JUSTA19854
Fanka BB :)
Malinowe babeczki
Składniki na 6 sztuk
CIASTO:
12 dag mąki
12 dag masła
3 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 jajko
1 łyżka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenie
szczypta soli
NADZIENIE:
12 dag serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru
DO DEKORACJI:
maliny
kilka listków mięty
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno jajko, mleko, odrobinę soli. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie mieszając, wsypywać do masy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszać, aż masa będzie idealnie gładka i puszysta a na cieście zaczną pojawiać się małe bąbelki.
Wypełnić foremki ciastem do 2/3 wysokości i lekko wyrównać powierzchnię. Foremek silikonowych nie smarujemy tłuszczem.
Wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i piec 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru.
Wyjąć babeczki z piekarnika i pozostawić na kilka minut do ostygnięcia.
Przygotowaną masę z serka mascarpone i cukru pudru rozsmarować na powierzchni babeczek.
Udekorować babeczki owocami i listkami mięty a następnie delikatnie zdjąć foremki silikonowe.
Przepis pochodzi z tej gazetki i babeczki tak się prezentują :
Składniki na 6 sztuk
CIASTO:
12 dag mąki
12 dag masła
3 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 jajko
1 łyżka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenie
szczypta soli
NADZIENIE:
12 dag serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru
DO DEKORACJI:
maliny
kilka listków mięty
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno jajko, mleko, odrobinę soli. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie mieszając, wsypywać do masy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszać, aż masa będzie idealnie gładka i puszysta a na cieście zaczną pojawiać się małe bąbelki.
Wypełnić foremki ciastem do 2/3 wysokości i lekko wyrównać powierzchnię. Foremek silikonowych nie smarujemy tłuszczem.
Wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i piec 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru.
Wyjąć babeczki z piekarnika i pozostawić na kilka minut do ostygnięcia.
Przygotowaną masę z serka mascarpone i cukru pudru rozsmarować na powierzchni babeczek.
Udekorować babeczki owocami i listkami mięty a następnie delikatnie zdjąć foremki silikonowe.
Przepis pochodzi z tej gazetki i babeczki tak się prezentują :