reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja 9+1
I mam pytanie do dziewczyn na podobnym etapie-czy Wasze brzuszki się zaokrąglają?
Ja widzę zmianę, ale nie wiem czy to za sprawą obecności bobasa, łagodzenia wilczego apetytu czy mocno zwolnioną perystaltyką jelit 🤨 ale do pracy zakładam już luźniejsze ciuszki, bo póki co tylko partner wie o ciąży 😉

reklama
Ja 9+1
I mam pytanie do dziewczyn na podobnym etapie-czy Wasze brzuszki się zaokrąglają?
Ja widzę zmianę, ale nie wiem czy to za sprawą obecności bobasa, łagodzenia wilczego apetytu czy mocno zwolnioną perystaltyką jelit 🤨 ale do pracy zakładam już luźniejsze ciuszki, bo póki co tylko partner wie o ciąży 😉
ja wprawdzie jestem trochę wcześniej ale mój brzuch już się zaokraglil i to ewidentnie wina ciąży (lub wzdec) bo jeszcze na koniec września był płaski jak deska... U mnie pewnie jest kilka przyczyn jestem niska szczupła i jestem w drugiej ciąży. Dodam że na wadze nie mam ani 1 kg więcej

Ostatnia edycja:
Ja 9+1
Ja jestem równo 9+0, też mam wrażenie że mam większy brzuszek na dole, ale nie wiem czy to nie wina progesteronu i wolnej perystaltyki właśnie

ja też mam bardzo często mega niemoc ... Ciężko mi się zmotywować by zrobić cokolwiek. Dziś na szczęście czuje się lepiej więc mogę chociaż trochę chate ogarnąć bo nienawidzę bałaganu 😂

Ja mam 7+5 dziś i mówię że jestem w 7tc tak mi jakoś łatwiej.

Ja za to mam młodszego brata i zawsze bardzo się cieszyłam że go mam, jakoś nigdy nie chciałam mieć siostry 😄
U mnie też dziś 7+5 😊

Ja 9+1
Ja mam wrażenie że już mam spory brzuch :D ale to też może być wina wzdęć. No i w drugiej ciąży podobno szybciej rośnie

Ja zmieniłam już zwykle jeansy na jegginsy, bo w klasycznych sztywnych jeansach już mnie brzuch cisnął. Wagi nie mam, więc nie wiem ile jest na plusie ale jakoś się tym nie przejmuje.
Detektora tętna nie planuję kupować, w pierwszej ciąży też nie miałam.

Kto wizytuje w następnym tygodniu? Ja mam wizytę w czwartek i już się nie mogę doczekać aż zobaczę bobaska 🥰 mam wtedy też pobieraną krew na NIPT.

reklama
Do góry