reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Dziewczyny gdzie planujecie spędzić Święta i z kim? Jak ten czas szybko zleciał. Jeszcze trochę i będziemy odkopywać wątek prezentowy. Toć to już niedługo urodziny Naszych pociech.... Ola już zaczęła bacznie przyglądać się reklamom. I co jakiś czas słyszę to chcę. A lista gości coraz dłuższa.

reklama
Rusia, fajnie jest mieć 3 suwaczki :-)
To co? Która następna?;-)

My Święta spędzamy pewnie w domu, w piątkę. Pierwszy raz bez rodzciów. Ale chcemy mieć spokój. Na ile się uda z trójka dzieci :-D
Raczej wspólne spacery, a nie siedzenie za stołem. Oby tylko pogoda była, bo inaczej ukisimy sie w domu.

My na razie obstawiliśmy prezenty imienionowe, bo Wojtek ma imieniy 23 kwietnia, a Staś 8 maja.
Obaj dostaną saszetki rpwerowe. Skorzystałam ze strony, którą polecała Kasia (Kasiu, świetne rzeczy tam mają - dzieki!) i kupilismy im takie (jedna niebieska i jedna zielona):
Torebka na kierownicę Puky LT 2 niebieska
Obaj sa na etapie rowerów i lubia mieć ze sobą skarby, wiec pewnie im sie spodobają. A za rok kupię im któryś z tych placaczków :-)
Plecaki - AktywnySmyk.pl
Oprócz tego Wojtek dostanie kolejną encyklopedię Larousse'a:
Moja Pierwsza Encyklopedia Świata - Opracowanie zbiorowe - 47,49 zł - empik.com
Wojtek ma juz taką i bardzo ją lubi:
Moja Pierwsza Encyklopedia Tematyczna - Opracowanie zbiorowe - 47,49 zł - empik.com
A Stas dostanie wymarzoną pomarańczową koparę. :-)

A na urodziny chłopcy dostaną pewnie coś wakacyjno-ogrodowego, np. trampoline albo spiwory.
W ten sposób będzie praktycznie, atrakcyjnie i unikniemy kolejnych gratów w pokoju. I tak zostana na pewno obdarowani przez całą rodzinę.

Acha,my jednak nie jedziemy do polski na swieta...zostajemy tu... sobie kupujemy rolki-plus dla mnie ochraniacze :-D bo ja tam sobie nie ufam ;)))))))))) a mlodej jeszcze nie wiem ...
Encyklopedie bardzo mi sie podobaja proponowane prez Mamootka ale to przy okazji w Empiku ;)

Pati, ale ja miałam to wszystko obmyślane wcześniej, jeszcze w ciąży, żeby teraz mieć już wszystko gotowe i nie musieć z Marysią ganiać po sklepach :-) Nie zdążyłam sobie tylko upatrzonych butów kupić i teraz nie wiem jak się z tym zoranizować.
Encyklopedia jest świetna, ma bardzo dużo informacji, część zupełnie podstawowa, a część zaawansowana, więc jest czym zainteresować przedszkolaka. Dużo obrazków i troszkę tekstu do czytania.

Rolki fajny pomysł. Jeździłam raz w życiu, więc doświadczenie marne, ale za to znam łyżwy, więc na rolkach musi być równie fajnie.

No widzisz Mamootku tylko swiadczy o tym ze wczesniej to zorganizowalas bo jestes perfekcjonistka :))))

Napeno na encyklopedie sie zdecyduje...mysle o tej tematycznej i o przyrodzie...ciekawe czy w ktorejs znajde hostorie dinozaurow bo Noemi bardzo tym zainteresowana :) ma kilka dinozaurow w domu i chetnie w tym naszym parku im sie przyglada i kazala sobie czytac co o nich napisane ;)

My ruszamy w piatek do Belgii i zotajemy na 10 dni (z czego 6 spedzimy nad morzem...yupi :-). Akurat w tym roku tak fajnie sie zlozylo, ze swieta sa dosc pozno bo moj maz ma 1 maja 40 urodziny wiec akurat mamy dwie okazje ktore mozemy zlozyc w jeden pobyt.

A co do prezentow to Julek jest fanem lego i chwilowo lego kroluje nad wszystkim. Buduje naprawde fajne rzeczy (glownie statki, samochody i rozne pojazdy kosmiczne sa 'na topie')...tak wiec cos z lego albo wizyta w legoland:-) Rozgladamy sie tez za rowerem z pedalami bo stanowczo wyrosl ze swojego i Zoska nie moze sie doczekac jego przejecia.... ale to akurat zalatwimy prawdopodobnie teraz w Belgii (bo taniej niz tutaj a myslimy o tej samej firmie z ktorej ma ten rower biegowy: kokua :-))

Mamoot ty naprawde jestes swietnie zorganizowana. Encyklopefdie to swietna sprawa... Julek ma jedna dla dzieci i jedna taka bardziej powazna (stanowczo woli te druga) ...ale on lubi sobie poogladac. Bardzo chcial ostatnio jedna o zwierzetach wiec moze tez sie skusimy.... szczegolnie te morskie go wciagaja.

Pati jak masz okazje to poogladaj sobie i zobacz ile jest tam o dinowaurach bo w sumie roznie z tym bywa. Julek tez bardzo lubi dinozaury. Ostatnio byli na wycieczce z przedszkola w muzeum dinozaurow i caly czas nas pyta kiedy jeszcze pojedziemy razem bo musimy to zobaczyc (tzn. on nam je chce koniecznie pokazac;-)).

reklama
Do góry