyć pieluszki. Najbardziej przyciąga wtedy jego uwage zegarek taty, polecam, lubi też ssac tubke od kremu.
Z tej promocji tesco przyda mi sie jakieś cos na zabawki, albo ta skrzynia, albo ten kosz na śmieci z główką zwierzaka. Póki co słuzy do tego mój kosz na grzyby, ale młody próbuje odrywać z niego wikline...

Mondzi może źle sie wyraziłam nie Cebionu Multi, ktorego daje normalnie 3-5 kropli codziennie, tylko jak Gosia była zakatarzona dawałam jej Cebion zwykły-czyli witamine C, 20 kropli z zalecenia lekarza dziennie przez trzy dni i wapno-Calcium w płynie po malej łyżeczce 2 x dzinnie tez przez 3 dni.

Co do spania to Goia spi od 20-7 rano z 5-8 przerwami na cyca, a w ciagu dnia ma 2-3 drzemki od 30 min-1,5 h i to zalezy gdzie spi, w wózku na dworze potrafi spac 2,5 h czasami, ale normalnie na spacerze sypia około 1,5 h.

A ulubione zabawki to oczywiście wszystko co da się polizać i włożyć do buzi, czyli klucze, łyzki, piloty i telefony, a z dziecinnych zabawek to bardzo lubi taka plastikowa miekką książeczke piszczącą z Canpola, która zmienia kolor jak sie ja włoży do wody i dostała od dziadków wesołego żółwia z kulkami w środku, który gra jak sie go pociaga za głowe więc ona te kulki namietnie wyciaga i ciagnie go za ten zielony łeb, i wszystkie grzechotki którymi mozna rzucac o ziemie i które robia duzo hałasu, a najlepsza zabawa to jest picie wody z wanienki z mydłem wysysając ja z gabki w trakcie kąpieli ;)

aletko tak chodziło mi o zdjęcie w ava, ależ to nie balonik, to balooooooooon jak sie patrzy, ja też mam kilka balonów ale daje mu tylko jak ma w buzi smoka, bo inaczej gryzie je i boje sie ze mu pękną w twarz....

Witam, zanim was poczytam pochwalę się jak było dziś na basenie. i mam dziś bardzo dobry chumor bo na basen przyjechali dziadkowie zobaczyć jak Wojtek pływa, a moja przyjaciółka urodziła dziś córeczkę waga: 4020, wzrost ;) 56 cm. I mała Anna maria jest już dla Wojtka "zaklepana" ;)

Wszystkiego dobrego dla Hani, dużo zdrówka, bezbolesnego ząbkowania, uśmiechu i zadowolenia z rodziców  ;)

cebion multi mamy przykazane dawać codziennie 4-5 kropelek
cebion czyli wit. C - podaje Hani jak tylko sama czuję że łapie mnie przeziębienie - rezultat ja 2 razy przeziębiona a Hania wcale.
zabawki najlepsze jest wszystko to czym bawią się dorośli  :laugh: no i nadal grzechotki, ale zabawa nimi jest świadoma. Zabawa lalką szmacianką polega na trzymaniu lali za nogę i waleniu nią o podłogę. I jeszcze puste butelki po napojach o poj. 1,5 l.

Teraz będę się chwalić. Wczoraj Hania usiadła po raz pierwszy podpierając się o fotelik, myślałam że to przypadek, ale dziś już z 5 razy sama usiadła. Możecie sobie wyobrazić jej zaskoczenie, moje dziecko nigdy wcześniej nie siedziało (nie sadzaliśmy, chyba że sobie na kolanach) :laugh:
Na potwierdzenie fotka
ni6d8oncbowh9nrv.jpg

reklama
wrrrrrrrrrr wcięło mi posta :mad: więc od nowa...

Haniu wszystkiego naj naj!!! :)

Magdusia najchętniej bawi się pilotem do TV, telefonem (nauczyła się mówić halo) , paczką chusteczek higienicznych, opakowaniem płatków kosmetycznych, podkładkami korkowymi pod talerze.

Z zabawek wesołym żółwiem - super obraca sobie kulkami jak prawdziwa żonglerka!!!

Evik brawa dla Hani!!!

Rito wyglądacie po prostu prześłicznie!!!!

Aletko gratulacje dla Kornelki z okazji pa pa :) Moje dziecię tez dzisiaj rano zaskoczyło o co chodzi z papa :)

Dzisiaj Magdalence wyszedł drugi ząbek - górna lewa jedynka!!!

Do góry