reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
I mam poważny problem bo mówią wszyscy Tolek... Kiedyś mi się też Ignaś podobał ale ja nie czuje tego. Z ostatnim synkiem to już przed zajściem w ciążę było że Franek i uwielbiam to imię Franio. Pasuje do niego a teraz problem jest.

Może to głupie ale powiem Wam dziewczyny ze ja nie mam do końca wybranego imienia dla synka... Jest niby jedna opcja ale zdrobnienie fajne a imię przestało mi się podobać. Z kolei dzieci starsze wymyśliły imię którego mąż nie bierze pod uwagę. Nie wiem co to będzie🤔
My jeszcze nie rozmawialiśmy tak serio o imieniu. Chociaz ja mam jak na razie 2 typy, mąż też jakieś ma, ale na pewno nam się nie pokryją. Pewnie zrobimy tak jak przy córce i wybierzemy metoda eliminacji 😅😅 Przerobimy bazę imion i będziemy po kolei wykluczać, aż zostanie jedno imię. A jak się nie uda to zrobimy losowanie z naszych typów 🤣

My jeszcze nie rozmawialiśmy tak serio o imieniu. Chociaz ja mam jak na razie 2 typy, mąż też jakieś ma, ale na pewno nam się nie pokryją. Pewnie zrobimy tak jak przy córce i wybierzemy metoda eliminacji 😅😅 Przerobimy bazę imion i będziemy po kolei wykluczać, aż zostanie jedno imię. A jak się nie uda to zrobimy losowanie z naszych typów 🤣
Ja powiedziałam ostatnio że w szpitalu podejmę decyzję jak zobaczę maluszka😂

I mam poważny problem bo mówią wszyscy Tolek... Kiedyś mi się też Ignaś podobał ale ja nie czuje tego. Z ostatnim synkiem to już przed zajściem w ciążę było że Franek i uwielbiam to imię Franio. Pasuje do niego a teraz problem jest.
To powiem Ci, że u nas teraz właśnie będzie Franio i to jest jedyne męskie imię, które czujemy tak na 100% 🙈 Więc mam nadzieję, że jak będę w kolejnej ciąży, to okaże się, że to dziewczynka 🤣
Ale Adaś też super :) Szkoda, że mężowi się nie podoba

Może to głupie ale powiem Wam dziewczyny ze ja nie mam do końca wybranego imienia dla synka... Jest niby jedna opcja ale zdrobnienie fajne a imię przestało mi się podobać. Z kolei dzieci starsze wymyśliły imię którego mąż nie bierze pod uwagę. Nie wiem co to będzie🤔
spoko nie mamy nic. Ani dla chłopca ani dziewczynki.byly propozycje i skończyło się na 3 dla chłopca i 4 dla dziewczynki z listy to teraz zostało 0 dla chłopca i nie wiem co z dziewczynką....bezimienne bedzie
Podoba nam się imię a raczej zdrobnienie Tolek , Toli, Toluś itp ale w urzędzie wtedy trzeba dać Anatol. Dłuższy czas tak miało być a teraz mieszane mam uczucia. Dzieciom starszym podoba się imię Adaś i córce i synowi nie wiem skąd też taki pomysł. Mąż mówi że mu się źle kojarzy to imię. Mi po urodzeniu ostatniego syna ( Franka) podobało mi się imię Miłosz ale też odpada bo w domu nie chcą. I jest problem ...
u mnie syn wymyślił Adaś i parę razy powiedział że Kuba albo Adaś

Jeszcze macie czas w sumie, moze sie znajdzie jeszcze jakieś inne?
My z mezem juz mamy wybrane praktycznie od początku, wszyscy zwracamy sie do niego po imieniu ale maz cos zaczal wymyślać i sie zastanawia nad innym imieniem. Ma czas do czerwca, prawdopodobnie jak zobaczymy małego zdecydujemy czy te które mamy od dawna czy jednak te które wybrał teraz 😅

Tata córki to Adam - to u nas odpada z z automatu... Młoda twierdzi, że wszystkie Adamy do debile z jej tatą na czele (jej zdanie, ani nie koryguję, ani nie pogłębiam - ale lata olewania córki przynosi efekty)... W klasie ma też jakiegoś Adama (przewodniczący klasy) i też ponoć "Debil" 🤪

reklama
To powiem Ci, że u nas teraz właśnie będzie Franio i to jest jedyne męskie imię, które czujemy tak na 100% 🙈 Więc mam nadzieję, że jak będę w kolejnej ciąży, to okaże się, że to dziewczynka 🤣
Ale Adaś też super :) Szkoda, że mężowi się nie podoba
Franio super naprawdę 😊 od samego początku wszyscy czuliśmy to imię i mały jest mega super Franio. Mój to taki blondynek o dłuższych włoskach z grzywką i duzychy błękitnych oczach i długich ciemnych rzęsach🥰🥰🥰 taki psotnik się troszkę robi. Ale imię spoko!! A co do Adasia całkiem fajnie a mężowi się kojarzy z sąsiadem który jest leserem🤣🤣🤣 mąż mówi na małego Tolek🤔

Do góry