Hej kobitki
A ja tak dziś z doskoku wieczorkiem,przeleciałam kilka ostatnich stron,i grzechem byłoby nic nie odpisać
Przede wszystkim składamy życzonka:
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE,NAJSMAKOWITSZE,NAJZABAWNIEJSZE,NAJRADOŚNIEJSZE,DLA 8 MIESIĘCZNEJ JUŻ HANUSI AGAST OD MIKOŁAJKA I CIOTKI TIILI
zabawki nasz Miki jest typem dziecka które baardzo szybko się nudzi,i stale trzeba podmieniać mu zabawki. Oczywiście najlepsze są te zakazane typu pilot,komórka,klucze itp.Nie będę się powtarzać,bo widzę że większość naszych dzieciaczków ma bardzo podobne zainteresowania :laugh: Z tym że jemu najlepiej pasują ostatnio różnego rodzaju zabawki grająco-piszczące. Ma kilka takich "wynalazków" i jak się dorwie to non stop puszcza te melodyjki,aż mi uszy puchną
Mondzi ja podaję Mikołajowi od pierwszej wizyty u pediatry, i witamine D3 i Cebionmulti,tylko ilośc nam się zmieniała.Teraz wkrapiam po 1x D3 i 2x cebionu.
Rita ale laseczka z ciebie,że hoho ;D I super,że u was takie klimaty rodzinne,i nie musisz narzekać na teściówke
A Wojtuś pięknie prezentuję się jako mały pływak
Shirleyko a nie boisz się podawać się Smokowi cytrusów,skoro on ma te skłonności do alergii? Ja tam nie ryzykuję i poczekam aż Miki będzie starszy i ryzyko mniejsze :
Ja akurat źle toleruję wszelkiego rodzaju surowe owoce a cytrusy w szczególności,więc boję się żeby nie miał tego po mnie...
MartynkoJa jestem od początku mamą butelkową,ale mój synek nigdy nie robił mi większych problemów ze spaniem.Tylko teraz, im starszy to częsciej się budzi :
...Jak miał 3 miesiące spał nieprzerwanie od 19.30 do 6 rano,a teraz budzi sie raz czasem dwa razy na jedzonko :
Ale ja tam wstaje i robie tą butlę.Wypija około 130-160ml. I ja też próbowałam zapchać go na noc większą ilością mleka,potem kaszki,ale to nie pomogło.Jak ma się obudzić to nic nie pomoże 8) Może spróbuj jednak robić jej to mleczko,nie wierzę żeby po modyfikowanym budziła się co 2 godziny :
:
Może przez dzień lub dwa tak będzie,ale potem powinna przystopować. I najdać się bardziej...Ja bym spróbowała.Życzę Ci cierpliwości i wytrwałości,zobaczysz będzie dobrze
Aletko pomysł z balonikami i piłkami fajowy,mój Miki bawi się często u mojej mamy taką dużą dmuchaną piłką plażową i ma z tego wielką frajde.Lubi jak mu się rzuca i turla koło niego,ale leniuch z niego nieziemski.Bo nie wykazuje żadnej chęci żeby samemu popełznąć po piłkę(wiem że dałby rade gdyby tylko chciał 8)),woli popiszczeć,pokrzyczeć aż mu babcia poda do rączki.Skubaniec mały
Gratulujemy PAPA,ja próbuję go nauczyć,ale efektów nima
Agast łączę się w bólu,mój Mikołaj wczoraj dał taki popis marudzenia że szok.Przedwczorajsza nocka też do bani.A wczoraj zaaplikowałam mu Viburcol na noc,bo dość miałam lulania
Stawiam oczywiście na ząbki,bo ewidentnie je widać przez dziąsła,tyle że wyleźć nie chcą
Bida mała się męczy,nawet moje palce wkładał sobie do buźki i pogryzał..Więc zrobiłam mu masażyk dziąsełek i przez jakiś czas był spokojniejszy. Szkoda mi tych naszych dzieciaczków,tyle cierpień.A piszą że im dziecko strasze tym mniej boli.. :
Evik no to pieknie się dziś Hania spisała.Sama usiadła,brawo! Nasz Miki siedzi bardzo ładnie,ale sam ma jeszcze problemy żeby usiąść.Musi się czegoś porządnie złapać,inaczej niedaje rady
Ale i tak widzę,że te nasze maluchy to robią tak szybko te postępy,praktycznie z dnia na dzień.Nadziwić się nie raz nie mogę patrząc, co ten mój urwis wyczynia
Frotko i jak tam kotek się znalazł,czy dalej szwenda się po dworze?
I czy ty aby nie masz na imię Agatka??Bo coś mi przemknęły życzenia imieninowe,w tym samym dniu co ja mam ;D
Magdulku gratki z okazji drugiego zębolka Magdusiowego
A tak na do widzenia wrzucę wam tylko zdjęcie mojego najkochańszego Tomcio Paluszka ;D Niemam pojęcia jak on przez noc wydziubał tą dziurkę,hihi :laugh:
Uff,na razie musze kończyć.I tak cieszę się zę zdązyłam chociaż tyle popisać,a tera lete do garów
Mam sterte do pozmywania,i jeszcze kolacyjke małżowi do zrobienia :
To dobranoc,foremecki