reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Bardzo fajne te książeczki! jutro wysyłam po nie męża :)

Lileczko gratuluje Mikiemu! Magdusia jeszcze nie załapała,że wrzucamy klocki. Bawi się samymi klockami, żyrafa jej nie interesuje ::) to znaczy smaczna jest owszem ;D

Agast zrób ten test :) ciekawość mnie zżera :D

reklama
Assiu Ja karmię tylko piersią, ale u nas sprawdził sie taki sposób: Mała budziła się często w nocy, jak dla mnie za często, bo po kilka razy, więc mąż zaproponował mi, że tylko on będzie do niej wstawał przez jakis czas i dawał jejsmoczka, albo ja przytuli-ponosi, zeby zasnęła, i powiem ci, że to działa ;D bo Wiki zdecydowanie nie potrzebowała jeść za każdym razem jak sie budziła, chyba budziła się z przyzwyczajenia. Teraz budzi sie przewaznie raz, czasem 2 razy, ale jeść dostaje tylko raz, przymierzam sie do zlikwidowania też tego jednego karmienia.

Dodam, że mała nie toleruje butli, więc miałam utrudnione zadanie i nadal mam, bo czasem pewnie budzi sie w celu popicia, a jak ja poić łyżeczka w nocy? ;) Dlatego zanim przejdę do zlikwidowania karmienia nocnego, to musi nauczyc sie dobrze pic z niekapka albo z kubeczka.

Wojtuś z mamusia cudny na basenie! :)

Mad - nie wiem co wysylalas,ale ja dostalam swietne zdjecie!!!A sprzet niezly!! ;D Juz nic wiecej nie powiem ;D
Magdulku - dzieki, tak sie ciesze,ze to zalapal ;D

Aaaaa,
Czyj jest ten e-mail??? Bo ja nadal z tego adresu dostaje e-maile dotyczace naszego forum( z tytulow wnioskuje,bo nie zagladam,boje sie,ze to moze byc wirus lub jakis robal ::)

gadu-gadu-1981@o2.pl ????Czy to e-mail ktorejs z Was???

Witam,
wygląda, że jakis wirus sie rozsiał. Czy moge prosic o podanie tytułu maili.
aniaslu

Tytuly:
Glowa do gory,
Zdjecia,
Ojoj,
Od Szani,
Kawal na czasie bbrrryyyyyy,

To ostatnie, wczesniejsze wywalilam i tytulow nie pamietam.

A czy jest jakis trop, o co chodzi??

Sto lat dla Hani Agast!

Mamomisi, Colletta – dzięki za zrozumienie. Wiem, że dam radę, muszę bo nie mam innego wyjścia.

Mamomisi – co do pracy to nadeszły takie głupie czasy, że musimy wybierać między nią a dziećmi. Masz pracę, ale martwisz się, że nie masz czasu dla Maluszka. Nie masz pracy to dobija Cię jej brak. Błędne koło.
A co do alergii u synka twojej znajomej to może przesyt marchewki powodować uczulenie. Maciuś jak często dostawał „coś” z marchewką to też go uczulało. Teraz jest tak, że marchew konsumuje tylko w zupkach i całkowicie wyeliminowaliśmy soczki i deserki z tym warzywem.

Paula – wyczytałam, że jesteś specjalistką od gotowania. Możesz mi podesłać jakieś przepisy? Z góry dziękuję.

Mad – super zdjątka. Maciusia też interesują rzeczy „zakazane”. Na pierwszym miejscu łazienka, miski kotki i hamulec nożny od wózka.  A co do spania to Maciuś sypia w nocy 9 -10 godzin (na szczęście bez pobudek) i dwie drzemki po godzinie każda. Razem to daje ok. 12 godz.

Maciuś ma taką piłkę do skakania. Kupiliśmy mu bo rehabilitantka kazała go dużo na niej kłaść i zataczać takie kółeczka. Maciuś zresztą uwielbia zabawy na piłce i smakowanie uchwytu także. Uważam, że warto coś takiego posiadać.

Ja tylko na moment powiedziec ZE NIE JESTEM W CIAZY ;) Test wyszedł negatywny. Chwała Bogu.

Jutro na 10.30 idziemy z Hania do lekarza bo kaszel jest coraz gorszy i strasznie harczy jej w klatce piersiowej. Mam nadzieje ze to nic powaznego bo wtedy z wyjazdu w gory nici, no i nie chce zeby mała bida chorowała.

I mialam sie Wam wczoraj pochwalic, ale zapomnialam, ze dostałam propozycje zagrania w reklamie, ale niestety odmówiłam, bo zdjęcia mialy odbywać sie nocą a ja przeciez nie zostawie Hani na noc bez cycusia. Troche szkoda bo to kupa kasy za to by była, ale uznałam ze dziecko wazniejsze :)

Hej kobitki :)

A ja tak dziś z doskoku wieczorkiem,przeleciałam kilka ostatnich stron,i grzechem byłoby nic nie odpisać ;)
Przede wszystkim składamy życzonka:
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE,NAJSMAKOWITSZE,NAJZABAWNIEJSZE,NAJRADOŚNIEJSZE,DLA 8 MIESIĘCZNEJ JUŻ HANUSI AGAST OD MIKOŁAJKA I CIOTKI TIILI

zabawki nasz Miki jest typem dziecka które baardzo szybko się nudzi,i stale trzeba podmieniać mu zabawki. Oczywiście najlepsze są te zakazane typu pilot,komórka,klucze itp.Nie będę się powtarzać,bo widzę że większość naszych dzieciaczków ma bardzo podobne zainteresowania :laugh: Z tym że jemu najlepiej pasują ostatnio różnego rodzaju zabawki grająco-piszczące. Ma kilka takich "wynalazków" i jak się dorwie to non stop puszcza te melodyjki,aż mi uszy puchną ;)

Mondzi ja podaję Mikołajowi od pierwszej wizyty u pediatry, i witamine D3 i Cebionmulti,tylko ilośc nam się zmieniała.Teraz wkrapiam po 1x D3 i 2x cebionu.
Rita ale laseczka z ciebie,że hoho ;D I super,że u was takie klimaty rodzinne,i nie musisz narzekać na teściówke ;) A Wojtuś pięknie prezentuję się jako mały pływak :)
Shirleyko a nie boisz się podawać się Smokowi cytrusów,skoro on ma te skłonności do alergii? Ja tam nie ryzykuję i poczekam aż Miki będzie starszy i ryzyko mniejsze ::) Ja akurat źle toleruję wszelkiego rodzaju surowe owoce a cytrusy w szczególności,więc boję się żeby nie miał tego po mnie...
MartynkoJa jestem od początku mamą butelkową,ale mój synek nigdy nie robił mi większych problemów ze spaniem.Tylko teraz, im starszy to częsciej się budzi ::)...Jak miał 3 miesiące spał nieprzerwanie od 19.30 do 6 rano,a teraz budzi sie raz czasem dwa razy na jedzonko ::) Ale ja tam wstaje i robie tą butlę.Wypija około 130-160ml. I ja też próbowałam zapchać go na noc większą ilością mleka,potem kaszki,ale to nie pomogło.Jak ma się obudzić to nic nie pomoże 8) Może spróbuj jednak robić jej to mleczko,nie wierzę żeby po modyfikowanym budziła się co 2 godziny ::) ::) Może przez dzień lub dwa tak będzie,ale potem powinna przystopować. I najdać się bardziej...Ja bym spróbowała.Życzę Ci cierpliwości i wytrwałości,zobaczysz będzie dobrze :)
Aletko pomysł z balonikami i piłkami fajowy,mój Miki bawi się często u mojej mamy taką dużą dmuchaną piłką plażową i ma z tego wielką frajde.Lubi jak mu się rzuca i turla koło niego,ale leniuch z niego nieziemski.Bo nie wykazuje żadnej chęci żeby samemu popełznąć po piłkę(wiem że dałby rade gdyby tylko chciał 8)),woli popiszczeć,pokrzyczeć aż mu babcia poda do rączki.Skubaniec mały ;) Gratulujemy PAPA,ja próbuję go nauczyć,ale efektów nima :)
Agast łączę się w bólu,mój Mikołaj wczoraj dał taki popis marudzenia że szok.Przedwczorajsza nocka też do bani.A wczoraj zaaplikowałam mu Viburcol na noc,bo dość miałam lulania :( Stawiam oczywiście na ząbki,bo ewidentnie je widać przez dziąsła,tyle że wyleźć nie chcą :mad: Bida mała się męczy,nawet moje palce wkładał sobie do buźki i pogryzał..Więc zrobiłam mu masażyk dziąsełek i przez jakiś czas był spokojniejszy. Szkoda mi tych naszych dzieciaczków,tyle cierpień.A piszą że im dziecko strasze tym mniej boli.. ::)
Evik no to pieknie się dziś Hania spisała.Sama usiadła,brawo! Nasz Miki siedzi bardzo ładnie,ale sam ma jeszcze problemy żeby usiąść.Musi się czegoś porządnie złapać,inaczej niedaje rady :) Ale i tak widzę,że te nasze maluchy to robią tak szybko te postępy,praktycznie z dnia na dzień.Nadziwić się nie raz nie mogę patrząc, co ten mój urwis wyczynia ;)
Frotko i jak tam kotek się znalazł,czy dalej szwenda się po dworze? ;) I czy ty aby nie masz na imię Agatka??Bo coś mi przemknęły życzenia imieninowe,w tym samym dniu co ja mam ;D
Magdulku gratki z okazji drugiego zębolka Magdusiowego :)
A tak na do widzenia wrzucę wam tylko zdjęcie mojego najkochańszego Tomcio Paluszka ;D Niemam pojęcia jak on przez noc wydziubał tą dziurkę,hihi :laugh:
dsc00006resize0ru.jpg

Uff,na razie musze kończyć.I tak cieszę się zę zdązyłam chociaż tyle popisać,a tera lete do garów :( Mam sterte do pozmywania,i jeszcze kolacyjke małżowi do zrobienia ::)
To dobranoc,foremecki ;)

reklama
no miałam kończyć,ale doczytałam co naskrobałyście w trakcie mojego pisania,i Agast no w końcu zrobiłaś ten test ;D,szkoda tylko że nie możemy Ci pogratulować ;) Ale rozumiem Cię bardzo dobrze,i cieszę się że ty się cieszysz :) Jeszcze przyjdzie pora na rodzeństwo dla Hani. A cóż to za reklama,jeśli to nie tajemnica?Szkoda że te zdjęcia byłyby nocą bo chętnie obejrzałabym Cie w tv ;D
Lila ja nie dostaję maili z takiego adresu ::)

Do góry