reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

U mnie wg aplikacji 9+3 i zaczynam powoli czuć się jak człowiek. Do tej pory byłam permanentnie zmęczona, a po 18-tej czułam się jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął 🫣 Brzuch faktycznie się zaokrąglił, nie do końca pamiętam jak miałam w pierwszej ciąży, ale chyba był mniej widoczny.
Aktualnie frapuje mnie inna kwestia - czy któraś z Was ma nieduża różnice pomiędzy dziećmi, powiedzmy ok 2 lata? Ostatnio zaczęłam sobie uświadamiać, że będzie armagedon i trochę mnie to niepokoi 😜
U nas będzie 3 lata i 3 miesiące - niby już trochę więcej, ale córka dalej budzi się czasem w nocy (raz albo dwa) i zastanawiam się jak to ogarnę jak młodsze będzie w tedy chciało jeść itd... Co do ogarniania w ciągu dnia to Marysia będzie w przedszkolu, więc mam nadzieję, że nie będzie bardzo źle :)

reklama
Ja zmieniłam już zwykle jeansy na jegginsy, bo w klasycznych sztywnych jeansach już mnie brzuch cisnął. Wagi nie mam, więc nie wiem ile jest na plusie ale jakoś się tym nie przejmuje.
Detektora tętna nie planuję kupować, w pierwszej ciąży też nie miałam.
Ja miałam detektor w poprzedniej ciąży z racji poronienia wcześniejszego i dla mnie strzał w 10. Całą ciążę żyłam w strachu,bo poprzednią nosiłam 3 tygodnie
A ja z kolei totalnie nie byłam wcześniej gotowa 🙈
Ja to samo. W ogóle mówiłam,że więcej dzieci nie chce 🤣 Siostra urodziła córkę i nagle do mnie dotarło,że ja też chcę jeszcze 😅 Synek kończy 31.12 4 latka. Uświadomiłam sobie,że za szybko czas leci i zaraz mi ucieknie z domu 😉 To była szybka decyzja.

Widzę że u większości będzie mała różnica wieku. Mam nadzieję że u nas mimo tak dużej będzie dobry kontakt między dziećmi... Córka jest bardzo szczęśliwa że będzie miałam rodzeństwo. No ale 8 lat to przepaść. Mowilyscie juz dzieciom o ciąży?

@AnaBloom my też kiedyś byłyśmy w pierwszej ciąży, nie martw się 😃

Widzę że u większości będzie mała różnica wieku. Mam nadzieję że u nas mimo tak dużej będzie dobry kontakt między dziećmi... Córka jest bardzo szczęśliwa że będzie miałam rodzeństwo. No ale 8 lat to przepaść. Mowilyscie juz dzieciom o ciąży?

W sumie lepiej dla mnie,że jestem w bardziej doświadczonym towarzystwie😁

A ja z kolei totalnie nie byłam wcześniej gotowa 🙈
No widzisz to jest tak różnie u każdego. Ja miałam podejście że już odchować z pieluch się wyrwać i lecimy dalej 😅🤣 mój mąż się śmiał że chce dziecko odbębnić i jazda. Ale oczywiście takie żarciki tylko. Tak naprawdę największa moja motywacja to chęci drugiego dziecka było to żeby nasz Adaś nie był jedynakiem żeby miał kogoś.

Ja dziś trzeci dzień pakowałam cały nasz dobytek i oficjalnie wyprowadziliśmy się z domu. Czuję się fatalnie, wszystko mnie boli, ciągnie brzuch, chyba trochę przesadziłam bo cały dzień na nogach właściwie bez przerwy. Idę to odespać 😵‍💫
No to rzeczywiście się dzieje. Dla mnie narazie zrobienie prania jest wyzwaniem dnia 🫣

U nas będzie 3 lata i 3 miesiące - niby już trochę więcej, ale córka dalej budzi się czasem w nocy (raz albo dwa) i zastanawiam się jak to ogarnę jak młodsze będzie w tedy chciało jeść itd... Co do ogarniania w ciągu dnia to Marysia będzie w przedszkolu, więc mam nadzieję, że nie będzie bardzo źle :)
Będzie dobrze. Też się tak zastanawiam jak to będzie. Ale też wiem że zawsze to się samo jakoś ułoży z czasem. Nabierze swojego rytmu. Do czerwca Wasza Marysia sie jeszcze 5 razy zmieni ❤️

reklama

Napewno będzie to inny kontakt niż przy różnicy 2 -3 lat ale myślę że też fajnie. Bo znów będzie mogła na nią liczyć że się zaopiekuje rodzeństwem.
Ja narazie nic mu nie tłumaczyłam bo jest jeszcze za mały i by tego nie zrozumiał albo by chodził i pytał gdzie ta dzidzia. Ale mówimy przy nim o ciąży. Myślę ze jak brzuch już będzie znaczący to będzie się bardziej interesował

Do góry