reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Tata córki to Adam - to u nas odpada z z automatu... Młoda twierdzi, że wszystkie Adamy do debile z jej tatą na czele (jej zdanie, ani nie koryguję, ani nie pogłębiam - ale lata olewania córki przynosi efekty)... W klasie ma też jakiegoś Adama (przewodniczący klasy) i też ponoć "Debil" 🤪
I właśnie nie raz są takie skojarzenia... Na samym początku ciąży jak czułam że będzie chłopczyk to dzieci jeszcze proponowały Staś albo Antoś. A nam z mężem się właśnie ten Antek tak źle kojarzy właśnie brzydko mówiąc z ( debi...) Nie wiem skąd to się bierze🤔 a Staś to fajny jak mały a później Stasiek... Nie no nie przejdzie.

reklama
Znalezione w google:
"Tolek to ekspresywna forma imienia Anatol lub Teofil"...
"Tolek jest zdrobnieniem imienia Teodor i Teodozjusz"

I właśnie nie raz są takie skojarzenia... Na samym początku ciąży jak czułam że będzie chłopczyk to dzieci jeszcze proponowały Staś albo Antoś. A nam z mężem się właśnie ten Antek tak źle kojarzy właśnie brzydko mówiąc z ( debi...) Nie wiem skąd to się bierze🤔 a Staś to fajny jak mały a później Stasiek... Nie no nie przejdzie.
A ja właśnie wybrałam imię Antek 🙈

A ja właśnie wybrałam imię Antek 🙈
Są gusta i guściki 😊 ja nie krytykuje czyjegoś wyboru. Antoś ładnie brzmi tylko akurat mi się kojarzy z kimś ale wybór nie jest zły. Tak samo ja dałam razem z mężem 13 lat temu synowi na imię Oliwier on nie narzeka w ogóle wszyscy w rodzinie i szkole wołają Oli na niego. Wiadomo przyzwyczailiśmy się ale młodzi byliśmy i inaczej się patrzyło a w tej chwili nie wiem czy wzięła bym pod uwagę to imię🤔 dobrze że syn pretensji nie ma😊 i nasz wybór też się komuś może nie podobać.

Córkę mam Majkę i 12 lat temu miałam jazdę na to imię tym bardziej że bardzo pragnęłam mieć dziewczynkę a teraz po tylu latach zdecydowanie inaczej by miała na imię. Ale też całe szczęście że nie narzeka😁

U nas albo Radek albo Czarek. Ja chciałam Marcel albo Kornel, ale zero akceptacji pozostałych członków rodziny 🙈

a może Jaś? U nas miał być jeśli był by chłopiec ale będzie dziewczynka i imienia brak w sensie kwestia dogadania bo mi się podoba strasznie Pola i Liwia ale partner na starcie skreślił te propozycje 🤣on chciał Julkę ja mówię absolutnie bo na każdym rogu stoi 😉no i zostanie albo Weronika albo Emilka

reklama
Do góry