reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja zmieniłam już zwykle jeansy na jegginsy, bo w klasycznych sztywnych jeansach już mnie brzuch cisnął. Wagi nie mam, więc nie wiem ile jest na plusie ale jakoś się tym nie przejmuje.
Detektora tętna nie planuję kupować, w pierwszej ciąży też nie miałam.
moja waga popsuła się 2 miesiące temu 😂 ginekolog e czwartek kazał mi się zwazyc stąd wiem ze nie przytyłam. Niby nie przejmuje się waga,wiem że ciało się zmieni ale w zeszłym roku włożyłam bardzo dużo pracy by schudnąć 7kg ,przy moim wzroście 158 cm to dość dużo. I jednak z tył głowy ta akceptacja tego zmieniajacego się ciała nie jest łatwa.
Ja wizytę mam 12 grudnia następna, w swoje imieniny ;)

reklama
Ja mam już brzuszek, szczególnie na wieczór. Faktycznie chyba w drugiej ciąży to szybciej się dzieje, bo w pierwszej długo nie było widać :) W ogóle miałam mały brzuszek i jestem ciekawa jak będzie tym razem!

Ta druga ciąża jest dla mnie dużo spokojniejsza, bo nie mam czasu myśleć za dużo. Praca, opieka nad córeczką i wieczorem to dosłownie padam 😅
Czuję się też dużo lepiej niż w pierwszej ciąży i cała ciąża jest zupełnie inna dlatego jestem ciekawa czy ma to związek z płcią.

moja waga popsuła się 2 miesiące temu 😂 ginekolog e czwartek kazał mi się zwazyc stąd wiem ze nie przytyłam. Niby nie przejmuje się waga,wiem że ciało się zmieni ale w zeszłym roku włożyłam bardzo dużo pracy by schudnąć 7kg ,przy moim wzroście 158 cm to dość dużo. I jednak z tył głowy ta akceptacja tego zmieniajacego się ciała nie jest łatwa.
Ja wizytę mam 12 grudnia następna, w swoje imieniny ;)

Też mam 158 cm ;)
Aktualnie ważę 46 kg. Poprzednia ciążę zaczynałam z wagą 42 kg. I właśnie te +4 kg poszły w brzuch i biodra. Przeszkadzało mi to bo wszystko zrobiło się na mnie obcisłe. Był plan, żeby to zgubić. Teraz wiadomo nie czas na to. Jedyny plus jest taki, że mam gdzie robić zastrzyk. W ciąży z synem zastrzyki musiał robić mi mąż bo nie byłam w stanie złapać fałdki na brzuchu i jednocześnie wbijać strzykawki.

U mnie wg aplikacji 9+3 i zaczynam powoli czuć się jak człowiek. Do tej pory byłam permanentnie zmęczona, a po 18-tej czułam się jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął 🫣 Brzuch faktycznie się zaokrąglił, nie do końca pamiętam jak miałam w pierwszej ciąży, ale chyba był mniej widoczny.
Aktualnie frapuje mnie inna kwestia - czy któraś z Was ma nieduża różnice pomiędzy dziećmi, powiedzmy ok 2 lata? Ostatnio zaczęłam sobie uświadamiać, że będzie armagedon i trochę mnie to niepokoi 😜

reklama
Do góry