reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Nie wiedziałam. Nie mdli mnie, ale pije bardzo dużo wody właśnie z cytryną. Może dlatego czuje się jeszcze dobrze. Kiedy miałaś pierwsze mdłości do
Bardzo szybko , ledwo okres mi sie zaczął spóźniać a już zaczęłam mieć mdłości. I mam niestety codziennie, raz mniejsze raz większe . Dodam ze jestem trzeci raz w ciąży ale po raz pierwszy mam takie objawy

reklama
@Tiruriru1 generalnie mi lekarz powiedział, że jeśli nie ma żadnych plamień i bóli to mogę współżyć, natomiast i tak niestety nie uprawiamy seksu, bo mam niekończącą się infekcję intymną i to jest przeciwskazanie samo w sobie. A w 1 trymestrze jest mało możliwości. Pocieszam się, że jeszcze miesiąc i o ile się nie uda wyleczyć tego lekkimi lekami to będzie się dało w 2 trymestrze. Także najlepiej by się było skonsultować z lekarzem, ale jeśli spróbujesz i nie będziesz miała żadnych bóli, plamień czy krwawień po to powinno być ok. W fizjologicznej ciąży można współżyć na każdym etapie i nie ma żadnych przeciwskazań.

U mnie właśnie też nie ma plamien, duzooo śluzu mam białego. Ale plamien żadnych od ponad 2 tygodni.
No wlasnie ja gdzies tydzien przed planowaną miesiączką, ktora nachcecie szczęście nie przyszła zaczęłam miec gęsty, na majtach taki bialy śluz i mam tak caly czas, jest tego sporo, musze nosić wkładki. Dzisiaj wg OM 9t2d 😉

@Angelr ja wg OM termin na 3.06 i wg usg tak samo, także dokładnie taki sam czas jak Ty i @Hmmmm

@mfifi04 też bym poprosiła o dołączenie :)
No mi wedlug usg termin wyszedł na 5 czerwca, ale pewnie to się jeszcze zmieni. Gdzieś czytałam, że kobiety rzadko rodzą dokladnie w terminie wg OM. A moja mama mnie i moją młodszą siostrę urodziła naturalnie dokladnie co do dnia wedlug OM.😊

[emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521]
Haha [emoji23] dzięki!

Mi lekarz powiedział, że jeśli nie plamie, nie mam jakichś regularnych boli, skurczy, etc to nawet pomimo tego mojego Jednorazowego skurczu podczas stosunku który zwinal mnie z bolu w kłębek na godzinę to on nie widzi przeciwwskazan [emoji4] a jeśli by się sytuacja ze skurczem powtórzyła to wtedy odpuścić [emoji4]

Chyba jednak fall start...
Limit rozmowy grupowej to chyba 6 osób, ja w każdym razie więcej zaprosić nie mogę 🥺
Przepraszam za zamieszanie... Ale opcja byłaby fajna gdyby się dało chociaż do 50 a nie 5 zaprosić 😭
Kiedyś pamiętam że miałyśmy grupę prywatną jak byłam na Lutówkach 2020.... Nie pamiętam jak to było zorganizowane ale było nas tam chyba z lekko ponad 30...😉 na pewno się da to ogarnąć może trzeba byłoby napisać do admina strony o poradę .

Odbiegnę trochę od tematu grup. Ale jak to jest z tym seksem w ciąży w końcu 😁😅. U mnie lekarz nie powiedział nic,oprócz tego że serduszko bije .teraz wg om 6+1, trafiłam z podejrzeniem CP do szpitala (3+6).Krwawilam w dniu spodziewanej @, wcześniej plamilam. Czasem nie brzuch na dole zakłuje, nie plamie. Nic się nie dzieje ,biorę progesteron (zalecony przez lekarza podczas padania w czasie którego nie było nic widać oprócz pustego pęcherzyka). Już 3 tyg na detoksie 😂 a w sumie trochę bym popsociła 😄
Mi 2 lekarzy odradzało. Jestem w 8+4.

reklama
Jestem zdania, że nie ma co na razie szaleć z prywatna, bo dużo osób się jeszcze przybłąka [emoji4] na mojej poprzedniej grupie przechodziłyśmy gdzieś dopiero w okolicy 8-11 tc na prywatne, dziewczyny się zgłaszały a warunkiem przyjęcia było posiadanie aktywnego konta minimum 2 tyg i posiadanie minimum 20 albo 50 napisanych postów na forum (już nie pamiętam) ale dyskwalifikowało to podglądaczki, które nie dawały nic od siebie a tylko czytały (a takich przecież nie chcemy) [emoji4] i myślę, że to było super rozwiązanie. Potem i tak po dodaniu do prywatnej część osób trzeba było jeszcze wyrzucić, bo jednak stały się wyłącznie obserwatorami. Co myślicie o tym rozwiązaniu?

A tak jak któraś pisała - o utworzenie grupy prywatnej pisze się do Aniaslu [emoji4] ale to jesCze nie teraz.. Tu jeszcze nie ma nie wiadomo jakich treści a jak przejdziemy na prywatny to tu dużo osób przyjdzie i poczuje się bez wsparcia, a my nie będziemy miały szansy poznać wielu osób, które byłyby super w grupie.
Ja oprócz bety 4100 robionej kilka dni temu nic nie wiem. Termin prawdopodobnie na koniec czerwca (om nie zapisałam, a że w przedostatnim cyklu poprzestawiało mi się to nic nie wiem dokładnie 🤭). I tak jakoś na razie czuje się wyobcowana, bo ani szczególnych objawów, ani wizyty u gina nie miałam. Z resztą jak widzę, że niektóre dziewczyny mają już 7, 8, 9 tydzień to dla mnie abstrakcja.

Do góry